Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Opsætning af email/kontakter

Opsætning af email/kontakter

| 30. september 2011 | 7 Comments

Når man har en “smartphone” som en Windows Phone, så er email nok også noget af det første man gerne vil sætte op. Selvom opsætning af email og kontakter på Windows Phone er meget lige ud af landevejen, så kommer alligevel her en trin for trin guide til hvordan man gør det.

For at komme igang med at sætte sin email konto op skal vi ind i:
Settings –> email+account

Som det ses her så har jeg pt kun én konto tilknyttet, nemlig den “dummy” Windows Live konto som jeg oprettede i den første “Kom i gang” artikel.
Denne konto er dit “root live-id”. Det er denne konto som bruges til fx at logge på Messenger fra telefonen, twitter, Facebook Chat, køb af apps på Marketplace og en masse andre ting. 

Nu kommer vi til noget som er svært at gøre generelt, nemlig hvilke konto typer vi har, hvor mange vi har og hvordan vi bruger dem. Jeg vil dog her forklare hvordan jeg har min telefon op og hvordan jeg for det til at fungerer rigtig godt for mig. Du vil højest sandsynlig have en anden måde at gøre det på som giver mening i dit tilfælde, men her er i hvert fald hvordan jeg har min sat op.

Windows Live konto

Jeg bruger ikke den mail som følger med når man laver et live-id. Derfor sætter jeg altid min Windows Live konto op som følgende:

Jeg fjerner simpelthen hakket i “Email”, hvilket betyder at jeg ikke ønsker at synkronisere emails fra denne konto – simpelt og nemt Smiley

Google Mail

Jeg bruger Gmail til min privat email, så denne skal tilføjes.

Kom i gang med Windows Phone - Første opstart Screen56Kom i gang med Windows Phone - Første opstart Screen57

Jeg vælger at tilføje en ny konto, vælger så “Google”, skriver brugernavn + kodeord og wupti, så er den igang med at synkronisere.

Lige efter du har tilføjet en ny konto står den og synkroniserer. Når den gør dette kan du ikke redigere den (tryk på den). Når den derimod er færdig, kan den redigeres og dette gør jeg, da jeg gerne vil ændre lidt på denne konto.

Første første vil jeg gerne have den hedder noget andet end “Google” så jeg ændre navnet til “Gmail”. Ja, du tænker måske det er det samme, men sådan vil jeg nu engang gerne have det sat op – du gør det bare på din måde. Dette konto navn er iøvrigt det navn som bruges ude på startsiden hvis du fastgør denne konto der – hvilket den faktisk gør for dig med email kontoer som standard.

Herefter ændre jeg “Download new content”, hvilket er hvor tit den skal downloade nye emails eller lede efter nye emails. Jeg vil gerne have mine emails lige så snart de lander i min indbakke (også kaldet “push email”) og derfor vælger jeg “as items arrive”.
I ”Download email from” vælger du hvor gamle emails der skal hentes, 3 dage, 7 dage, 30 dage osv. Jeg vælger typisk bare “any time” så man får mere eller mindre det hele ned.

Bemærk: Det er ikke HELE din email konto der bliver synkroniseret automatisk, det er KUN din indbakke. De andre mapper hentes først ned når du manuelt tilgår dem.

I hvilke ting jeg gerne vil synkronisere vælger jeg kun “email” og “calendar”. Jeg fravælger her “contacts” da jeg har alle mine kontakter på en Google Apps email konto. Da jeg ved at de kontakter som ligger på min Gmail konto langt fra er opdateret, så vælger jeg simpelthen overhoved ikke at synkronisere dem med telefonen for at undgå potentielle problemer med sammenfald og at de forældede informationer så måske bruges om en kontakt person.

Google Apps

Google Apps er kort fortalt “bare” en Gmail, men hvor email adressen er mit eget domæne. Læs mere om Google Apps her
På en Windows Phone er en Google Apps konto det samme som en Gmail, så denne tilføjes altså på samme måde som da jeg ovenfor tilføjede min Gmail.

Forskellen her er dog bare at jeg tager “Contacts” med fra denne konto. Det betyder at alle kontakter jeg har liggende på min Google Apps konto kommer ind i mine kontakt personer (People Hub) -det man kaldte telefonbog på gamle telefoner Smiley.

Nu har jeg sat mine to email kontoer op på min Windows Phone og når jeg går ud til start siden ser det nu således ud.

Du har nu adgang til dine forskellige email konti direkte fra start siden på din Windows Phone.

Få mere ud af din Windows Phone og læs andre “Kom i gang” artikler.

Tags: , , ,

Category: Kom godt i gang

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Kenneth siger:

  Her er lige mit “tip” til hvor min kone og jeg har vores kontaktpersoner sat op på hver vores telefon. Vi har selvfølgelig hver vores Windows Live ID med vores egne kontaktpersoner (dvs. jeg har mine venner i min og hun har sine veninder i sin). Derudover har vi oprette et “familie Windows Live ID” hvor vores fælles venner og bekendte samt alle familiemedlemmer er oprette. Dette Live ID er så tilføjet til begge vores telefoner hvor kun kontaktpersoner synkroniseres. Så hvis fx min lillebror lige får nyt mobilnr., så retter jeg på min telefon, når jeg hører om det og wupti, så er konens mobil også up-to-date (ligesom vores Outlook programmer på pc’en, hvor vi synkroniserer via Outlook Hotmail Connector, og ligeså er iPad’en).

 2. Mads siger:

  Nice tip, ja der er mange forskellige måder man kan gøre det på afhængig af ens krav.

 3. Kim Freyberg siger:

  Jeg kan slet ikke få alle mine kontakter til at figurere i min googlemail konto på min lumia 1020. Der står bare et par stykker, og jeg aner ikke hvordan jeg får mine kontakter synkroniseret eller bare indsætte dem manuelt. Møj irriterende det ikke virker :(

 4. OldFart siger:

  Hej Kim

  Se denne artikel, der findes sikkert mange flere!
  Gåågle har lukket for sync :- http://www.version2.dk/artikel/google-smaekker-microsoft-en-syngende-gmail-lussing-49463

 5. OldFart siger:

  P.S. hvis du gerne vil have dine kontakter lagt over på din windowsphone, så lad mig foreslå du laver en søgning i forum, hvis der ikke kan findes en “tråd” om emnet, har du jo mulighed for at oprette en hjælpe-tråd ;-)

 6. Kim Freyberg siger:

  Hej
  Tak for svar. Ja, de er vidunderlige de dersens google-folk.
  Men nu købte jeg idag Metromail appen. Den er genial og de 10 kroner værd.

 7. Svend siger:

  Jeg bruger EVO, den er genial til at synkronisere Emails og kontakter fra Hotmail og Gmail til Outlook. Evo er et rigtigt godt program og EVo prøves gratis i 7 dage. Se linket nedenfor :)

  http://davoutlookinformationsteknologi.blogspot.dk/2015/09/hvordan-synkronisere-man-hotmail-med.html

Leave a Reply