Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 800 på prøve

Nokia Lumia 800 på prøve #1

| 17. december 2011 | 21 Comments

Ja, så har jeg da fået en Nokia Lumia 800 til låns af Nokia her de næste par uger – yessir!

Min dag i går tog en positiv drejning da jeg blev kontaktet af en fra Nokia som spurgte om jeg ikke kunne tænke mig at have en Nokia Lumia 800 på prøve de næste par uger. Hmm, ja hvad siger man så lige til det – JO TAK – siger man!

Jeg vil selvfølgelig dele mine erfaringer med jer her på siden og i skal naturligvis være mere end velkomne til at komme med spørgsmål og  ønsker til hvad jeg skal prøve med telefonen, fx billeder i mærke osv.

Jeg tænker at jeg ikke vil skrive en A til Z anmeldelse som man typisk ser det på fx mobil.nu og mobilsiden.dk hvor de gennemgår de “normale” ting ved hver telefon.
Selvfølgelig vil jeg komme til at skrive om de helt generelle ting ved telefonen, men jeg vil forsøge mig med lidt mere løs tilgang til det og simpelthen skrive om de oplevelser jeg har med den og de tanker jeg gør mig når jeg bruger telefonen.
Dette giver forhåbentlig en mere forbruger-agtig anmeldelse og så er det mindre tidskrævende, hvilket jo er værd at tage med, da alt det her er noget jeg gør i fritiden :)

Så må vi se hvordan det kommer til at gå :)

Alle de indlæg jeg skriver i denne sammenhæng vil blive “tagget” med tagget: “Nokia Lumia 800 på prøve“.
Du kan derfor til enhver tid trykke på det tag link i bunden af et af indlæggene og få samtlige indlæg listet.

Lad os komme i gang

Jeg modtog som sagt telefonen her i går fredag og tog ovenstående billede med det samme da jeg pakkede den ud.

Mit første indtryk af at få telefonen i hånden var faktisk meget jævnt. Jeg var ikke slået tilbage i stolen over den, men det hænger nok sammen med at jeg har læs SÅ meget om hvor ENORMT fed og lækker den skulle være. Jo, den har et fedt design, men mit første indtryk var bare – ja den er da fed nok. Ikke noget hvor jeg ikke kunne få luft eller noget.
Jeg må så sige at efter at have siddet mere med den (har haft den i ca. en dag nu) efterfølgende så synes jeg designet bliver vildere og vildere. Det vokser på en på en eller anden måde.

En ting som slog mig meget hurtig var at den jo bruger et Micro-Sim kort, hvilket jeg ikke har, da min LG Optimus 7 bare bruger normale sim kort. Så på vej hjem fra arbejde i går havde jeg lige fat i Telmore, så de kunne sende mit et micro-sim kort. Forhåbentlig får jeg det mandag, så jeg kan bruge Lumia 800 som min primær telefon og på den måde teste den rigtig.

Indtil videre har jeg sat alle mine 3 email kontoer op på den, facebook og min live konto. Hvergang jeg sætter min Windows Phone op bliver jeg imporneret over hvor nemt det er at sætte sine kontoer op og hvor cool det er den måde som telefonen bliver personlig når ens kontakter lige plugselig “lever” på start skærmen – fedt.

Jeg har også fået spillet lidt på den, men har ikke fået lavet det store på den eftersom jeg stadigvæk ikke har noget sim-kort i den og derfor ikke har den med mig.

Skærmen

En ting som jeg dog har bidt mærke i er skærmen. I forhold til min LG Optimus 7 så er den virkelig flot. Sort er VIRKELIG stor på den, til gengæld er hvid ikke hvid, hvilket jeg er lidt skuffet over. Eller skuffet og skuffet er måske så meget sagt, det gør mig egentlig ikke det store, men i forhold til min LG så er baggrunden inde i email hub’en i hvert fald ikke hvid på Lumia 800, mere så’n grå agtig. Det er nok ikke noget man lægger mærke til hvis man ikke har noget at sammenligne med, men jeg bemærkede i hvert fald en forskel lige med det samme. Endnu uden at holde telefonerne ved siden af hinanden, jeg kunne simpelthen se det ikke så ud som det “plejer”.

Men det var en meget lang passage om noget som reelt ikke er noget problem, men mere bare en observation. For i samme omgang så er sort virkelig flot på den skærmen der. Derudover så er skærmen lavet på en måde så det nærmest ser ud som om teksten sidder lige inde på den anden side af glasset. Altså det er mast helt op på bagsiden af glasset. Svært at forklare, men det ser faktisk meget cool ud.

