Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Windows Phone Mango opdatering til danskerne allerede fra næste uge

Windows Phone Mango opdatering til danskerne allerede fra næste uge?

| 18. september 2011 | 35 Comments

OBS: Hvis du har modtaget Mango opdateringen på din telefon så skriv endelig til mig

Ja, så gør vi det igen igen… “ulven kommer, ulven kommer”.
Jeg er ikke meget for endnu engang at råbe det, men når man nu kører en side som WindowsPhoneFan.dk så bliver man jo nød til at formidle de tips og informationer man får – ellers er siden jo ikke meget værd :)
Især i dette tilfælde, da jeg ikke har set nogle af de danske medier skrive om dette her.

Vi har fået endnu et anonymt tip fra en som tilsyneladende har informationerne direkte fra Microsoft Danmark. Jeg har modtaget en mail, men har ikke fået lov at citere mailen, så nedenstående er mailens indhold beskrevet med mine egne ord.

Det forlyder at Mango opdateringen til os danske Windows Phone ejere, vil være GA (Generally Available) fra d. 27. september.
Dog regner man med at de forskellige OEM’er sender opdateringen ud allerede i løbet af den kommende ude – dvs. fra i morgen! Når det nu er OEM’erne som styre dette, så kan det jo være at det fx kun er HTC ejerne der får den, kun LG eller alle sammen – vides ikke. Man forventer dog at alle skulle have fået mulighed for at opdatere inden for de næste 14 dage.

Opdateringen kommer som en Over-the-air notifikation, dvs. din telefon selv kommer frem og fortæller dig at der er en opdateringen. Herefter skal du så sætte den til Zune og opdatere den vej, helt som normalt. Det kan derfor med fordel betale sig at tilslutte sin Windows Phone til sin computer og forbinde med Zune hver dag i næste uge, hvis man vil have opdatering så hurtig man kan.

Selve Mango opdateringen er på engelsk, vi skal derfor ikke forvente at vores telefoner “snakker” dansk efter denne opdatering. Det er desværre stadigvæk ikke helt fastlagt hvordan vi får den danske sprog pakke på vores telefoner. Jeg får ud fra at dette kun gælder os med “gamle” telefoner. Går stærkt ud fra at de nye Windows Phone telefoner kommer med dansk installeret.

Så er det jo bare at vente og se om ovenstående holder vand her i løbet af næste uge.

Tags: , , ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (35)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. kim kristensen siger:

  puha Mads det er meget modigt :-)

 2. Adam siger:

  GA = Generally Available

 3. Mads siger:

  I know…ulven kommer ulven kommer…er selv træt af det :)

  Men altså… når jeg nu får sådan et tip her, så bliver jeg jo nød til at skrive om det.

 4. Mads siger:

  @Adam – tak – indlægget er blevet opdateret :)

 5. Morten N. siger:

  Lyder rigtig godt… synes også det er lang tid og vente… håber de laver det i små bider, fra nu af á 3-4 måneder i stedet for 1 år., ved godt der har være nogle meget små updates, men det var jo ikke det vilde der skete.

 6. Jesper Hansen siger:

  Så må vi se hvad der sker denne gang!
  Har dog lige byttet min Omnia 7 til lidt Android snask, da jeg ikke gad vente længere. Har nu stadig min Optimus 7, men hvis der ikke sker noget snart, så ryger den sq også og næste skridt er “the Dark side” ..host host….nogen der sagde Iphone :-)
  – Bare lad nyhederne komme Mads!!!

 7. Mads siger:

  Jeg håber at de næste gang, hvorend vi gerne vil vide hvad der kommer, venter med at melde nye features ud før de er meget tættere på at være færdige. Med Mango når man at tabe pusten inden den rent faktisk kommer og vi får det her “ulven kommer” problem.

  Jeg tror at grunden til de dog har meldt det ud var for at få folk til at udskyde deres iPhone 5 køb – om det har hjulpet skal jeg ikke kunne sige.

 8. Mads siger:

  @Jesper Android? Really? Jeg har haft en Android, HTC Desire… sikke noget crap, undskyld jeg siger det. Glæder mig til at høre dine erfaringer.
  Jeg synes virkelig ikke Android er et fedt OS…det hakker underligt, alt er svært at finde og der er bare inden “rød tråd” i det. Helt tydeligt et system som udvikles fra alle mulige forskellige sider og steder.
  For mig findes der kun 2 mulige mobile OS’er, iOS eller Windows Phone.

 9. Jesper hansen siger:

  @Mads..hehe.. Har nu i forvejen en Galaxy s og den er nu ellers godt kørende. Har nu byttet omnia til en sensation og dermed også mulighed for ICE cream sandwich senere på året. Har jo også iPad 2 og hp touchpad (webos) at lege med og forandring fryder. Men er alt i alt glad for Android og de mange muligheder for tweaks. Men lad os nu se, holder stadig fast i LG’en, så er skam klar til Mango :-)

 10. Mads siger:

  Jep forandring fryder. Android – Been there done that :)

  Det næste gadget for mig, når jeg får tid har lige købt hus jo, bliver nok en iPad 2. Men lige nu har huset første prio ;)

 11. kim kristensen siger:

  Bliver spændende om os med dev 7712 skal tilbage til nodo for at opdatere.

 12. Mads siger:

  Det skal vi Kim. Derfor vi skulle gennem vores backup :)

 13. kim kristensen siger:

  Mads vil det så sige vi ikke får en notifikation ? altså tilbage til nodo og så vente ?

