Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Hvad er et Windows Live ID?

Hvad er et Windows Live ID?

| 12. september 2011 | 6 Comments

Hvad er det her “Windows Live ID” som alle taler om og hvordan hænger det sammen med Windows Phone?

Jo, et live-id er det login som man skal bruge til at logge på næsten alle Microsofts services som fx, Messenger, Zune, Hotmail, Xbox live, SkyDrive osv.

Når vi snakker Windows Phone, så angiver du et live-id (en email) når du starter din Windows Phone første gang og dette live-id bliver så dit “root live-id” på telefonen.
Dette bruges til at tilgå mange af de services som er en del af hele Windows Phone oplevelsen (Messenger, Marketplace, Zune, Twitter, Facebook Chat, Xbox live, SkyDrive og andre).

Værd opmærksom på at det land som dit live-id er registreret til, vil være det land hvis Marketplace du tilgår. Så sørg derfor for at dit live-id er registreret til Danmark – forudsat at du vil tilgå det danske Marketplace, hvilket de fleste af os jo nok vil.

En ting som er værd at notere sig er at dette “root live-id” er at det ikke kan ændres. Eller jo, selvfølgelig kan det ændres, men det kræver man resetter sin telefon tilbage til fabriks indstillingerne, hvormed man mister alle sine indstillinger, sms’er osv.
Så derfor er det en god idé lige at overveje hvilket live-id man smider i telefonen som det første.

Har du ikke allerede et live-id så er dette nemt at oprette. Dette kan gøres direkte fra din Windows Phone faktisk.

Alternativt kan dit live-id oprettes på live.com. Det er også fra live.com du senere kan ændre og administrerer din konto og fx tilføje adgang til Facebook Chat, Twitter osv.

Hvis du er vant til at bruge Apple eller Google, så kender du sikkert også til Apple-id og Google Konto. Live-id er det tilsvarende hos Microsoft – et login til det hele.

Få mere ud af din Windows Phone og læs andre “Kom i gang” artikler.

Fandt du fejl eller mangler i ovenstående artikel?
Tøv ikke med at give feedback i kommentar feltet nedenfor.
På forhånd tak.

Tags: ,

Category: Kom godt i gang

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Indledende opsætning af Windows Phone | WindowsPhoneFan.dk | 12. september 2011
 1. Quintus siger:

  Dit live ID er også bundet til din Zune account og Marketplace, så hvilket land du registrere den til, kommer også til at have stor betydning. Specielt fordi det heller ikke kan ændres (endnu). Dit live ID er også dit XBOX live gamer account på telefonen.

 2. Mads siger:

  Tak for din feedback, jeg har nu opdateret hele indlægget en del så det forhåbentlig er lidt nemmere at forstå og gennemskue :)

 3. Frederik N. siger:

  Jeg har lige købt en Lumia 800, og er meget tilfreds, men som ny til WP7 har jeg et spørgsmål til netop Live ID.

  – Har man adgang til forskellige apps m.v. ved at benytte henholdsvis et dansk ID eller f.eks. et US ID?

  – Hvis US ID, kan man stadig betale med Dansk kreditkort, eller skal man som ved iTunes m.v. benytte prepaid US kort?

  – Slutteligt, hvad er argumenterne for at benytte DK eller US konto?

  Håber I kan hjælpe?

  Mvh. Frederik

 4. Peter Christensen siger:

  Live-id betyder det ikke, at jeg skal oprette endnu en e-mail
  (jeg flere i forvejen).

  Jeg har købt en Lumia 710, som min første smartphone, så I kan godt forberede jer på en masse dumme spørgsmål. Den øverste etage fungerede bedre dengang vi brugte DOS.

 5. Mads siger:

  @Peter: Du spørger bare løs, det er det siden her er til :)
  Brug meget gerne vores forum til det, se link oppe i menuen.

  @Frederik:
  “Har man adgang til forskellige apps m.v. ved at benytte henholdsvis et dansk ID eller f.eks. et US ID?”

  Når app’s bliver udgivet så vælger udviklerne hvilke lande de vil have deres apps ud i. Langt langt de fleste apps bliver bare sendt ud til alle lande, hvilket betyder at du stort set har adgang til alle apps lige meget hvilket live-id du bruger.
  Dog er der nogen apps som af forskellige grunden, typisk juridiske, KUN må kunne hentes fra fx Danmark eller KUN fra USA. Det er klar at disse apps jo så kun kan tilgås på de marketplaces hvor de er udgivet.

  Måske lidt rodet beskrevet, håber det giver mening.
  Jeg bruger selv dansk live-id, og der er ikke noget jeg savner vil jeg sige :)

  “Hvis US ID, kan man stadig betale med Dansk kreditkort, eller skal man som ved iTunes m.v. benytte prepaid US kort?”
  Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Jeg ved nogen meget gerne vil bruge US live-id, men det er vidst ikke pga. apps, men fordi at man kan have noget der hedder et Zune-pass hvis man “bor” i USA. Med Zune-pass betaler man et fast beløb om måneden og har så lov at hente/stream en masse sange og videoer/film så vidt jeg ved. Har dog aldrig selv prøvet det.
  Der er også lidt andre ting man får ud af at bruge US live-id men lad os lige holde det simpelt for nu (måske allerede for sent :P)

  “Slutteligt, hvad er argumenterne for at benytte DK eller US konto”
  Ja, se ovenfor vil jeg sige :)

  Håber det kan bruges ellers spørger du bare igen. Opret evt. en tråd i forummet, eller søg i forummet, da jeg mener andre har spurgt om noget ligende, er dog ikke helt sikker.

  :)

Leave a Reply