Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 800 på prøve #3

Nokia Lumia 800 på prøve #3

| 2. januar 2012 | 20 Comments

Så er det tid til endnu et indlæg om Nokia Lumia 800, som Nokia jo har været så flinke at lade mig låne.
Jeg vil gerne undskylde en lille smule for at der er gået så langtid fra sidste indlæg, men som i måske har bemærket så har det været jul og nytår, hvor jeg havde nok at se til.

Men nu er det ovre og vi er kommet godt igang med  2012, fx ved vi jo nu at Nokia Lumia 800 kommer i de danske butikker 20. januar, hvilket jo er lige om lidt!

Alle de indlæg jeg om Nokia Lumia 800 mens jeg har den på prøve vil blive “tagget” med: “Nokia Lumia 800 på prøve“.
Du kan derfor til enhver tid trykke på det tag link i bunden af et af indlæggene og få samtlige indlæg listet.

 

Kamera + video

Generelt set må jeg indrømme at kameraet i Nokia Lumia 800 skuffer en smule – jeg havde forventet mere af Nokia. Billede og video kvaliteten er ikke god nok for en “highend” smartphone fra Nokia anno 2011 efter min mening. Det siges dog at “problemet” er software (driver til kameraet eller lign. antager jeg) som Nokia skulle kunne fixe/gøre bedre med en update. Dette glæder jeg mig meget til at se for som det er nu lever det ikke op til mine forventninger i hvert fald.

Lad mig lige slå fast at det altså ikke er sådan at kameraet er ubrugeligt, det er bare ikke godt nok (min mening).
Lad os se hvad der kommer af updates her i det nye år og om det ikke bliver bedre af det.

Her er lige et par eksempler på lidt billeder taget i dagslys.

   

En lille bug jeg har oplevet med kameraet, når det var sat i video mode, så ville det ikke stille skarpt. Dette var ret irriterende og der gik en dag eller to før jeg fandt ud af at hvis jeg slog “Auto fokus” fra og til igen, så virkede det igen og kunne selv stille skarpt.

Skærmen – god i sollys

Skærmen har jeg jo rost i tidligere indlæg, men nu var der en lille smule sol her forleden og jeg sad da med både Nokia Lumia 800 og min LG Optimus 7. Det var helt tydeligt at se at skærmen på Lumia 800 var MEGET bedre når det kom til sollys. Selvfølgelig er der lidt reflektion i skærmen, men det var ikke nær så besværligt for mig at se og læse hvad der skete på skærmen som det var/er på min LG Optimus 7. Nu har LG Optimus 7 så heller aldrig reklameret med at have en fantastisk skærmen, men det var i hvert fald helt tydeligt at se forskel.

 

Lader + beskyttelses cover

Laderen ser en smule sjov ud, synes jeg i hvert fald, så tænkte at den skulle i da lige se et billede af.

Ja du er nok ikke slået tilbage i sædet af grin over den, men jeg havde bare ikke set en lader der sådan ud før :)

En anden ting som jeg ikke vidste fuldte med er sådan et “beskyttelses cover” eller hvad vi skal kalde det. Det gummi cover som du med lidt fingerfærdighed kan krænge ud over telefonen som så beskytter bagsiden mod ridser – skærmen er fri selvfølgelig.

Når du har fået det på (kan være lidt svært synes jeg) så sidder det enormt godt og flot/lækkert på telefonen – det passer som fod i hose kan man sige. Som (forhåbentlig) kan ses på billederne (som er taget med min LG iøvrigt), så stikker knapperne på Lumia 800 som standard relativ langt ud fra selve telefonen. Her snakker vi volume, tænd/sluk og kamera knapperne. Dette gør at når du sætter dette cover på så flugter knapperne med coveret hvilket er rigtig godt lavet og giver telefonen et lidt andet look på en måde.

Her er telefonen som den ser ud normalt, uden cover på.

Og her er den så med coveret på. Her på den lille version af billedet er det nok svært at se forskellen overhoved, men klikker du på det og ser det i fuld størrelse kan du se at knapperne nu ikke længere stikker så langt ud fra telefonen.