 14. Mads siger:

  Min plan er at vente til folk siger de får mango på deres LG telefon. Er ret sikker på os med 7712 ikke får notification.

 15. Christian Olsen siger:

  På xda er der en gut fra norge der har lavet en guide til Mango rtm hvor han beskriver hvordan man får andre sprog frem end dem den umiddelbart lader en vælge… Det der fanger mig lidt er at det blot er en ændring i registry og altså ikke nogen yderligere data involdveret… Linket er her kig efter 2. Post http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1215501
  Beklager hvis jeg skriver lidt rodet hehe ;-)

 16. Mads siger:

  Ok spændende Christian. Men hvorfor skulle MS dog skjule nogle sprog? Jeg siger ikke det ikke er lavet på den måde, er det sgu nok, men det er da vildt underligt. Det er vel ikke en hemmelighed for brugeren at der findes andre sprog end hans/hendes eget?

  Bliver spændende at se hvad det ender med :)

 17. Christian Olsen siger:

  Syntes bare lige jeg ville bidrage lidt hehe… hvorvidt hvorfor skal jeg ikke lige kunne sige helt 100… Hvorvidt om de skulle skjule sprog kan jo vel have lidt med regionen Enheden/Systemet er solgt i… lidt som vi kender det fra flere af de ældre nokia’er og den slags hehe…

  Men ja bliver i den grad spændene at se :D

 18. Mads siger:

  De er super du deler! Må du endelig ikke holde op med :)

  Ja vi må se hvad de finder på med de sprog der. Tror lige jeg opdatere indlægget her og skriver at folk skal skrive hvis de har modtaget Mango updaten :)

 19. Christian Olsen siger:

  God ide… Skal nok melde ind når min Omnia 7 er opdateret ;-)

 20. rasmus siger:

  Jeg forstår ikke hvorfor vodafone ville sige opdateringen kommer idag når andre tech sider ellers skyder på fredag.. Man kan vel kun håbe :\
  Kan man forresten ændre apn indstillinger yderligere med mango?

 21. Osberg siger:

  Er der nogen som har modtaget Mango endnu eller?? :) Sidder hermed min htc tropy og venter løstigt :)

 22. kim kristensen siger:

  Osberg ,du kommer nok til at sidde indtil d23/9 før kommer den ikke.

 23. HenrikTheGrinch siger:

  Lige for at forstå det her 100 %. Vil det så sige at når vi kan installere mango her i Danmark, så får vi stadig ikke æøå på tastaturet, når man skal sms og skrive email???

 24. Rasmus siger:

  Jo Henrik! du får også ordbog, du skal bare selv gå ind og vælge dansk – så vidt jeg har forstået!

 25. kim kristensen siger:

  Det er rigtigt forstået Rasmus ,der er ordbog og åøæ på tastaturet i Mango .

 26. Mads siger:

  Ja mango kommer med dansk keyboard og dansk ordbog, også selvom menuerne er på engelsk.

 27. kim kristensen siger:

  Har talt med 3 idag ,de aner ikke en brik om noget som helst .

 28. Søren siger:

  Hvorfor skriver alle mulige sider at det er teleudbyderne som f.eks vodafone der ruller mango ud, når ms dk skriver at det er mobilproducenterne der via zune ruller updaten ud… Er der forskel på dk og andre lande her.

 29. kim kristensen siger:

  det er totalt grumset og uoverskueligt for menigmand ,hvad der sker ,det ene øjeblik er det MS som ruller den ud så er det producenterne og så operatørene ,hvis folk flygter fra WP7 ,vil jeg sige at MS bærer skylden.

 30. Søren siger:

  Kan det være fordi nogle udbydere har tilpassede udgaver af opdateringen? Henrik K. Pedersen fra ms har i øvrigt kommenteret på udgivelsen af mango på mobilsiden.dk

 31. kim kristensen siger:

  umiddelbart er der vist ikke nogen udbydere herhjemme som har ændringer.

 32. Mads siger:

  Hold da op der er gang i kommentarene!

  I må undskylde jeg er lidt fraværende i disse dage (nok de dummeste dage at være fraværende pga. Mango) men har som nævnt flere gange lige overtaget hus, så jeg bruger mere tid i Silvan end på wpfan.dk i disse dage :)

  Men jeg vil give jer ret i at det her er noget rod! Det kan godt være det ikke er Microsoft der styre hvor de updates skal ud osv osv osv…men det er Microsoft’s navn der står på Windows Phone 7 og det er dét folk ser. Om de har en HTC eller LG, betyder nok ikke det store for mange, det Windows Phone 7 de er interesseret i og dermed Microsoft de kigger på når de venter på updateringer.

  Det er irriterende at det skal være så forvirrende og det er sådan noget rod som det her, folk vil få at vide om Windows Phone 7 og så tænker “Det skal jeg aldrig have” og det er synd for et ellers rigtig godt og rart OS :(

 33. kim kristensen siger:

  Jeg er overbevist om at det er MS som holder på den opdatering ,de forsøger at få os til at tro at producenterne bare kan smide den ud på zune ,alle som kommer på diverse fora ved jo at htc og samsung forlængst har lavet deres mango færdig ,det er lige nøjagtigt dette scenarie som får folk til at droppe WP7 ,og må indrømme jeg er ved at overveje at gå tilbage til Iphone.

Leave a Reply