Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
WP7 erfaringer fra en mobil-nørd

WP7 erfaringer fra en mobil-nørd

| 16. november 2011 | 14 Comments

Igennem de sidste mange år har jeg været mobil nørd. Jeg har haft et utal af mobil telefoner igennem tiden.

Dog lovede jeg mig selv efter en firma telefon fra HTC med Windows Mobile 6.5 at jeg ALDRIG nogensinde skulle have en Windows telefon – nogle ord jeg har måtte æde i mig igen, for idag sidder jeg med en Samsung Omnia 7 med WP7 Mango og smiler over den.

Den sidste tid har jeg dog gearet en hel del ned for indkøb af telefoner, da jeg fandt ud af at min kone og jeg brugte over 20.000 kr om året på, at have de nyeste highend telefoner – penge som efter min mening har været givet meget dårligt ud, fordi jeg er blevet træt af disse såkaldte highend telefoner i løbet af kort tid, fordi de altid hænger i bremsen på et eller andet punkt.

Min iPhone 4 har været tæt på at være perfekt, hvis det ikke var for Apple’s lukkethed og opførelse. Jeg er ikke et pattebarn på 10 år der ikke kan tage beslutninger ang min telefon. Sådan har jeg altid følt det med Apple – de er dog blevet bedre, men idag synes jeg at iOS ser håbløst gammeldags ud. Visiuelt ligner iOS næsten sig selv som i 2007 da den første iPhone tog mobil market med bukserne nede.

Android er noget bedre, men her er der altid noget som irritere mig så voldsomt, at min Android telefoner ryger afsted meget hurtigt igen. Fx var min SE X10i superfed hvis det ikke lige var fordi at højtaleren var så latterlig dårlig at selv med lav baggrundsstøj kunne jeg simpelthen ikke høre den ringe, og kunne jeg, måtte jeg opgive at føre en samtale fordi lydstyrken under samtale var så lav, at det var umuligt at gennemføre en samtale med bare lidt larm i baggrunden.

En anden ting hvor mine Android telefoner har dumpet på stribe er på batteriet. Det er mig en gåde at man kan lave telefoner med dualcore cpu’er, kraftige grafikkredse mv, men batteriet? Næh nej.. Det gider vi ikke bruge tid eller penge på – vi satser på at folk er ligeglade med at skulle oplade 1-3 dagligt selvom vi har givet 4-5000 kr for en telefon. Det er bare ikke i orden.

Derfor gik jeg nye veje og valgte at stå af highend ræset og købte mig en Nokia C7 – og hold da ferie en befrielse! Lang batteritid – kanon højtaler, høj samtale kvalitet, god antenne, god skærm, og solidt bygget. Med Symbian Anna kørte den bare endnu bedre, og med Belle er jeg ret sikker på at Symbian godt kunne have overlevet, for en ting som Nokia er rigig god til, er at optimere deres software til deres hardware – Nokia behøver ikke 1.5 ghz dualcore for at få tingene til at køre smooth.

Desværre er det som om at langt de fleste har glemt hvor gode Nokia er til at lave hardware – ikke de vildeste specs, men ORDENLIGT hardware som giver gode antenne forhold, gode højtalere mv

Faktisk overlevede min C7 hos mig i seks måneder uden at jeg overvejede at sælge den. Men idag sidder jeg med en Samsung Omnia 7 og har ikke tænkt særlig meget på min C7 siden selvom jeg ikke har solgt den endnu.

Grunden er at WP7  har taget mig med storm. WP7 har sine mangler, men fordelene er flere end ulemperne. Systemet køre super smooth som en iPhone 4 – faktisk vil jeg påstå at det køre mere smooth end en iPhone 4 efter jeg har siddet med min kones iPhone 4 forleden.

WP7 virker bare – alt fra sociale medier til mails til kalender og kontakter spiller som jeg ikke har oplevet i nogen anden telefon før.

