Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Hvad ved vi om næste version af Windows Phone?

Hvad ved vi om næste version af Windows Phone?

| 12. december 2011 | 10 Comments

Først havde vi Windows Phone 7.0 – det var nyt og cool med dens Metro UI. Feature mæssigt var Windows Phone lidt begrænset, men man kunne de ting man skulle og det var generelt en god oplevelse.

Så fik vi Windows Phone 7.5 (Mango) – kæmpe opdateringen på mange punkter. For det første så var det ved version 7.5 at Windows Phone rigtig kom til Danmark, telefonen blev på dansk og vi fik et dansk marketplace. Derudover så fik vi også lige 500+ nye features som bare gjorde Windows Phone endnu vildere og rar at bruge.

Men det stopper ikke her, for selv om Windows Phone 7.5 er en rigtig god telefon, så er der selvfølgelig features som mangler og ting der kan gøres bedre i næste version.

Men hvordan ser næste version af Windows Phone ud?

Ja, det er sjovt du spørger fordi jeg har selv tænkt præcis det samme og har lavet lidt research for lige at få dig up-to-speed :)

Bemærk: Følgende er overvejende baseret på rygter og gætvær – intet er endeligt eller fastlagt.

Måske har du hørt orderne “Tango” og “Apollo” i forbindelse med Windows Phone – hvis du har, har du hørt kodenavnene på de to næste større opdateringer.

Tango er næste mindre opdatering. Denne skulle eftersigende komme omkring Q1-Q2 2012 og skulle hovedsagelig indeholde ændringer som gør det muligt at kører Windows Phone på “billigere hardware”. Dette betyder fx at det kan kører på lavere opløsning (mindre skærme). Dette kunne godt hænge sammen med Nokia’s idé med at lave Windows Phone enheder som er billigere end Android – men det må tiden jo vise.

Apollo er næste større opdateing til Windows Phone og forventes omkring efteråret 2012. Måske er dette hvad vil ende med at blive kaldt Windows Phone 8. Der vides ikke særlig meget om Apollo endnu, men jeg har dog reseached mig frem til følgende:

 • Generelt set er det ikke nogen hemmelighed at Microsoft nok helst vil have ét øko-system som alle deres produkter bruger. Måske kunne man forestille sig et mere eller mindre fælles marketplace både for Windows 8 PC’er, Windows 8 tablets, Windows Phone 8 (Apollo?).
 • Fra Nokia’s side er der blevet udtalt at Apollo er “a very different game” fra Mango opdateringen. Hvad dette betyder helt præcists vides ikke. I samme moment bliver der talt om NFC (så du på sigt kan bruge din telefon som du i dag bruger dit dankort) og et nyt “positioning framework” som skulle forbedre div. lokations services. Her kan man håbe på at vi her i Danmark så endelig kan få nogle af de Bing services som de lige pt KUN har i de store lande som USA, England og Frankrig.
 • En ny form for “tekst til tale” og “tale til tekst”. Måske Microsoft er ude efter at lave noget der slår Siri her?

Ja, det var så en meget lang artikel som desværre ender ud i meget få fakta omkring Apollo. Men det er altså sådan landet ligger pt viser min research.
Apollo bliver noget stort men detaljerne må vi altså vente på.

Mere har jeg ikke kunne grave frem, men det er selvfølgelig også en opdatering som stadigvæk er langt ude i fremtiden.

Har du noget at tilføje, evt. nogle detaljer som Apollo som jeg ikke har fundet, så gør det endelig i en kommentar nedenfor.

Tags: , , , ,

Category: Andre nyheder

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Lækket roadmap peger mod Tango i Q2 og Apollo i Q4 | WindowsPhoneFan.dk | 28. december 2011
 1. Hvilke BING services er det vi mangler i DK?

 2. Mads siger:

  Fx så fungerer servicen “Local Scout” ikke i Danmark. Derudover så fungerer Bing maps rigtig dårlig i Danmark. Prøv fx at åben bing maps på din mobil og søg på “pizza” og se hvor mange resultater du får :)

  Så har vi den her Shazam agtige service, som godt nok vel er en Zune service, men i hvert fald så er den heller ikke tilgængelig i Danmark.
  Mange af disse services/features er noget som Nokia måske kam hjælpe med at gører bedre i Danmark, håber jeg på :)

 3. Thomas siger:

  Kommer de nye versionen ud på fx nokia lumia 800?

 4. Henrik siger:

  Skriver jeg pizza i Maps, ryger jeg til Pisa i Italien.

  Skriver jeg pizza i Nokia kort, kom der en masse pizzariaer i mit område.

  Konklusion:
  Køb en Nokia hvis du vil have en ordentlig WP ;)

 5. Ronnie siger:

  Gid Microsoft ville åbne sig op, og lade os bruge Google Maps og søgemaskine. Ikke ret sjovt at blive tvunget til at bruge Bing.

  Bing virker jo kun ordenligt i USA.

 6. Mads siger:

  Ja ville være cool med native mulighed for Google maps.

  Der findes dog apps der bruger Google Maps, det er bare ikke SÅ godt synes jeg. Mener jeg har en der hedder gMaps eller sådan noget.

 7. Jacob siger:

  Er der ikke mulighed for at ændre søgemaskine til fx. Google i stedet for Bing?

  Det du nu skriver omkring nogle ting der godt kunne blive bedre med Bing kunne vel komme i den næste update til de forskellige Windows phones ikke?

  På forhånd tak og god jul :)

 8. Mads siger:

  @Jacob: Du kan ikke skifte Bing ud med Google som det er nu. Ikke de indbyggede funktioner i hvert fald, fordi selvfølgelig kan du tilgå Google via browseren og søge den vej.
  Der findes da også nogle apps der gør brug af Google maps, men det er ikke helt godt…

  Mht. om de ændringer kommer i næste version…altså mht. Bing, så tror jeg desværre ikke vi skal forvente de store forbedringer, Danmark er for lille tror jeg, og de Bing forbedringer har som sådan ikke noget med Windows Phone at gøre, men noget med hele Bing at gøre.

 9. Mads siger:

  Og god jul iøvrigt :)

Leave a Reply