Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Windows Phone på dansk

Windows Phone på rigtig dansk

| 4. august 2011 | 4 Comments

I den I første version af de Windows Phone Mango udviklings værktøjer som udviklere fik adgang til kunne man sætte emulatoren til at køre på dansk. Det var dog en meget dårlig version af dansk der var der og det var tydeligt “work in progress”.
I den seneste version af Windows Phone udviklings værktøjerne begynder det derimod at se rigtig pænt ud.
I den version af Mango som netop er ude til udviklere som de kan ligge på deres telefoner, er der ikke mulighed for at vælge dansk. Hvorfor det er sådan er egentligt underligt, når de nu indkluderer det i eulatoren, men sådan er det nu engang.

Jeg har lige nu siddet og rodet lidt med emulatoren og taget lidt screenshots for at vise at den danske version af Windows Phone er ved at være klar. Det skulle den også snart gerne være kan man sige, hvis den skal være ude om et par måneder, men det er nu alligevel meget sjovt at se det hele på dansk når man nu har vendet sig til at det er på engelsk. Smile

DanskMangoScreenshot04DanskMangoScreenshot05DanskMangoScreenshot06DanskMangoScreenshot01DanskMangoScreenshot02DanskMangoScreenshot03

Tags: ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Peter Aaen siger:

  Hej Mads
  Det er måske naivt af mig men jeg troede, at siden Nokia jo har haft dansk ordborg og menu i mange mange år så kunne Windows Phone ‘bare’ overtage/købe/låne derfra. Nu er jeg ikke udvikler men det burde da ikke være så svært når de har et strategisk samarbejde.

 2. Mads siger:

  Lige i det tilfælde her er det faktisk ikke ordbogen jeg hentyder til, men derimod sproget på selve OS’et, altså menuer, fejlbeskeder osv.

  Mht. ordbog fra Nokia, så har du i teorien ret man kunne vel låne fra Nokia, men i virkeligheden er det nok ikke helt så nemt. For det første så er de (Microsoft) nok startet med at arbejde på det her med at lave ordbøger til de forskellige sprog før Nokia dealen var klar og for det andet så tror jeg ikke at man bare sådan lige integrerer Nokia ordbog ind i Windows Phone.
  Men når vi nu snakker om ordbogen, så virker det faktisk allerede på den version af Mango jeg køre med (beta 2 preview – den nyeste) så jeg har dansk keyboard og dansk ordbog på min og det fungerer rigtig fint.

 3. Esben siger:

  De kunne også bare have brugt ordbogen fra Windows Mobile 6.5. Men jeg tror at grunden til, at de ikke bare kan “låne” en ordbog er, at den ordbog der er i WP7 er “intelligent”. Det er en helt ny ordbog som er udviklet i samarbejde med Microsoft Research (læs mere her).

 4. Mads siger:

  Ja den gætter på hvad du vil skrive før du har skrevet det. Skriver man fx “kø” så forslår den oppe over “København, Københavns, Køge, Jørgen, Jørgensen, Bør, Børn…”

  :)

Leave a Reply