Min Google konto virker perfekt med WP7 – indtast dit brugernavn og kode, og den køre. SMS delen er noget nær genial da den kan blande SMS, Facebook og Messenger sammen i samme tråd og man kan meget nemt vælge hvilken måde beskeden skal sende på.

I SMS delen er chat delen også. Her kan du være online konstant med Facebook og Messenger. Efter min mening gør WP7 tykt grin med alle andre på marked idag.

Email køre også rigtig godt. Det er nemt at sætte op – også flere kontoer og opdele dem som du ønsker – det spiller bare.

Opkald – her er en af manglerne ved WP7 – der mangler en smartdialer som vi kender det fra mange Android telefoner – dog findes der flere apps til dette formål – jeg bruger Fast Call, men det burde have været en del af WP7 fra starten af.

Kontakter – her er også en genial ting ved WP7. Her får du alle dine kontakter – både Google, Hotmail, FaceBook sammen – WP7 linker dem selv sammen og henter billeder ned. Det virker bare – ydermere kan man se de seneste opdateriner på ens sociale medier,  og du kan opdatere din egen status. Jeg har med WP7 ikke haft behov for en FaceBook app endnu!

Kalenderen – en af de vigtigste ting for mig med fire børn. Den virker bare. Du får den næste kalenderpost ude på din låseskærm, og du kan få en Tile frem på hovedskærmen ligeledes. I selve kalenderen er der Agenda med alle de kalendere du har i forskellige farver. Jeg er ikke løbet på nogle begræsninger endnu på kalender delen. Det ville også være noget nær en skandale for MS hvis de ikke havde 110% styr på netop dette område!

Billeder – super smooth og super hurtigt – selv ens FaceBook billeder kommer lynhurtigt frem. Det virker bare.

Video – virker også helt fint. Jeg har lagt en H264 version af Avatar jeg har lavet. Den afspilles virkelig flot – modsat fx min HTC Desire HD som skulle have såkaldt understøttelses for H264 – med ca 10 billeder i sekundet.

MarketPlace – virker kanon godt og meget hurtigt. Hvor jeg oplever Android som langsomt og langt fra ligeså stilrent, er MarketPlace virkelig flot lavet. Apple’s AppStore virker også hurtigt, men gammeldags efter min mening.

Apps – ja her er vi så fremme ved en af de store mangler ved WP7. Der findes bare ikke ligeså mange apps til WP7 endnu. Dog vælter det ind med nye apps hver eneste dag. Spotify er lige kommet, og det virker fantastisk godt. Du kan endda ligge dine egne playlists ud på hovedskærmen som en Tile – genialt. Ligeledes med TuneIn – det fungere på samme måde, og begge apps køre fint i baggrunden og kan betjenes fra låseskærmen. Men der mangler en masse apps som findes til iOS og Android – omvendt er det nok bare et spørgsmål om tid inden at vi ser mange flere af de gode apps. Iøvrigt er langt de fleste apps til WP7 utrolig flotte – helt på højde med apps til iOS efter min mening.

Installering og afinstallering af apps er også utroligt nemt – langt de fleste apps kan man prøve de fulde versioner inden at man køber dem. En ting som Android og iOS kunne lære noget af.

Men er du app fanatikker skal du ikke købe en WP7 telefon endnu. Så vil du blive skuffet.

Det bedste ved WP7 er dog at det hele køre super smooth uanset hvad du laver. Hele OS’et er smooth og gennemtænkt på et helt andet plan end Android og iOS er. Du kan ikke tilpasse så mange ting. Jeg vil helst sige at WP7 er en blanding af Android og iOS i et lækkert indpakket design, der er designet til at køre på hardware der ikke kræver det vilde.

Når jeg tænker på at min Omnia 7 har vel et år på bagen, kan jeg ikke forstå at selv en Samsung Galaxy 2 med dualcore og jeg skal give dig hardware, stadig ikke opleves ligeså smooth som min Omnia 7 som i Android verden er håbløs på specs siden.