I toppen er der lavet plads så man kan komme til headset stikket og micro-usb lågen. Tilgengæld er der lukket af for sim kortet (højre side) hvilket er rigtig smart, da man godt nogle gange kan komme til at poppe sim-kortet ud ved en fejl. Dog ikke noget stort problem, er sket én gang for mig, men ikke noget som er et irritationsmoment.

Men generelt, rigtig lækkert beskyttelses cover der følger med Lumia 800. Man kan så forestille sig at man kan købe dem i andre farver, så ens telefon får en anden farve, dette ved jeg dog ikke. Det der følger med den jeg har er samme farve som telefonen.

For mange håndværkere kunne jeg forestille mig at et cover som det her er en lille lækkerbisken ;)

Og selvfølgelig følger der også et headset med, som er af en god kvalitet.

Vil jeg anbefale Nokia Lumia 800?

Et spørgsmål som jeg efterhånden har fået et par gange er, om jeg så vil anbefale Nokia Lumia 800 til andre efter selv at have haft den i nogle uger.

Jeg vil faktisk svare både ja og nej til dette.

JA, jeg vil anbefale Nokia Lumia 800 til dem som ikke har en Windows Phone i forvejen og som skal ud og investere i en ny Windows Phone telefon. Til dem vil jeg HELT klart anbefale den. Nu kan jeg ikke udtale mig om særlig mange Windows Phone modeller, da jeg ikke har prøvet dem alle, men jeg har en klar følelse af at Nokia Lumia 800 er en af de bedste Windows Phone telefonener på markedet lige pt.
I de her uger har jeg for første gang ikke skulle “undskylde” for min telefons (som jo normalt er en LG Optimus 7) noget kedelige og business agtige design. Faktisk har dem som jeg har vist Lumia 800 til været meget imponeret over designet og følelsen af kvalitet når man har den i hånden.

Når det er sagt, så NEJ, jeg vil nok ikke anbefale Nokia Lumia 800 til folk som allerede har en Windows Phone.
Det kommer selvfølgelig an på hvad man som smartphone bruger lægger vægt på, men for mig, så er designet af Lumia 800 (selvom det er tæt på) ikke helt nok til at jeg selv ville gå ud og købe den, da jeg jo har en LG som fungerer helt fint.
Selve styresystemet, Windows Phone, er jo det samme på dem alle alligevel.
Der er desværre ikke helt nok af det nye i Lumia 800 til at jeg selv ville, eller ville anbefale andre der har en Windows Phone i forvejen, at gå ud og købe denne telefon.

Der mangler et bedre kameraet, eller i hvert fald så bør den tage bedre billeder/video end den gør i en version jeg har haft (lad os se om en update kan fixe det).
Der mangler et frontfacing kamera. Lige pt er dette ikke det store problem, men man kunne jo meget vel forestille sig at der kom noget Skype integration på et tidspunkt og så er et FF kamera jo et must.

Dog er der selvfølgelig den undtagelse, at hvis man har en Windows Phone som man ikke er tilfreds med eller er træt af – så er Lumia 800 da klart at anbefale som en erstatning.

Det var hvad jeg havde for denne gang, jeg har lidt i posen til i hvert fald et indlæg mere regner jeg med som jeg lige skal have griflet ned.

Tags: , , ,

Category: Anmeldelser, På prøve

Comments (20)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. William siger:

  Jeg ville gerne kunne anbefale lumia 800, men.. Suk.
  Ud over alle de ting der er nævnt andre steder (lyd, kamere, batteri, vibrering) så har jeg flere gange enten modtaget et opkald eller lavet et opkald uden at kunne hører noget. Endnu værre, så låste telefonen da jeg skulle hente en person, brugte nokia kørsel og personen ringede. De er fundementale og kritiske funktioner der ikke må fejle.

