En brugers erfaringer med Windows Phone

| 12. oktober 2011 | 17 Comments

Her forleden faldt jeg over en sjov/interessant tråd på Mobildebat.dk.

Det er Dan (brugernavn: drl) der har anskaffet sig en Samsung Omnia 7 og skriver i tråden om sine første erfaringer med den.

Tråden er sjovt skrevet og beskriver meget godt hvordan (jeg tror) mange skeptikeres første indtryk/oplevelse med Windows Phone er.

Her er lidt uddrag fra tråden.

Normalvis skal der meget til at imponere mig – ja i ved hvordan jeg bitcher over de mindste ting, så jeg sidder faktisk tilbage nu her 11 timer senere, med 60% tilbage på batteriet, på første opladning, med en mærkelig smag i munden.

En ting jeg har kritiseret igennem tiderne er Microsoft (og ja Apple) men denne gang må jeg nok sige at MS har lavet noget godt og solidt med WP7.
Jeg er dybt imponeret over det. Det virker ! Og det virker rigtig godt. Super smooth som en iPhone 4 – ingen ventetider – ingen belastende store mangler – ingen ting der virker omstændigt.

 

Idag har min Omnia 7 lavet synkronisering med Google (mail, kontakter & kalender) samt min anden mail – kørt i push selvfølgelig. Wifi er tændt og jeg har været online hele dagen med chat.
Alligevel er der 60% tilbage på batteriet her små 11 timer senere på første opladning. Og den har IKKE fået fred idag. Selv min C7 må se sig slået her med det forbrug jeg har haft idag.

 

Webbrowseren er super, super hurtig. Min datters X10i er som en 56k modem her. Den køre bare godt. En sand fornøjelse at surfe på den. Ingen hakkeri – super smooth HELE tiden.

 

Når jeg får ny telefon køre jeg den altid helt flad de første gange, og det skulle jeg også gøre igår.
Normalvis er dette ikke noget problem med en smartphone for mit vedkommen, men igår måtte jeg godt nok slås med min Omnia 7 for at få den til at løbe tør for strøm!

Den fik virkelig tæsk hele dagen igår. Et nyt styresystem som skulle undersøges, nogle apps der skulle prøves – sad i lang tid med iMDb og kiggede på trailers (i flot flot kvalitet iøvrigt) – spillede en times, skrev en masse mails, en masse sms, Facebook, ringede ca 30 minutter, surfede temmelig meget, brugte Express Board (Som Tapatalk).
Den fik tæv igår – havde ikke så meget på arbejdet igår, så jeg havde 3-4 timer hvor jeg kunne sidde med den.
Push mail kørte hele tiden, jeg var online med Chat hele tiden – ja forsæt selv listen.
Lysstyrken er sat til automatisk og der er fuld skrald på den.
Igår aftes tænkte jeg så at den skulle køres flad, så jeg satte den til at afspille So Ein Ding i loop. 2½ time senere gav den op og klokken 2330 gav den op og skrev Goodbye.. 18 timers tæsk på første opladning – skal vi lige lade den stå lidt og tage i mente at Dan ALTID brokker sig over batteritiderne på smartphones?
Her må jeg nok æde mine ord og sige at WP7 er som en VW Lupo 3L med en BMW M5 motor der køre 30 km på literen 

Pointe: Omnia 7 har den bedste batteritid jeg nogensiden har oplevet på en smartphone med en stor skærm.

Jeg TROR Dan her er glad for sin Windows Phone :)

Hele tråden kan læses på Mobildebat.dk her

Tags:

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Facebook siger:

  Hehe det tror jeg også ;)

 2. Mads siger:

  Ja, han er rimelig tilfreds må man sige og så synes jeg det er meget sjovt skrevet hvordan han “tæver” telefonen hele dagen :)

 3. Jesper Hansen siger:

  Det var faktisk først efter jeg havde læst hans post på mobildebat at jeg lagde mærke til batteritiden på min egen LG.

 4. Mads siger:

  Hvad tænker du på Jesper? At den er god eller dårlig på LG?

  Jeg har LG Optimus 7 og jeg er hverken glad eller utilfreds med batteriet på min – det er som man kan forvente af en smartphone i min verden. Jeg lader den op hver nat og så skal jeg ikke tænke over hvor meget jeg bruger den i løbet af dagen (høre podcast til/fra arbejde + har Endomondo kørende).
  Jeg er ikke typen der køre hjemme fra om morgenen med 50% :) Min er LIGE taget ud af laderen når jeg køre – men det er mere bare en vane/princip. Man ved aldrig hvornår man lige får brug for den ekstra juice i løbet af dagen ;)

 5. Osberg siger:

  Min HTC 7 Trophy bliver også ladet om aften når jeg sidder ved computeren anyways.

  Nu er min tlf, arbejds tlf så snakker rigtig meget i den, mails køre push 24/7 mv ja surfer på den og spiller selvfølgelig også en del på den. :)

  En ting jeg savner på min HTC er at jeg gerne vil se hvor meget batteri som er tilbage på den ud over det ikon som i toppen. Nogen som ved om der findes en apps som kan klare dette??

