Nu skal operatører selv bede om updates!

| 7. januar 2012 | 15 Comments

Update 08-01-2011: Det ser nu ud til at Microsoft efterfølgende har meldt ud af der reelt ikke er noget ændret og at alle i sidste ende nok skal få deres updates – så er alt i princippet som det plejer. Operatørerne har mulighed for at holde en opdatering tilbage, men div. fixes og features vil så bare komme med i næste opdatering.
Læs mere herher og her.
En sammenfatning af problemstillingen og konsekvenserne (Tak hyperbole)

 

Som jeg skrev om forleden så har Microsoft netop sendt en mindre update ud, som fx skulle fixe problemet med at keyboardet forsvinder plus nogle andre små ting. Dog er updaten ikke mindre end at det højest sandsynlig er en vi alle gerne vil have – det ser dog desværre ikke ud til at vi kan være sikre på at få den alle sammen!

Som Microsoft skriver på deres Windows Phone Team blog:

The update, available to all carriers that request it, is part of our ongoing maintenance of Windows Phone.

What? Skal operatørerne nu selv til at bede om nogle updates? Come on!

Jeg har aldrig rigtig forstået hele den her måde at rulle updates ud på. Det minder jo snart om den måde Android rulle updates ud på – eller rettere måden de jo netop ikke ruller updates ud til alle.
I mit eksempel så skal lige præcis MIN LG Optimus 7 ikke have den update der giver mig Internetdeling, mens andre med præcis samme telefon gerne må få det? Det kommer simpelthen an på hvor man har købt den.

Det kan godt være det giver mening for Microsoft, operatører og producenter at det skal fungerer sådan her, men som forbruger er det simpelthen TÅBELIGT!

Hvis operatørerne så nu også selv aktivt skal til at bede om nogle updates, så bliver forvirringen da total.

Faktisk er forvirringen der allerede. Jeg følger selv en del med synes jeg i kraft af jeg kører den her side, men jeg må indrømme at jeg har mistet overblikket over hvad der er “seneste” version af Windows Phone – da det jo kommer an på hvilken telefon du har, hvor du har købt den og hvem du har som operatør.

Vi tager den lige en gang til…

Det gør virkelig ondt i mit Windows Phone Fan hjerte at skulle skrive sådan et indlæg her, men samtidig så bliver jeg som Windows Phone Fan også nød til at råbe op når Microsoft gør noget som jeg ikke mener er det rigtige/bedste for Windows Phone.

Så Microsoft, få nu gjort hele det her update kaos mere strømlinet så det er til at finde ud af.

Du kan læse mere om dette her:

Microsoft closing down “Where’s My Phone Update?” page, providing 8107 update only to carriers that request it

New maintenance release for Windows Phone

Tak til Peter for at gøre opmærksom på dette.

Tags: , ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Microsoft har styr på Windows Phone updates igen | WindowsPhoneFan.dk | 9. januar 2012
 1. Spionas siger:

  Nej Nej Nej – det må man virkelig håbe de kommer væk fra igen. Det er da bestemt ikke sådan et tiltag der skal hjælpe dem frem i kampen om mobilbrugerne. Utroligt at de selv synes det er den bedste løsning.

  Stram op, microsoft!

 2. Ronnie siger:

  Jeg er totalt enig!
  Jeg har altid været en loyal Microsoft-bruger. Men synes på det seneste tid at det er ved at bliver rodet med de der updates. Er snart nået det punkt hvor jeg har opgivet at forsvare Microsoft, når mine venner kommer med kritik. Føler ikke selv af fremtiden ser lyst ud længere.

  Overvejer seriøst at gå i seng med fjenden og købe en iPhone 5, når den engang kommer. IOS’s ui er jeg ikke så meget for. Det er 4 år gammelt. Men apps gør iPhonen en fed telefon og desuden kommer iPhonen altid i første prioritet, når der skal udvikles apps. Savner en hulens masse apps, og hvis windows phone bliver fremtidens ”android” med de der rodede updates. Så tror jeg ikke at store virksomheder får øjnene op for WP, desværre.

  Der er pt ingen store danske virksomheder der laver apps til WP. Så jeg synes at Microsoft selv skulle ud og tilbyde at lave apps for store firmaer, for at få skudt gang i udvikling af apps. Tag Danske Bank og Nordea først, så kommer de andre banker også med nogle apps. Eboks, falck kunne også bruges.
  Desuden har jeg lagt mærke til at utroligt mange apps har panoramlook, som WP ui. Wow-effekten falder jo efterhånden når styresystemet og apps er gennemsyret med panoramalooket. Savner lidt dynamik og variation i udseende.

  Nu har jeg haft Omnia W i snart 1½ måned. Og må modvilligt erkende at styresystemet ikke har det samme look&feel som iPhone. Den hakker i et minut en gang i døgnet, scroll i billeder er ikke så responsivt, for nogle gange hopper den billeder over når man vil scrolle et billede af gangen. Har flere kritikpunkter, men listen er lang.

  Så hvis man ikke vil have en android, så hvorfor skulle man investere i WP, når de ikke kan gøre tingene bedre end iPhone? Helt ærligt, vi lever i 2012. Come on!

