Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nyt fra Nokia mht. batteriet på Lumia 800

Nyt fra Nokia mht. batteriet på Lumia 800

| 19. december 2011 | 4 Comments

Så er der en officiel udmelding fra Nokia omkring de problemer der er blevet rapporteret med batteriet på Nokia Lumia 800.

Det tyder heldigvis på at problemet kan fixet med en update som skulle komme i løbet af nogle uger.

On Monday 12th December some of our customers started to comment in various social media that the preloaded diagnostics tool in some of the Nokia Lumia 800 phones was showing lower battery capacity than expected. We immediately started to investigate these reports and can now confirm that while the battery itself is fine, a software problem on certain variants is limiting the phone’s ability to access the full battery capacity. We want to stress that this issue has not been found to affect the recently introduced Nokia Lumia 710.

 

The good news is that as this is a software problem it can be easily resolved.  The planned software update in early 2012, as well as including many performance enhancements, will also include a fix that will enable the affected phones to access the total battery capacity.  For anyone who does not want to wait for the software update, Nokia can arrange for a replacement phone.  Anyone who requires any further clarification should contact Nokia Care (Care contact details and locations can be found at www.Nokia.com/support).

 

Anyone who wants to know if their phone is affected can run the battery status test from the diagnostics tool already installed on their phone. (The tool is designed for service use and only displays approximate values.) Dialling ##634# opens the diagnostics tool. By accepting the disclaimer and then selecting ‘Battery Status’ from the list of options, anyone will be able to see their available battery charge capacity.  If your full charge capacity reads less than 1000 mAh then your phone is affected with this specific issue and you may find it is necessary to charge your phone more frequently than normal.  Once the software update has been applied, you should experience much better battery life. In the meantime here are some tips on how to increase your battery performance and you should also make sure you are using the charger that came with the phone, as older chargers may not be as effective at charging the new Nokia Lumia 800. 

Tak til Henrik for linket

Kilde

Tags: ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. William siger:

  Jeg er ikke vild med formuleringen:
  “If your full charge capacity reads less than 1000 mAh then your phone is affected ”
  da min telefon har FCC på 1519mAh, men kun oplader til 1314mAh. Dvs. ‘kun’ 87% af kapaciteten bliver opladt. Nu er denne udmelding omkring fix af et problem, men jeg har tidligere også læst af de havde planlagt en sw opdatering af batteriet, så jeg håber stadigvæk på mere udnyttelse.

 2. Rasmus siger:

  Mins max er 937 :( øv øv – og har lige fået den med posten idag :b

 3. KP siger:

  Max. på min tlf. er også omkring 1300. Jeg vil bestemt se frem til at denne øges til tæt på 1500. Batteritiden kunne sagtens være bedre for denne telefon.

 4. Jan siger:

  Det er den kommende uge at Nokia kommer med SW opdateringen som giver højere spænding under opladning; dvs så Lumia 800 kommer op på 1500 mAh.

  Der er efter sigende et par andre forbedringer med
  http://wmpoweruser.com/second-update-for-nokia-lumia-800-rolling-out-next-week/

Leave a Reply