Og tager jeg med i beregningen at min Omnia 7 kostede mig meget få kroner – under det halve af en Samsung Galaxy 2, og er bygget i metal, har Super AMOLED skærm på 4″, en højtalere der virkelig spiller godt, og virker meget mere solid end nogen anden Samsung telefon jeg har haft, begynder jeg at spørge mig selv hvorfor jeg nogensiden skulle købe en Samsung Galaxy 2?

Det her specs ræs med mobil telefoner, er ved at være som megapixel ræset på kamera. Det sælger, men det gav os ikke bedre billeder – tværtimod måtte fx Panasonic sætte deres megapixel ned for at få bedre billeder. Hellere 3.2 megapixel i superkvalitet end 12 megapixel i dårlig kvalitet – som fotograf er det alt andet end megapixel jeg kigger efter når jeg køber et kamera. Lidt det samme har jeg med WP7 telefoner – WP7 udnytter hardwaren langt bedre end jeg oplever Android gør.

Så er der slet ingen dårlige ting ved WP7? Lad mig sige det sådan her: Efter en måned med Samsung Omnia 7 har jeg ikke overvejet et eneste sekund at udskifte den, for den virker bare – den gør alt det som JEG har brug for til UG – selv Zune er befrielse i forhold til iTunes.

Den skal leve sammen med mig det næste halve år til jeg kan få en Nokia N800 – for det er da den fedeste telefon jeg har set i meget lang tid – en N9 med WP7 – til en pris der er til at forstå. Jeg tror sgu at Nokia er tilbage igen, og tak for det, for jeg savner i den grad Nokia’s hardware selvom min Omnia 7 er rigtig godt bygget.

Nå ja.. Har jeg nævnt batteri tiden på min Omnia 7? Med Wifi, chat, to push mail, Google, Hotmail mv kørende konstant får jeg ca 1½-2 døgn på en opladning. Samligner jeg dette med mine Android telefoner har jeg max fået 18 timer på en opladning. Før i tiden løb jeg altid rundt med en oplader. Det gør jeg ikke længere – tænker aldrig over om den løber tør i løbet af en dag, for det gør det ikke.

Sagt på en anden måde, er WP7 lige mig og alle der har siddet med min telefon siger “hold da ferie hvor er det smart!” – og ja modsat WM6.5 er WP7 virkelig smart!

Har i spørgsmål til WP7 eller Omnia 7 så fyr løs.

Skrevet af Dan Riis

Tags:

Category: Andre nyheder

Comments (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mehran Cici siger:

  Virkelig flot skrevet. Jeg tror der kommer en hel del spørgsmål fra mig af når jeg nu en dag får Nokia Lumia 800, da jeg aldrig har haft en Windows Phone.

  Nu glæder jeg mig endnu mere til at få en Windows Phone efter jeg har læst dette indlæg. Jeg tror også min Nokia N8 trænger til at blive skiftet ud.

  Mvh

 2. Mads siger:

  Ja super indlæg Dan og tak fordi du gider skrive indlæg på siden :)

 3. Thomas siger:

  WP er uden sammenligning det lækreste OS på markedet. Det er måske ikke det mest funktionelle (Android), det mest udbredte (Android) eller det med flest apps til (iOS) – til gengæld slår det dem alle på UI’et og den glæde man oplever første gang man tænder den og ser hvor lækkert det kører :D

 4. ladjo siger:

  Lige som på mobildebatten en flot anmeldelse af WP7,5 ;o)
  Kunne ikke være mere enig.
  Når den nu kører så flot og har det man skal bruge, har man jo “næsten” ikke brug for apps ;o)

 5. Stefan Justesen siger:

  +1

 6. Kristian siger:

  Hvordan fungerer navigation, læste på et tidspunkt at det var lidt ringere end android. Jeg bruger det dagligt, så det er en af de få hindringer der står mellem mig og wp7.5