 2. Mathias siger:

  Det er sjovt, synes faktisk lydkvaliteten er fantastisk, når man snakke med andre.. den virker meget ren i det. Angåene batterilevetiden, så er der vist ikke så meget at sige. Den skal lades hverdag for mit vedkommende! nu har jeg ikke haft den til ladning i 3-4 timer og den er nede på 80% af batteriet, har brugt den, som jeg normalt ville gøre. så det kan man diskutere om det er meget eller lidt . På en fyld opladning står der den kan holde i 15 timer, hvilket ikke er meget efter min mening. Ellers super telefon! :)

 3. Mads siger:

  Ok, den jeg har lånt mener jeg der står 1-2 dage når den er fuldt opladt! Så begynder man så at bruge den og så holde den under en dag – men alligevel den lækker godt ud :P

  I næste indlæg skriver jeg faktisk om batteritiden, fordi det er ikke helt iorden synes jeg, men mere om det senere :)

 4. Mads siger:

  …heldigvis er der jo en opdatering på vej såå :)

 5. William siger:

  ..opdatering på vej såå :).. og hold op hvor bliver jeg skuffet hvis den kun retter >1000mAh. Mit forbrug giver over en dags levetid, men min gamle SE k800 gav 6-7 dage.
  Jeg er mest irriteret over lyden ved musik afspilning, ikke så meget ved telefoni.

 6. Mads siger:

  @William: Lige meget hvilken smartphone man tager udgangspunkt i, så kan den ikke tåle at blive sammenlignet med en “feature phone” som SE k800 – ikke når man kigger på batterilevetiden i hvert fald.

  Har du en ny og moderne smartphone some du rent faktisk BRUGER, så skal den lades hver/hver anden dag.

  Dette gælder iPhone, Android og Windows Phones.

  Men ja, lad os nu se hvad den opdatering giver os. Håber på det bedste, frygter det værste :)

 7. Steen siger:

  Et par betragtninger efter mine 3-4 uger med Nokia Lumia 800:
  Min Lumia er min første telefon med Windows Phone så oplevelse/evaluering af telefon og OS ”smelter” nok lidt sammen.
  Nokia Lumia 800 ER en fed telefon. Efter at have været omkring et par HTC modeller må jeg konstatere, at jeg ikke har haft federe hardware siden min Nokia E71 (Symbian). Batteriproblemer – måske, men jeg er vant til at mine smartphones skal lade mens jeg sover og jeg var vant til at gå i seng med HTC modeller med ”gul” batteristatus og det er endnu ikke sket på Lumia. Middelmådigt kamera – enig, men jeg tager ikke mange/avancerede mobil-billeder så det er ikke et problem for mig (og jeg forstår på teknisk mere kyndige end jeg, at det kan løses med bedre software fra Nokia). Telefonen har et helt unikt design (om end det naturligvis er en smagssag), skærmen er rigtig lækker, telefonen ligger godt i hånden og størrelsen på 3,7” er perfekt til mig og mine lommer. Telefonen er perfekt for mig – både som praktisk smartphone og som prestige-maskine ;-) øvPhone go home! Et ønske kunne dog være LED indikation for mistet opkald og indkommende besked m.v.
  Windows Phone som OS har også grebet mig. Jeg synes det glider rigtig fint og kombinationen med ”nærhed” fra fliser til de mest anvendte funktioner og alt andet i én lang liste synes jeg fungerer logisk og smidigt. Man lærer hurtigt at finde sine applikationer ved tryk på bogstavsmenu eller ved brug af forstørrelsesglas. Det kunne dog også være smart hvis man kunne gruppere applikationer på listen f.eks. ved at oprette mapper/underhierarki. Når det så er sagt – og jeg er bestemt stadig WP positiv – mener jeg dog, at WP stadig er et lidt ”umodent” OS og jeg vil komme med et par eksempler (hvor min reference er Android).
  At jeg stadig bokser med at ramme rigtigt på tastaturet skal jeg ikke bebrejde hverken telefon eller OS (jeg gør dog fremskridt) for det er faktisk fint at taste på tastaturet og jeg vil også rose stavekontrol og det nemme skift mellem sprog (jeg skriver sms både på dansk og engelsk). Til gengæld mener jeg det er ”bøvlet”, at der kun er en funktion pr. tast og at der derfor skal foretages skift mellem numerisk og alfanumerisk tastatur. Her er der set smartere løsninger, hvor man har flere funktioner i tasten, f.eks. ved at holde en tast nede.
  Lydstyrken reguleres som en ”global” indstilling, hvilket ikke giver megen mening for mig. Hvorfor i alverden har man ikke lydstyrke indstillinger separat for ringetone, beskedadviseringer, medieafspilning og alarm m.v. For alarmen kunne det f.eks. også være rart, at kunne vælge stigende lydstyrke.
  Når man har sin yndlingssang som musikfil i telefonen, hvorfor kan man så ikke med få tryk vælge at få sangen anvendt som ringetone eller som alarmtone i vækkeuret? Når man har downloaded en ringetone – f.eks. med app-en Free Ringtones – hvorfor kan den downloadede ringetone så ikke også anvendes som sms-tone? Har man haft en Android er WP alt for stiv og ufleksibel i håndteringen af musik og toner m.v.
  Før jeg købte telefonen havde jeg selvfølgelig læst/hørt om det manglende udbud af WP apps, men tænkte ”hvor slemt kan det være”. Men jo, det er slemt og vi må virkelig håbe, at Microsoft og Nokia tuner deres markedsføringsmaskiner så der kan komme gang i ”de rigtige” udviklere. En ting er at antallet af apps er lavt sammenlignet med IOS og Android, men kvaliteten er også decideret elendig. Jeg kan godt finde apps, der kan klæde mig på med f.eks. valutakurser, vejudsigter, nyheder, QR reader og logitech fjernbetjening etc etc – men kvaliteten er bare langt fra på højde med tilsvarende apps til Android  Uha, vi må håbe der hurtigt sker noget!
  Men jo – som konklusion kan jeg bestemt anbefale telefonen!
  Til sidst et spørgsmål til de mere erfarne WP brugere: Der tales aktuelt meget om de kommende WP udgaver (Tango og Apollo), men hvor aktuelt er det for mig at følge med i? Vil en WP enhed (min Nokia Lumia) automatisk få disse nye WP-versioner eller går de kun med nye telefoner?