Touch knapper – hmm

Jeg er som udgangspunkt ikke til de her touch knapper (tilbage, start, søg) på Windows Phones. Det er bla. derfor jeg har en LG Optimus 7, som har hardware knapper.
Selv om jeg ikke har brug Lumia 800 særlig meget endnu og det ikke har været et stort problem, så forudset jeg dog at disse touch knapper bliver et irritations moment for mig.
Men lad os nu se, ens hånd skal jo lige lære hvordan den holder bedst på en ny telefonen og hvordan man trykker bedst på den. Så måske lærer jeg ikke at ramme de knapper der ved en fejl. Men søge knappen er da blevet ramt et par gange allerede når jeg skulle ned og have fat i den lille “…” nede til højre.

To be continued…

Tags: , , ,

Category: På prøve, Windows Phone Nyheder

Comments (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Nokia Lumia 800 på prøve - kamera og marketplace | WindowsPhoneFan.dk | 20. december 2011
 1. Mads siger:

  Oh glemte en ting. Selve kassen telefonen kom i var en jeg smule skuffet over. Jeg ved dog ikke om denne kasse er den som telefonen rigtig bliver solgt i eller om den kun er til at sende ud til anmeldere og testere.
  Men i hvert fald så var kassen sådan lidt “pap” agtig. Ikke nogen skinnende overflade. Generelt så virkede den en lille bitte smule “billig” om man vil. Den var fin nok, men kassen (som jeg stadigvæk har!) fra min iPhone 3G jeg købte for 3-4 år siden, den er stadigvæk den dag i da “lækre” end kassen fra min LG og denne Nokia.

  Jer der har købt telefonen, hvad synes i om kassen?

 2. KP siger:

  Må indrømme at jeg er flintrende ligeglad med kassen, det er telefonen jeg er forelsket i. :) Generelt er jeg enddog meget glad for min Lumia 800. Der er helt sikkert nogle småting, der kan forbedres, men forhåbentligt kan de vigtigste af dem klares med Nokia updates over tid. Jeg er som dig, også ret træt af søgeknappen. Både fordi man rammer den i tide og utide, og også fordi den ikke kan konfigureres til Google. Bing er simpelthen for ringe som søgemaskine, den finder ikke en brøkdel af det, jeg finder med Google. Jeg har nedskrevet nogle indledende indtryk (på engelsk): http://klavs.net/kpsays/377 , så jeg gider ikke gentage dem her. Men alt i alt er det en fantastisk telefon. :)

 3. Mads siger:

  Kassen betyder heller ikke det store for mig, men det var dog noget som jeg bemærkede.

  Ja selve telefonen er sgu fed – glæder mig til at få sim i så jeg rigtig kan bruge den.

 4. kim kristensen siger:

  Det er nok en vane sag med touch knapperne ,men syntes det var rart på Omnia W at kunne “vække” fonen på windowsknappen .

 5. Har du fået testet batteritiden før/efter december updaten? Der skulle efter sigende komme endnu en update snart.

 6. henrik siger:

  Først: hvor er du dog en heldig kartoffel mads:-) nå men jeg kunne enermt godt tænke mig at høre om hvordan kameraet var, for i test har jeg hørt ret meget dårligt om det, specielt indendørs i dårlige lysforhold/ typisk aften. Og om det er noget der måske kunne tænkes Nokia kunne fixe i en update?

 7. Peter siger:

  Jeg skal lige forstå en ting… Er det ikke muligt at søge på Google på Lumia 800/WP? Kan man ikke åbne browseren, gå til google.dk og søge derfra?

 8. KP siger:

  @Peter: jo naturligvis kan du søge hos Google i browseren. Men den dedikerede søgeknapp er hardcoded til skod Bing.

 9. KP siger:

  @Henrik: kameraet er ret ringe ved dårlige lysforhold. Men det må være et software spørgsmål, og Nokia bør kunne optimere det væsentligt med en firmware update. Det er ihvertfald set før fra deres side!

  @Thomas: batteritiden blev forbedret marginalt med sidste update. Tror også opladningstiden muligvis blev formindsket en anelse. Men der er stadig rigelig plads til forbedringer. Jeg har endnu ikke oplevet at have strøm til mere end max. et døgn, og hvis jeg bruger telefonen mere aktivt, så taler vi om mindre end det. Batterisparetilstanden kan selvfølgelig afhjælpe det, men jeg har ikke købt en Lumia 800 for at slå alle de fede funktioner fra. Hvor om alt er, så er batteritiden dog ikke værre end så mange andre smartphones på markedet…

 10. kim kristensen siger:

  jeg har gjort det at fastgøre google.com til forsiden så får du en færdig tile fra google

 11. cowp siger:

  Jeg er heller ikke glad for kameraet, det er simpelthen ikke godt nok. Billederne taget på kameraet ligner billeder taget på et ældre nokia tlf og autofocuset tager simpelthen for lang tid at initalisere. Jeg ved ikke om dette bliver løst på et senere update men hvis ikke skal man i hvert fald ikke købe denne tlf på grund af kameraet! Heller ikke video optagning er bedre, der bliver lovet 720p men dette syntes jeg bestemt ikke passer det ser simpelthen for sløret ud.

