Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 800 på prøve - kamera og marketplace

Nokia Lumia 800 på prøve #2

| 20. december 2011 | 25 Comments

Nu er det 3 dage siden jeg skrev om den Nokia Lumia 800 som jeg har været så heldig at få lov at låne af Nokia i et par uger.

Det er nu derfor tid til endnu et indlæg.

Alle de indlæg jeg skriver i denne sammenhæng vil blive “tagget” med: “Nokia Lumia 800 på prøve“.
Du kan derfor til enhver tid trykke på det tag link i bunden af et af indlæggene og få samtlige indlæg listet.

Micro-sim – hvor bliver du af?

Jeg mener bedst jeg kan teste denne Lumia 800 ved at bruge den som min eneste telefon mens jeg har den. Dette kræver dog lige at jeg modtager et micro-sim kort som Nokia Lumia 800 kræver. Bestilte det hos Telmore i fredags, men har endnu ikke modtaget det endnu…det SKAL komme imorgen :)

Dette er noget du skal være opmærksom på hvis du skal ud og investere i en sådan Nokia Lumia 800 som kommer til Danmark her engang i starten af det nye år. De fleste telefoner er lidt “kedelige” hvis man ikke kan ringe, sms’e osv. fra dem. Så derfor kan du med fordel bestille et micro-sim et par dage inden du ved du modtager din nye telefon. Just saying :)

Manglende Nokia del i Marketplace?

Jeg har som nævnt tidligere haft en LG Optimus 7 i over et år nu. Når jeg går ind i Marketplace på den (uanset om den tilgår US eller DK Marketplace) så har LG ligesom deres ejen del af Marketplace, hvor der ligger app KUN til deres telefoner. Dette har jeg også set på HTC og Samsung telefoner.

Derfor antog jeg at Nokia havde det samme og at de app’s som er “Nokia only” de lå der. Dette viser sig dog ikke at være tilfældet. Når man går i Marketplace på Nokia Lumia 800, så ser man kun “apps” og “spil”.

Hvorfor har Nokia ikke deres egen del af Marketplace? Ja jeg ved det ikke og det undre mig faktisk en del at de ikke har. Især fordi at Nokia jo nok går hen og bliver den største Windows Phone producent meget snart. Der må være logik i galskaben et sted.

Kamera

Jeg lovede jo nogle billeder taget med Nokia Lumia 800. Dette har jeg lige gjort. Jeg har med vilje ikke siddet og rodet med indstillingerne og prøvet at tweake de bedste billeder frem. Jeg har sat telefonen på standard og så ellers bare trykket løs. Det gik så ud over ungernes Kylling og en flue/bi af en art som i kan se.

Jeg har ikke nærstuderet billeder på en stor skærm, men jeg er umiddelbart ikke imporneret over kameraet – desværre. Har læst om mange andre som heller ikke var helt oppe og ringe over det og jeg må desværre tilslutte mig dem.

Når det er sagt, så vil jeg sige at kameraet ikke er dårligt (min mening), det lever bare ikke op til hvad man havde forventet fra Nokia. Mna kan dog her håbe at noget af det kan hentes via updates over tid. Måske der er noget med i den update der kommer her i starten af 2012?

En lille note her på højrebet, jeg bliver mere og mere vild med designet på den telefon her! Ude i kanten af telefonen der buer glasset, jeg tror det er det, men noget ved den telefon gør det bare ekstra lækkert at “swipe” til siderne i de her Metro panorama views – nice!

Derudover så synes jeg at telefonen ligger bedre og bedre i hånden og i lommen virker den også lettere og mindre end min LG, selvom de vidst reelt er lige store/tunge.

Det var alt hvad jeg lige havde for i dag, jeg afventer som sagt stadigvæk mit micro-sim så jeg kan få lov at bruge telefonen rigtigt, men her kommer lidt billeder taget med Nokia Lumia 800.

Fokus på Kylling (ved tryk på skærmen)

Fokus på bien (ved tryk på skærmen)

Det her med at sætte fokus på objekter ved at trykke på dem på skærmen fungere sådan set fint – når man tager billeder. Når man filmer er dette ikke muligt, desværre.