  Men ud over det så er jeg super glad for min htc den køre bare smooth, helt klart den bedste telefon jeg har haft i min tid. :)

 6. Mads siger:

  @Osberg: Ja der er en app til at se mere om batteriet og ligesom mange andre ting ved Windows Phone – så er den indbygget :P

  Settings -> battery saver

  For det første er denne rigtig god at have slået til så den slår battery saver til når den er ved at løbe tør for strøm.
  Men ud over det så kan du nede i bunden se lidt flere detaljer om din strøm situation :)

 7. Jesper Hansen siger:

  batteritiden er kanon på min LG også :-)
  I går efter at været taget ud af opladeren kl 6.30 og brugt mobilen hele dagen til surf, mails, utallige sms’er, opkald, hentet 4-5 apps, mp3 og radio var der stadig over 60% tilbage på batteriet og jeg kører ikke på “energivenlig mode” og har wifi slået til hele dagen osv.
  Det er sq imponerende og min HTC Sensation, ville have været slået til tælling, hvis den skulle præstere det samme.

 8. Rita siger:

  Jeg bruger den der battery saver rigtigt meget og det er en god ting den er indbygget, men jeg må indrømme det tog lidt tid før jeg fandt den :-)

  / Rita

 9. Osberg siger:

  Ahh jeg havde ikke lige set at der stod info i bunden. :)

  Har i Turn on battery saver now, until next charge sat til hele tiden eller??

 10. Osberg siger:

  Men det kunne være lækkert at må man trykke på batt ikonen i toppen eller noget at man så kunne se hvor meget strøm der var tilbage :)

 11. Mads siger:

  @Osberg: Nej, jeg har kun den slået til at den skal gøre det når den er ved at løbe tør for strøm (den øverste checkbox).

  Mht. at trykke på ikonet, så er der faktisk (efter Mango) begyndt at komme nogle apps som giver dig mulighed for at have tile på start siden som tager dig direkte til en indstillings side – fx slå wifi af og på.

  Ser lige om jeg kan finde et link.

 12. Mads siger:

  Måske man kunne lave en app i stil med den her til batteri: http://www.windowsphone.com/da-DK/apps/96e6649a-5582-45a3-9c5b-a71881e18334

 13. Osberg siger:

  Mads ja den apps har jeg selv kigget på, og har haft den installeret, men ja den mangler info omkring batt. hvilket er en skam. Det er nemlig en rar ting af vide hvor meget strøm man har tilbage til mv.
  Det var et mega irreations moment på mine gamle nokia tlf, og ja er det også her. :)

  Men ja man kan jo bare lige gå ind i settings mv og se, men dovenskaben længe leve ikke :)

 14. Mads siger:

  Har lige kigget lidt på http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff637516(v=vs.92).aspx og ser ikke ud til man kan lave en Live Tile som går direkte til battery settings siden desværre :( Ikke endnu i hvert fald.
  http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff637516(v=vs.92).aspx

 15. Osberg siger:

  Ja så må vi bare vente, og have lidt tålmodighed :)

 16. DanRiis.dk siger:

  Lige en lille update til det jeg har skrevet på MD.

  Nu har jeg TÆVET min telefon de sidste dage for at køre den helt flad.

  Nu har den kørt i 36 timer, og jeg har her nu 31% tilbage på batteriet. Det må siges at være utroligt godt for en Samsung telefon.
  Jeg mindes ikke at have haft en telefon der kan holde strøm som denne. Så skal jeg tilbage til Nokia E71 for at opleve det samme.

  Jeg tror nu også det betyder meget at det er en Super AMOLED skærm Samsung bruger. Men ikke destro mindre er der fuld skrald på lyset.

  Med 31% tilbage på batteriet er jeg ikke i tvivl om at den kan holde uden problemer til i aften med mit forbrug.
  Den første aften da jeg ville køre den flad, meldte den at den gik i Save Mode. Derefter satte jeg den til at afspille So Ein Ding for at køre den flad. Det skete efter 2½ time – så med normal brug er jeg spændt på at se hvornår den så løber flad!

  Folk der kender mig ved også at jeg kan køre en telefon i bund på en halv dag. Med podcast, musik, surf, mails, FB, Wifi osv, går det stærkt.
  Ingen af mine HTC telefon har kunne holde en dag. Har altid måtte oplade dem to gange dagligt.
  Nu er jeg pludselig stoppet med at kigge på batteriet og bruger bare telefonen.

  En anden ting som jeg har bemærket er at jeg var utrolig glad for min Nokia C7 med Anna fordi den kørte bare bedre end mine ANdroid telefoner. Ingen ventetider, og smooth.
  Med Omnia 7 føles den pludselig langsom og besværlig – gider ikke engang prøve min datters X10i med A2.3 nu!

 17. Mads siger:

  @DanRiis: Super med en opdatering :)
  Og godt at høre du er glad for din Omnia7/Windows Phone.
  Tror mange vil få samme gode oplevelse med Windows Phone som du har haft.

Leave a Reply