Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Wireless sync - en undervurderet funktion

Wireless sync – en undervurderet funktion

| 14. juni 2011 | 16 Comments

Wireless sync er en Windows Phone 7/Zune Software funktion som der bliver skrevet alt for lidt om. Denne simple, men geniale, funktion er simpelthen for smart til at lade gå ubemærket hen – så derfor kommer her en artikel om det.

Wireless sync går i alt sin enkelthed ud på at din Windows Phone 7 og Zune softwaren på din PC, synkronisere automatisk via dit trådløse netværk. Når Wireless sync er sat op mellem din telefon og Zune, vil denne synkronisering ske automatisk efter din Windows Phone 7 har været tilsluttet opladeren i 10 min (Jeg har efterfølgende lagt mærke til at den rent faktisk synkronisere med det samme, så det med 10 min. gælder ikke mere tilsyneladende). Dette er altså kun noget der sker når din telefon sidder i opladeren, hvilket er rigtig smart så du ikke mister batteri på det.

Der hvor jeg personligt finder denne funktion yderst anvendelig er til opdatering af podcasts. Jeg abonnere på en masse forskellige podcasts, som bliver publiseret med forskellige intervaller. Disse podcasts er nogen jeg høre fra dag til dag når jeg cykler på arbejde, så det er rart at have de nyeste hele tiden.
Dette klare Wireless sync for mig – uden jeg nærmest tænker over det.

Jeg sætter min Windows Phone 7 i laderen om aftenen og så sørger den selv for at synkronisere (Podcast, billeder, video og musik) med min PC. Dvs. Zune Software går ud og henter de nyeste podcasts og overføre dem så til min Windows Phone 7 – og jeg har bare sat den i laderen – that’s it.

Opsætningen af Wireless sync er virkelig let, her er en beskrivelse af hvordan det gøres.

 1. Sørg for at din telefon har forbindelse til dit hjemme netværk via wifi.
 2. Tilslut din Windows Phone 7 til din PC – Zune vil starte op hvis det ikke allerede køre.
 3. Gå ind i Settings->Phone->Wireless Sync
 4. Vær opmærksom på at der i Status står at din telefon har forbindelse til dit wifi, du skal gerne kunne kende det SSID (navnet på dit wifi) der står.
 5. Tryk derefter på knappen “Set up Wireless sync” og følg guiden.

Her er screenshots af de steps du skal igennem.

Opsætning af Wireless sync mellem Windows Phone 7 og Zune

Opsætning af Wireless sync mellem Windows Phone 7 og Zune

Opsætning af Wireless sync mellem Windows Phone 7 og Zune

Opsætning af Wireless sync mellem Windows Phone 7 og Zune

Wireless sync er en funktion som jeg ikke synes at have set særlig mange skrive om, men det er en funktion som jeg sætter rigtig meget pris på og som bare fungere.

Hvad siger du, bruger du Wireless sync og fungere det som forventet?

Update: Som en sjov lille detalje, kan nævnes at der i Apples næste version af iOS (iOS5) er en helt nyt og spændende feature kaldet “wifi sync” :) Denne gør mere eller mindre det samme som Wireless Sync, som vi har haft til Windows Phone 7 i snart et år – just saying.

Tags: , , , ,

Category: Guides, Tips & Tricks

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Guide: Få podcasts på din Windows Phone | WindowsPhoneFan.dk | 20. juni 2012
 1. Esben siger:

  Wireless sync er genialt. Jeg bruger det til de billeder og film som jeg tager med telefonen. Her er det fedt, at jeg altid ved, at de også ligger på min PC, når jeg skal vise dem til nogen.
  Og så bruger jeg det selvfølgelig når jeg skal have noget over på telefonen. Dejlig nemt at man bare kan trække det ned på telefon ikonet i Zune og næste gang den synkronisere så ligger det på telefonen.

 2. Allan siger:

  Ja det er en lækker feature, der let er overset. Fungerer glimrende! :-)

 3. Kenneth siger:

  Super feature – men hvor ville det være lækkert, hvis man ikke behøvede at have telefonen sat til lysnettet for at det virker. Hvis Zune-softwaren lige har hentet 4 nye podcasts og jeg er på vej ud af døren, så ville det være lækkert med en “Sync” knap på telefonen i stedet for enten at skulle ventet 10 min på synkroniseringen automatisk går i gang eller forbinde telefon og computer via USB-kabel…

  Alternativt kunne de jo også bare implementere en “download-podcast funktion” i Windows Phone. Den som kommer i Mango gælder vist kun i USA, hvilket er tåbeligt.

 4. Mads siger:

  Ja det er rigtig, ville være rart hvis man kunne tvinge den til at synkronisere over wifi. Burde vel egentlig være nemt for dem at lave – jeg mener det hele fungerer jo når laderen sidder i, så burde det også virke når den ikke gør.

  Mht. podcast download direkte på telefonen, hvorfor skulle det kun fungere i USA? Fordi det kun køre via deres Zune service eller hvad?

 5. Kenneth siger:

  Ja det kører åbenbart via deres Zune service, hvor man med et UK Live ID (som jeg bruger) heller ikke får, skal vi sige, en optimal podcast support… Man kan tilføje URL’er til podcasts manuelt, bevares, men en søgning i Zune-softwaren efter fx. “.NET Rocks” giver ikke noget return, men gør det hvis man bruger et US Live ID! Det er simpelthen ikke godt nok!

  Det med US-support fandt jeg i øvrigt her: http://windowsphonesecrets.com/2011/06/04/new-features-in-mangos-music-videos-hub/

 6. Martin Gents siger:

  Hej alle (inkl. dem af jer jeg kender ;)

  Ledte efter et sted at kommentere dette – dette virkede som et oplagt sted!