Det skal også lige nævnes at kameraet som standard er sat i “makro” tilstand. Jeg vil prøve at se om jeg ikke kan nå at få taget nogle billeder med den uden for om dagen, men det er jo svært i disse tider hvor man sidder på kontoret mens solen gider lege med :)

Tags: , , ,

Category: På prøve, Windows Phone Nyheder

Comments (25)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Forbedringer til kameraet på Nokia Lumia 800 på vej | WindowsPhoneFan.dk | 12. februar 2012
 1. Henrik siger:

  Uha..ja nogen af billederne ser ikke for heldige ud, de virker ret grynede. Åh Gud håber det hjælper med en evt Update, den er så fed mobilen, men bruger kameraet i min mobil meget så det skal være godt.

 2. Mikkel siger:

  Ang. micro-sim, så kan man jo også klippe skidtet ned.

 3. Mads siger:

  @Henrik Jeg har børn og bruger også meget kameraet i min mobil.
  Jeg kunne nu godt leve med det kamera her, det er bedre end min LG umiddelbart.

  @Mikkel I know, men har den jo kun i nogle uger så skal min gamle LG jo virke til jeg køber min næste telefon. Så derfor klipper ikke lige det gamle i stykker :)

 4. Mads, du kan ikke bruge det gamle SIM-kort i bagefter. Du skal i stedet have fat i en konverter. Det burde følge med det nye micro-SIM.

  //Claus

 5. Mads siger:

  Han snakkede godt om at man kunne købe en konverter til micro-sim. Men han sagde også at det tog ca 10 min. at skifte tilbage til det gamle sim-kort. Så jeg lader bare mit gamle (store) sim sidde i den gamle og så skifter jeg tilbage til det sim når jeg skal afleverer Nokia’en tilbage.

  Det lød på ham som om konverteren var noget man skulle købe, men det gad jeg ikke når nu det andet var så nemt.

 6. Lasse siger:

  Nu har jeg selv haft telefonen i ca en mrd. og har kun få ting at sætte min finger på, og det er bl.a. kameraet. Men jeg læste et interview med en nokia software ingeniør der sagde at det var forskellen i photo processing i WP7 og Meego der gjorde Lumia 800 så meget dårligere end N9, selvom det er det samme hardware, og at det skulle komme som en del af januar updaten! så det ser jeg frem til.. :)

  En sidenote:
  @Mads: Har du oplevet at skærmen nogle gange vise “streger” når den viser sort tekst o.l. på hvidt? F.eks. i officehubben oppe ved Office logoet ved medium og lav lysstyrke? For det er min begyndt på, men det er meget sporadisk så kan ikke altid eftervise det, overvejer at sende den ind nemlig.. :/

 7. Mads siger:

  @Lasse: Ja det bliver spændende med denne januar update :)
  Jeg har ikke brugt den nok endnu til at kunne sige noget om de streger der. Lige nu kan jeg bare sige at det i hvert fald ikke er noget jeg har lagt mærke til endnu i hvert fald.

 8. pix siger:

  Mon ikke grunden til der ikke er en “Nokia apps”-del i Markedplace er, at Nokia har deres Ovi Store? Har den ikke sit eget “sted” på mobilen?

 9. Mads siger:

  @pix: Nix, tror Ovi store er forbeholdt Symbian/Meebo devices. I hvert fald er der ingen Ovi på deres Windows Phones.
  Jeg håber da heller ikke der kommer en Ovi Store, da det vil breake det hele…alle de andre kan jo have en del af marketplace, det kan Nokia vel også.

 10. Steen siger:

  Hej Mads,
  Lumia 800 ER en fed telefon!! Jeg deler din (og andres) kritik af kameraet, men det fjerne ikke helhedsindtrykket, at Nokia ville er tilbage!. Jeg har haft min telefon i 2 uger og den er akkurat så ny for mig som min erfaring med WP (kommer fra Android). Jeg “øver” mig stadig på WP, men finder som udgangspunkt brugergrænsefladen rigtig lækker, men må nok erkende at fleksibiliteten (også uden at være nørded) er større på Android. Jeg har et irritationsmoment, som jeg ikke kan afgøre om det skal tilskrive WP eller Lumia så jeg forsøger mig lige her: Internet Explorer gemmer ikke mine log-in informationer (brugernavn/adgangskode) til eksempelvis web-mail. Har man lange mail-adresser (som jeg har til mine arbejdsrelaterede konti) er det grænseløst irriterende, at skulle (gen)taste alt når siden efter et stykke tid har logget en af. Under indstillinger til Explorer har jeg “tilladt” til cookies og til at Explorer må indsamle mine browserdata. Har du gjort tilsvarende erfaringer og har du evt. løst det?