  Ja så er der bugs, som forhåbentlig bliver rettet med senere opdateringer. Noget jeg er irriteret over er at når den er sat i opladning, kan jeg ikke få “lockscreen” billedet op, dette har jeg kæmpet med op til flere gange.

  Også er der touch systemet, jeg er ikke helt fornøjet over dette, da jeg tit holder den i venstre hånd og bruger højre pegefinger til at “scrolle”, jamen der er den ikke helt med på om jeg trykker eller “scroller”. Holder du den i højre hånd og bruger højre tommefinger er der ikke noget problem.

  Jeg har haft tlf i nogle dage nu, jeg må sige at leger meget med den men batteri varigheden er jeg heller ikke så glad for, under en dags brug til mig.

  Det skal siges at tlf ser godt og føles absolut godt i hånden, det hele fungere for det meste smooth så det er absolut en WP som kan anbefales.

 12. Henrik siger:

  Mht kameraet, så mener jeg at have læst at den som standard er sat op til at tage billeder i “macro” mode, og flere havde held med at fjerne indstillingen, er det noget i kan bekræfte, for jeg bruger nemlig min mobil som kamera på ferier og fester og lign. Så det skal kunne tage gode billeder. Mener det var noget i indstillinger som var sat forkert fra start, og mener at huske det var macro som sagt:-)

 13. Mads siger:

  @Kim: Jeg er også rigtig glad for min hardware Start-knap på min LG Optimus 7 til at tænde skærmen. Må jeg se om jeg kan vende mig til on/off knappen på siden af Lumia 800 – det tror jeg nu nok jeg kan.

  @Thomas: Er slet ikke nået til at kunne udtale mig om batteri tiden endnu, da jeg endnu ikke har brugt den rigtig som primær telefon fordi jeg mangler micro-sim. Får det forhåbentlig i morgen, så derfra kan jeg rigtig begynde at bruge den :)
  Men batterilevetiden er noget jeg selv er meget interesseret i da min LG er ved at være godt træt. Men den er også over et år gammel, så den skal jo snart skiftes :)

  @Henrik: Jeg skal nok skrive om kameraet og smide en masse billeder op, taget med Lumia 800.
  Mht. makro som standard indstilling, så er det korrekt at den er sat til dette fra starten og jeg skal prøve at huske at tage billeder med og uden for at se forskellen.

 14. Brilleaben siger:

  Nåååååj hvor er jeg da ikke jaloux /ironi slut
  Den telefon er bare så gennemført lækker, at jeg savler over blot ved at kigge på den. Jeg var tæt på at vælge den i Meego udgaven, blot for at have det lækre design i min lomme, som slet ikke kan måle sig med noget andet på markedet (min mening).

  Så jeg glæder mig da til, at se hvad du synes om den.

 15. Mads siger:

  Øv øv ingen micro sim til mig i dag. Håber det kommer imorgen så.

 16. cowp siger:

  @Mads

  På højre side hvor alle apps er, er der kommet a-å efter at have installeret en masse apps, dette var der ikke før, er det noget man kan slå til eller fra manuelt?

 17. Mads siger:

  @cowp: det er noget Windows phone gør og altså ikke noget Nokia specifikt. Man kan desværre ikke slå det fra, men det kommer når du har over et bestemt antal apps installeret. Mener det er 20-30 stk.

  Personlig håber jeg at det bliver muligt at slå fra i fremtiden.

 18. Rasmus siger:

  Jeg glæder mig også til at prøve min, nu har expansys endelig fået sendt den afsted.. Kan slet ikke vente!! :)

 19. Brilleaben siger:

  Har du fået dit micro-sim? Så vi kan læse meget mere om mobilen? :D

 20. Mads siger:

  @Brilleaben: Nej har sgu desværre ikke fået det…han sagde ellers det nok ville være her mandag :( Jeg prøver lige at logge ind og se om jeg et eller andet sted kan se at det er på vej.

  Jeg har dog fået leget en lille smule mere med den og gjort mig nogle observationer. Derudover har jeg lige nuppet nogle billeder med telefonen.
  Så jeg skriver lige endnu et indlæg – stay tuned :)

Leave a Reply