  Der er en nødvendig kritik som jeg (ligeledes som i titlen) mener er totalt undervurderet i forhold til denne feature. Here goes:

  Den er set medbrugervenlighedsøjne det værste eksempel på mangelfuld funktionalitet indenfor moderne IT udvikling. Jeg er ikke fortaler for Apple – ejer ikke et eneste Apple produkt – men det er sådanne mangelfulde funktioner som denne som kaster folk i deres favn. Hvorfor?

  1. Wireless? Eh nej – det kan kun sættes op ved brug af et sync kabel. Er det mulig med udviklingsøjne at gøre det anderledes – JA. Major fail.
  2. On the fly? Eh nej – sæt telefonen i laderen og vent mens din computer er tændt ca. 10 min. til start sync. WTF Fail. Man kan ikke se på mobilen når den syncer/er færdig med at synce. Mere fail. Er det mulig med udviklingsøjne at gøre det anderledes – JA. Mest fail.
  3. Wireless on the go? Ej nej – Wireless sync virker kun med ét trådløst net – dit home net. Fail. Men man kan da bare sætte det op igen hver gang man kommer til et nyt net? NEJ MAN KAN IKKE (minus convenience og så gør folk det ikke). Desuden, tænk over det. Man kommer til en lokation med Wifi (evt. café) og har lyst til at have det nyeste podcast til flyveturen/whatever overført inden du skal videre om 8 min. Muligt? Eh nej – Det er ikke et “home” netværk. Du SKAL være der min. 10 min. Du skal have strøm til din mobil (sæt evt. sync kablet i den bærbare så den lader samtidig – hmm vent lige…).

  Jeg har haft min WP7 HD7 i 9 måneder nu og er en af de største fortalere for Windows Phone. Men jeg er direkte skuffet over hvor amatøragtig denne (og andre for den sags skyld) funktioner er implementeret i systemet. Er det mulig med udviklingsøjne at gøre det anderledes? JA!! Det er ikke godt nok Microsoft. Slet ikke godt nok.

  … specielt når funtionen ville have været genial hvis den virkede efter hensigten (brugervenlig for den typiske bruger).

  … og der har du samtidig grunden til at den er undervurderet. I dens nuværende stadig fortjener den hverken omtale eller diskussion – det ville være direkte pinligt hvis Microsoft spillede på at de havde wireless sync. Vi er ikke i mål drenge – slet ikke.

  Ps. Ovenstående kritik er ganske hård, det ved jeg. Men vi lever i 2011, denne slags funktioner KAN OG MÅ IKKE implementeres til mindre end hvad der er teknisk muligt set med udviklingsøjne i dag.

  It’s best-in-class – or no class at all. That’s the game we’re playing, and this function isn’t winning.

  /MG

 7. Mads siger:

  Hej Martin.

  Til mit forbrug fungerer wifi-sync perfekt, men jeg kan sagtens følge dig og de burde lave det så det virkede i mange af de situationer du beskriver.

  Din kommentar passer jo fint til dette indlæg her, men ellers en anden gang så kan du også bare skrive sådan noget her i forummet – hvis du ikke lige kan finde et indlæg der passer :)

  //Mads

 8. Joannis siger:

  MyFeeds henter podcasts uden problemer uden brug af Zune. Den app dækker mit behov og den har ikke de begrænsninger, som WS har.

 9. Mio_WP siger:

  Har netop fået dette til spille max.

  Kameraet kan selv overføre billeder til skydrive, men det voldsomt reduceret i størrelse og komprimeret det har i lang tid naget mig. Så fandt jeg et tip om at man bare kan sætte Zune op til at hente billederne direkte ned i den lokale Skydrive mappe (den man får med den nye Skydrive app til PC’en)

  Det kombineret med wireless sync betyder ikke alene at jeg har billederne opdateret løbende på min pc, men også på Skydrive i fuld kvalitet.

  Det teknisk snedige i dette er selvfølgelig Zune og Skydrive, men det der gør det smart er Wireless Sync :)

 10. Steen siger:

  Har ikke tidligere anvendt trådløs synkronisering. Ville nu sætte det op, men får fejlkode C00D07C9 når Zune skal bekræfte netværket. Og det på trods af at de foregående skærmbilleder har bekræftet, at telefonen er på mit trådløse netværk :-( Jeg mener jeg tidligere har set dette problem beskrevet herinde, men kan ikke lige finde tråden.
  Nogen der kan give mig et hint?

 11. Mads siger:

  @Steen: Der er lidt her, men ved ikke om det hjælper, ser umiddelbart ikke ud til de fandt løsningen…
  http://www.windowsfan.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=873

 12. Steen siger:

  Hm.. OK, synkronisering med kabel fungerer pludselig fint for mig ;-)

 13. Kristian siger:

  Det virker jo ikke. Nokia OVI virkede uden problemer men her får jeg fejl C00D07C9 og jeg er på hjemmenetværk uden windows firewall. Sådan er det desværre med mange af MS programmer

 14. Mads siger:

  @Kristian: Er jeg ked af at høre. Jeg kender nu mange som det bare spiller for, inkl. mig selv. Nu har jeg dog Windows Phone 8 nu, og der er ingen Wireless sync, så jeg bruger det ikke mere – desværre.

  Men her er måske lidt hjælp at hente: http://windowsphone.stackexchange.com/questions/199/what-does-error-c00d07c9-mean-when-trying-to-set-up-wireless-sync

Leave a Reply