 11. pix siger:

  Jeg synes også det er helt fint de ikke har Ovi Store på. Havde bare indtryk af at Nokia havde fået en “special deal” med Microsoft omkring WP7 på grund af deres tætte forhold :)

 12. Mads siger:

  @Steen: Jeg har umiddelbart ikke oplevet den bug der på Lumia med at den ike husker login. Fx. husker den fint at jeg er logget ind på wpfan.dk her :)
  Men lige et andet relateret spørgsmål, hvorfor tilgår du din email igennem browseren? Hvorfor ikke sætte den op så den kan tilgås via Email klienten i WP?

  @pix: De har en “special deal”, det kan vi nok roligt regne med, og den vil nok blive tydeligere og tydeligere som tiden går. Lad os håbe det er en god ting :)

 13. Mads siger:

  Yiihha, så fik jeg mit micro-sim og det var aktiveret og virkede på Nokia’en i løbet af 10 min – nice :)

  Så NU er jeg all-in på Lumia 800 :)

 14. Mehran siger:

  Super Mads. Nu glæder jeg mig til at du har fået den prøvet igennem.

  Mvh

 15. Steen siger:

  @Mads, jeg modtager masser af mails i telefonens mailklient og det fungerer rigtig fint! Skal jeg fortsætte min “benchmark” mod Android er WP her klart bedre kørende – rigtig fin løsning :-) Mit problem er min arbejdsmail baseret på Lotus Notes. IBM’s melding er desværre, at de fortsat “kigger på hvad MS har gang i” og vil ikke love hvornår deres mobile klient tilpasses til WP. Derfor er jeg henvist til web mail :-( Selvfølgelig rigtig fint for dig, at du ikke har problemet, men lidt ærgerligt for mig ;-( Har andre samme problem og/eller hørt om en løsning på det, håber jeg de vil dele det med mig.

 16. Mads siger:

  @Steen: Ja ok hvis du er tvunget ud i noget Lotus Notes webmail, så er der selvfølgelig ikke så meget at gøre.
  Som nævnt har jeg ikke haft problemet med at den ikke huske cookies. Er det KUN din webmail telefonen gør det på eller er det alle steder hvor du sætter hak i “husk mig”?

  Test evt. med din bruger i forummet her på siden og se om den husker dig.
  Det KUNNE jo være dit arbejds Lotus Notes der var sat op til at den ikke skulle huske dine logins i særlig langtid – da du fx kunne miste din telefon.

 17. Mads siger:

  @Mehran: Jeps, det er super! Glæder mig til “rigtig” at bruge den :)

 18. Ricky Hansen siger:

  Så vidt jeg har kunnet finde ud af hos min Nokia-kilde, så er det planen, at de vil få deres egen plads på Market – ligesom LG, Samsung, HTC og andre.

  Håber han ER velinformeret, eller bare ved hvad han taler om ;o)

 19. Henrik siger:

  @Ricky
  Søgte på Google og fladt over den her
  http://www.tech-gadget.co.in/2011/12/apps-by-nokia-section-now-appears-on.html
  Så det må være meget tæt på…

 20. Mads siger:

  @Ricky og @Henrik: Ja, det er præcis det der jeg snakker om.
  På den Lumia jeg har er der dog stadigvæk ingen Nokia Store. Men jeg tilgår også det danske marketplace, så måske derfor, eftersom Lumia jo ikke er kommet rigtig til DK endnu.

  Nogen med Lumia som tilgår fx UK marketplace?

 21. Steen siger:

  @Mads. Mit explorer problem rammer log-in på alle sider og mine kolleger kan gemme log-in informationer på deres Android telefoner, suk ;-(

 22. Mads siger:

  @Steen: Øv :(
  Et long short, men prøv at slå cookies fra, tryk back så browseren lukker og start den så op igen og slå cookies til.
  Ingen om det virker, men da et forsøg værd.

 23. Steen siger:

  Så har jeg fået “Nokia Collection” i Marketplace på min Lumia 800 – så mangler vi bare noget spændende indhold fra Nokia ;-)

 24. Mads siger:

  Jeps jeg kan se det samme. Det var de længe om :)

Leave a Reply