 8. Lars siger:

  @Steen, Jeg kommer samme vej som dig, og er ret enig med dine betragtninger. Jeg er meget begejstret for WP. Jeg har en Samsung Omnia7, og har haft den siden juni. Det er fedt at se hvor flydende man manøvrerer fundt i menuerne ifht. andre OS. Jeg synes jeg er dækket 90% ind med apps, men mangler lige de sidste 10% (netbank, navigation mm.).
  Lige i øjeblikket bliver jeg dog noget irriteret på tastaturet. Jeg synes det er for upræcist. Jeg fik den anden dag “desværre” en Samsung Galaxy S2 i hånden, og skulle skrive en besked. Det spillede 110%. Hvorfor kan man ikke det på WP? Det lyder til at være samme problematik på Lumia 800 (korrekt?) – som jeg ellers havde udset mig som min næste telefon…
  Mht. kommende udgaver: Da opgradering fra 7.0 til 7.5 var gratis – så gælder det samme vel ved de kommende opgraderinger – det håber jeg da…

 9. Steen siger:

  @Lars, korrekt – jeg bokser med at ramme rigtigt på tasterne. Samsung Galaxy S2 er en fed telefon, men det er også en større telefon med plads til større tastatur. Jeg kan jo også få større tastatur ved at taste horisontalt på min Lumia 800, men det har jeg hidtil kategorisk nægtet af ”principielle” årsager ;-) Jeg vil også igen fremhæve, at stavekontrollen fungerer fint og fanger det meste. Funktionen bliver nærmest en alternativ ”space bar” for accept af ord fra stavekontrollen giver også automatisk et mellemrum efter det valgte ord (kan vælges under indstillinger).
  Hvis du er til telefoner på størrelse med Samsung Galaxy S2 skulle du måske overveje, at vente på Lumia 900, der formentlig bliver på samme størrelse.

 10. Søren D siger:

  Nokia Lumia er har langt bedre batterilevetid end nogen Android jeg har prøvet endnu (Magic, Desire og SGS2).
  Noget man skal lægge mærke til er hvor lang tid man kan køre på de sidste 25% batteri. Min holder nemt 1½ dag og det er med alt tændt (Wifi, bluetooth, 3G) og hvis jeg ikke bruger den særlig meget holder den 2 dage.
  Eneste store minus indtil videre er dårlig fokus ved kameraet, håber en opdatering kan ændre det.
  Vil lige fremhæve at den tæsker android hvad angår samtale kvalitet og forbindelse som egentlig er meget essentiel for en telefon :-)

 11. Frederik siger:

  Det er spændende med Lumia 900, men der går en rum tid inden den nok kommer til DK.