 3. Kenneth siger:

  Nej Nej og atter Nej!!! Press nu bare de opdateringer igennem for pokker – til alle! Og hvad skal der ske med de personer, som køber en unlocked telefon og evt. benytter den hos en operatør som måske ikke selv sælger en Windows Phone? Er det så den “oprindelige” operatør (hvis en sådan findes) som skal godkende update’en? Og hvem godkender så de telefoner som Microsoft giver væk i deres udviklerkonkurrencer? Skandale! La’ da vær’… Microsoft!

 4. hyperbole siger:

  Kontakt MS, hvor de kan læse det og hvor det betyder noget:
  http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2012/01/06/new-maintenance-release-for-windows-phone.aspx

  http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions

  Er helt enig – det her bliver et problem, hvis ikke MS ændrer strategi.

 5. pix siger:

  Jeg må dybt beskæmmet indrømme at den meddelelse fik mig til at flytte mit primære sim tilbage i min iPhone … og der bliver det, indtil MS finder ud af, hvordan de vil udsende deres opdateringer så alle bliver glade …

  ØV :(

  pix

 6. Peter siger:

  Fedt du føler op Mads – for med snart 100 MEGET negative opråb på Windows Phone Bloggen kan MS da ikke sidde slutbrugerne overhørigt!

  Jeg må indrømme, at et træk som dette kun bidrager til, at man overvejer om ens næste mobil også skal være en Windows Phone (WP). Når nu WP kun har en sølle 5-6% af markedet imod Androids 50% og Apples 30% (vist USA tal?) så er det et ekstra tåbeligt træk. MS burde jo markedsføre sig på: Selskabet med de hurtigste bruger-updates.

  Jeg har skrevet til min udbyder Bibob for jeg vil gerne have deres (formodede) uvidenhed om nogen som helst WP updates. Så kan MS få deres svar oversat og ‘lige i hovedet’ som ‘dokumentation’ for, at teleoperatørene ikke bruger deres tid på WP-updates. Og hvem kan bebrejde dem: WP har så lille markedsandel.

  Og det som gør stupiditeten endnu værre er, at MS da om nogen burde have erfaring med simultan update releases som de sker til ens PC via Windows Update. Hallo MS!!!

  Jeg har en kammerat som skiftede fra Android fordi han genne hele hans sidste HTC Android mobils levetid kun fik én update. Han er bestyrtet – resignerende – over dette træk.

 7. Peter siger:

  Og for øvrigt: TOTALT fedt billede af Captain Picard fra Star Trek: TNG ;)

 8. pix siger:

  Vi skal åbenbart til at købe WP i fremtiden efter samme devise som Androids (IMO):

  Køb den for hvad den er NU … ikke hvad den MÅSKE bli’r i fremtiden.

  Gode nok sørgeligt – det havde jeg ikke forventet, da jeg investerede i min første WP (Omnia W). Som jeg i parentes bemærket stadig er MEGET glad for … og som har fået “primær sim” tilbage, da den første frustration havde lagt sig hos mig.

  pix

 9. Peter siger:

  Så er der nyt i sagen igen:

  MS siger, at “de egentligt ikke har ændret noget…” men som WMPoweruser.com skriver så har de i det mindste givet sig selv et stort blå øje! For 157 kommentarer på Windows Phone Bloggen lyver ikke: Brugerne er rasende over ikke at få deres updates!

  http://wmpoweruser.com/microsoft-reassures-wp7-usersnothing-has-changed-regarding-updates/

 10. pix siger:

  Og her det samme , lidt mere udførligt

  http://www.zdnet.com/blog/microsoft/microsoft-its-business-as-usual-with-windows-phone-updates/11584

  Er det det man kalder “damage control” – eller mener MS at al omtale er go’ omtale???

  pix

 11. Mads siger:

  Fra: http://wmpoweruser.com/microsoft-reassures-wp7-usersnothing-has-changed-regarding-updates/

  “He confirmed to Mary Jo Foley that if a carrier skips an update the next one will still include the fixes from the first.”

  Er jeg den eneste der her tænker “Hvorfor så give dem muligheden for at holde den tilbage i første omgang?”

 12. Peter siger:

  Hej Mads
  Du er jo bestemt ikke den eneste. Denne kommentar på WP-Bloggen siger det jo meget godt:

  “If I need an update to the computer, its sent automatically via internet and Windows update. No one else (apart from of course my internet provider, but they are not in control of any updates) is involved. So instead of allowing updates to my mobile to be controlled by carriers, why not simply make any updates to our phones available via Zune? That way, all makes of phone will be covered, it will be independent of any third party, and your customers will then receive any updates to the phone as deemed necessary”

  -og så er der for øvrigt snart 200 sure kommentarer dér ;)

 13. Spionas siger:

  Det er jo meget godt at en opdatering der er blevet sprunget over kommer med i den næste, men hvis det skal forblive som det hele tiden har været, så er de nødt at lade nogle af opdateringerne være tvungne. Ellers risikerer de jo bare at fortabte operatører aldrig bringer opdateringer.

Leave a Reply