Indledende opsætning af Windows Phone

| 12. september 2011 | 8 Comments

Første gang du tænder din Windows Phone er alting lidt anderledes end normalt – den skal nemlig sættes op. Men fortvivl ikke – det er ikke så svært – denne artikel tager dig igennem de første trin.

Bemærk: Denne artiklen er baseret på Windows Phone Mango Beta 2 (v7712). Dette betyder at alle screenshots er på engelsk, da dansk ikke var en del af denne beta. De trin som jeg gennemgår i denne artikel bør dog være de samme som du ser på din danske Windows Phone.

Først har vi en lille velkomst skærm, ja man skal altid huske at sige pænt goddag. Vi kan her se at jeg har en LG-E900, hvilket er det samme som LG Optimus 7.

På næste side skal vi vælge sprog. På din Windows Phone, som jo højest sandsynlig køre med Windows Phone 7.5, vil du kunne vælge Dansk i denne liste. I mangel af bedre vælger jeg English (United States). Herefter genstarter telefonen.

Da jeg har SIM kort siddende i min telefon, skal jeg efter genstarten, skrive min PIN kode.

Herefter har vi lidt dejlige betingelser som du skal acceptere for at kunne bruge telefonen. Dem kan du så sidde og hygge dig med at læse Smiley

Herefter skal vi tage stilling til hvordan vi gerne vil have vores Windows Phone sat op. Vi kan vælge i mellem “recommended” (anbefalet) eller “custom” (brugerdefineret). For at vise hvad man har af indstilling her vælger jeg “custom”.

Vi kan vælge imellem følgende:

 • Tillade data trafik – Altså om telefonen må bruge “internettet” via din data forbindelse på din telefon. Husk at check her om du har en form for “data abonnement” tilknyttet dit SIM kort – ellers så KAN det blive en dyr fornøjelse at bruge en “smartphone” som fx en Windows Phone.
 • Sende informationer som hjælper med at forbedre Windows Phone – Jeg antager at du ved at sige ja tak til denne giver Microsoft til at indsamle data omkring brugen af din telefon. Ikke at de holder øje med dig, men at de fx indsamler og sende fejl rapporter, uden at du ser det. Mens jeg tester, som her hvor jeg køre med Windows Phone Mango Beta 2, så har jeg altid sådan noget slået til for på den måde at give Microsoft så mange informationer som mulig.
 • Sende keyboard informationer – Jeg antager at dette betyder at du giver tilladelse til at Microsoft må indsamle informationer om hvordan du bruger keyboard. På den måde kan de forbedre keyboardet i kommende updates.

Som det ses så vælger jeg at slå alle 3 til.

Nu skal vi så vælge tidszone – ikke så meget at sige til det.

Nu bliver det interessant, nu skal vi nemlig til at logge ind med vores Live-id.

Hvad er et live-id?

Som det kan læses af ovenstående link, så er det meget vigtigt at man på dette trin vælger det rigtige live-id.
Det er nemlig her man sætter sit “root” live-id op. Hvis du skal ændre dette bliver du nød til at resette telefonen (gendan til fabriks indstillingerne) og her mister du alle dine settings, SMS’er, billeder/videoer som ikke er synkroniseret osv.
Så derfor, vælg det rigtige live-id her.

Det rigtige live-id vil i langt de flestes tilfælde nok være det live-id du bruger til Live Messenger eller Hotmail. Bla. Messenger er vigtigt at tænke på, da det er dette “root” live-id du vil kunne logge på Messenger med fra telefonen.

De fleste vil nok allerede have et Live-id som du så bare logger ind med. Hvis du har det kan du springe nogle af de næste trin over.

For at vises hvordan det fungerer hvis man ikke har et live-id, vælger jeg dog at trykke “create one” her.

Kom i gang med Windows Phone - Første opstart Screen04

Jeg laver her et dummy live-id, som jeg kan bruge i disse artikler.

Vi indtaster kodeord.

Kom i gang med Windows Phone - Første opstart Screen32

Nu skal vi så indtaste en “primær” email adresse. Det er til hvis du fx glemmer dit kodeord, så kan den sendes til denne adresse så du igen kan komme på dit live-id.

Herefter oprettes mit nye live-id, hvorefter de producent specifikke applikationer installeres. Disse applikationer er i mit tilfælde med en LG telefon “Play to”, “ScanSearch”, “Panorama shot” mm.

Når disse er installeret vises denne “All done” skærm, hvilket betyder alt er godt.
Efter man trykker “done” her er man inde i telefonen og klar til at gå igang.

Velkommen til Windows Phone Smiley

Få mere ud af din Windows Phone og læs andre “Kom i gang” artikler.

Fandt du fejl eller mangler i ovenstående artikel?
Tøv ikke med at give feedback i kommentar feltet nedenfor.
På forhånd tak.

Tags: , ,

Category: Kom godt i gang

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Tips til at starte - WindowsFan.dk | 22. januar 2015
 1. Thomas siger:

  Fin guide. Opsætningen er dog supernem, især hvis man allerede har et Live-ID (som langt de fleste danskere vel har) :)

 2. Jens Christian siger:

  Dejligt med sådan en artikel. Nye Windows Phone-brugere, vil finde tryghed og glæde ved at læse dette igennem iden selve opsætningen….super!!

 3. Mads siger:

  Tak for de rosende ord. Jeg har dog overvejet efterfølgende om jeg skulle lave den meget mere simpel og ikke gå så meget i detailjer. Fordi rent faktisk er opsætningen jo SUPER nem og når denne guide er så lang så kan det måske skræmme folk væk og tænke at Windows Phone er komplekst – hvad siger i?

 4. Rita siger:

  Jeg kan godt lide at den, især fordi jeg kan se den store forskel der er på WP7 og Android. Da jeg skulle opsætte min HTC Desire, så var der en masse ting jeg skulle gøre for at få den igen, men her der skal man næsten ikke gøre noget :-)

  / Rita

 5. Mads siger:

  Ok godt at høre Rita. Jeg synes nemlig selv at denne “guide” for det hele til at se meget besværligt ud. I virkeligeheden er alt det her jo overstået på 2 min eller mindre hvis man har prøvet det mange gange som jeg har :)

 6. kim siger:

  Er det bare mig der har overset det eller er det ikke muligt ned MMS til Omnia W?

 7. David siger:

  Nogen der ved hvorfor min mobil ikke vil koble sig op på netværket uden brug af WI-FI.På bibob’s hjemmeside under hjælp står der at man skal hente en app som hedder “netværksopsætning” og den findes bare ikke længere på marked store. Har den selv på min “gamle” lumia 800

Leave a Reply