  Angående 800’eren, hvordan har det fungeret med opladning, skal man virkelig fjerne “låget” hver gang den skal lades, f.eks. når den skal sidde i en lader i bilen?

 12. Mads siger:

  @Frederik: Ja man skal lige åbne lågen hver gang, men det er nemt. Du “fjerner” ikke låget, du åbner det bare.

 13. Frederik siger:

  @Mads Hmm.. Det er typisk at der altid skal være et eller andet som man ser sig sur på ved en telefon. Jeg havde ellers endelig besluttet at det skulle være den, især efter at jeg har indset at 900’eren er overkill til mig, men der har de været smarte og ikke sat låg over micro-USB’en.. Jeg ville gerne montere 800’eren på denne billader: http://www.brodit.com/product.html?id=513297&pn=prod&brand=Nokia&model=Lumia%20800

 14. Mads siger:

  @Frederik: Men det er vel heller ikke noget problem at bruge den holder der er det? Det er altså meget nemt lige at åbne den låge der.
  Men måske er det fordi min LG også har sådan en plast låge der, lidt i samme stil, og den generer på ingen måde.
  Men der er jo forskel på folk :)

 15. Mads siger:

  @Steen: Super du har skrevet denne lille anmeldelse der!

  Kunne jeg få dig til at poste den inde i det nye forum jeg har oprettet til netop bruger anmeldelser?
  http://www.windowsphonefan.dk/forum/viewforum.php?f=13

  :)

 16. Frederik siger:

  @ Mads. Ja du har sikkert ret, jeg må bare prøve det af. Har du i øvrigt returneret din eller er den stadig på prøve?

 17. Mads siger:

  @Frederik: Ja min er faktisk lige blevet returneret her i sidste uge – desværre :(
  Jeg har dog “noter” til ét indlæg til vil jeg tro – så der kommer nok en #4 i den serie her. Skal bare lige have tid til at skrive den.

 18. Frederik siger:

  Jeg kan se at på både 800’eren og 900’eren er microUSB-porten placeret i toppen. Hvad er argumentet for det?

  I mine øjne giver det ikke særlige fordele, og til gengæld gør det vanskelligt at benytte bordladere og bilholdere ser klodsede ud.

  Men det kan være at der er en god grund…?

 19. Christian siger:

  Kort og godt en helt igennem elendig anmeldelse. INGEN OBJEKTIVITET. Nokia Lumia 800´s headset er muligvis det ringeste headset nogensinde skabt til en mobil men det skøjter du bare over i din iver efter, at få endnu en mobil tilsendt af Nokia. Så endnu engang dette er ikke en test, anmeldelse eller lign. Dette er bare en falden på halen-notits til Nokia!

 20. Mads siger:

  @Christian Har nok ikke udtrykt mig tydeligt nok. De her “På prøve” har aldrig været tiltænkt at være objektive. Alle de så kaldte “objektive anmeldelser” (hvis de nu engang er det) dem kan du læse på mobil.nu, Tv2-beep osv.

  Det har hele tiden været mit mål bare at skrive løst og fast om MIN oplevelse med telefonen og hvad JEG mener om den.
  At du mener headsettet er det ringeste nogensinde er vel lige så relevant som at jeg synes det er udemærket. Det er jo en smags sag og lige i mit tilfælde er jeg ikke så krævende hvad headsets angår som du tilsyneladende er og sådan er vi jo så forskellige.

  Hvis du læser #1 af disse “På prøve” indlæg så står der faktisk:
  “Jeg tænker at jeg ikke vil skrive en A til Z anmeldelse som man typisk ser det på fx mobil.nu og mobilsiden.dk hvor de gennemgår de “normale” ting ved hver telefon.
  Selvfølgelig vil jeg komme til at skrive om de helt generelle ting ved telefonen, men jeg vil forsøge mig med lidt mere løs tilgang til det og simpelthen skrive om de oplevelser jeg har med den og de tanker jeg gør mig når jeg bruger telefonen.
  Dette giver forhåbentlig en mere forbruger-agtig anmeldelse og så er det mindre tidskrævende, hvilket jo er værd at tage med, da alt det her er noget jeg gør i fritiden :)”

  http://www.windowsphonefan.dk/2011/12/17/nokia-lumia-800-pa-prove/

Leave a Reply