 7. Morten N siger:

  Kristian, jeg vil sige at Bing map, ikke er så god herhjemme, i USA er den kanon… men i Danmark er der ikke så meget der understøttes desværre… meeeeeeeen, så er det jo godt at Nokia maps kommer, som jeg ser som det allerbedste, der kan bing, google,krak og alle de andre godt gå hjem… Nokia map har jo det hele, og den understøtter DK perfekt, du kan ligge kortene på mobil’en så den ikke bruger data. finder alt på den gade du er på. hvor google/bing, kun finder lidt af det. savner Nokia map mega meget på WP, men skulle jo komme inden for en måned til alle WP modeller…

 8. Morten Thomsen(dk_iceman) siger:

  Genial skrevet… kan virkelig følge dig på det hele.. kommer også selv fra SGS2…

  Sjovt nok da jeg sad og læste det tænkte jeg på MD hvad du havde skrevet, syntes det lød bekendt :D

 9. Dan Riis siger:

  Tak skal i have. Mads spurgte om jeg ikke havde lyst til at skrive lidt på hans hjemmeside og det kunne være sjovt.

  Kristian: Du skal gå efter en Npkia i så fald. Der får du Nokias navigation og det plejer at virke 110% bedre end Google Maps.

  Morten: Efter hvad jeg ved er det en begrænset udgave der kommer til at WP7 modeller, mens stemmestyret navigation er forbeholdt Nokias telefoner.

 10. Morten N siger:

  Dan Riis, det har du helt ret i.

  “”Morten: Efter hvad jeg ved er det en begrænset udgave der kommer til at WP7 modeller, mens stemmestyret navigation er forbeholdt Nokias telefoner.””

  Glemte jeg og skrive… men hvis Kristian bare skal bruge det til at finde ting og sager i det område han er og mærker et område, er det helt fint.

  Dan Riis, og tak for din “anmeldelse/erfaringer”

 11. Lars P siger:

  Har samme oplevelse som Dan med WP7 og Omnia7, det er klart det bedste software jeg har brugt på en mobil, oog selv om jeg ligger i den tunge ende af aldersskalaen (61)virker alt logisk og ligetil.

 12. Søren siger:

  Navigation med Nokia Lumia 800 er en fornøjelse iforhold til feks Samsung GS2 som jeg havde før. GPS er MEGET hurtigere til at locke ind på hvor du er. Og det er som sagt meget essentielt når man skal navigere. :-)
  Oplevede med android at det nogen gange kunne tage evigheder før den viste hvor man nøjagtig var (stort irritations moment!).
  et andet plus er lydkvaliteten under samtale som jeg også finder er bedre end android

 13. Karsten Hesselager siger:

  Jeg har nu haft min Lumia 800 i godt en uge, og har lige opdaget at man ikke kan afvikle Flash og Java.
  NEM-ID og flere banker anvender Java, hvad gør jeg ?
  Jeg er overvejende MEGET positiv og synes at den bare fungerer, men er lidt betænkelig ved ovenstående.

 14. Mads siger:

  @Karsten: Hvis du vil afvikle Flash og Java så skal du have dig en Android – god fornøjelse siger jeg bare :D Flash og Java er IKKE noget du har lyst til at køre på din telefon. At din Netbank bruger fx Java, er ikke ens betydende med at det vil virke på en telefon der kan køre java alligevel (hvis Android da overhoved kan køre Java nu jeg tænker mig om…flash kan den i hvert fald).

  Men hvor om alting er, så er det der typisk sker at Netbankerne laver en app til formålet.
  Søg evt. efter din bank her på wpfan.dk og se om det har været den har været omtalt før – hvilket den nok har. Husk også at søg/kigge i forummet.

  Håber det hjælper :)

Leave a Reply