Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Sådan får du fw.12070 på din Lumia 800

Sådan får du fw.12070 på din Lumia 800

| 10. marts 2012 | 86 Comments

Under gårsdagens chat med Microsoft blev det understreget, at det i sidste ende er operatørerne, der har det sidste ord, når en opdatering skal sendes ud. Selv om Microsoft har ansvaret for operativsystemet, Nokia for driverne til hardwaren, så er det først i det øjeblik at operatøren give grønt lys, at en opdatering bliver tilgængelig over Zune.

Erfaringen har vist, at denne arbejdsfordeling desværre forsinker processen betydeligt. Den seneste firmware-opdatering (.11500) fra Nokia blev annonceret i december, lå klar på Nokias servere i begyndelsen af januar, men blev først udsendt fra midten af februar i en langsom udrulning, hvor de fleste nu har fået den, mens enkelte stadig venter.

De færreste har tålmodighed til at vente helt så længe på .12070, men det er der heldigvis råd for. Hvis man er fingernem, så er der her en let tilgængelig guide til, hvordan man tvinger den seneste firmware-opdatering igennem. Metoden skulle være forholdsvis sikker: branding bevares, opdateringer kan stadig foretages bagefter og nedgradering kan bringe din gamle firmware tilbage. Men, alt er naturligvis på eget ansvar!

How to get the latest Lumia 800 update now

Om denne opdatering så løser de sidste problemer med batteriet i Nokia Lumia 800, er der meget delte meninger om. Nogle oplever en forskel, andre gør ikke. Som ved den sidste opdatering, kan det derfor også denne gang være en god idé at følge de råd, vi tidligere har givet.

Tags: , , , , ,

Category: Tips & Tricks, Windows Phone Nyheder

Comments (86)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Nokia offentliggør løbende opdateringsstatus | WindowsPhoneFan.dk | 30. marts 2012
 1. Stefan siger:

  Har lige opdateret, det var nemt! Når jeg kigger på afladningsstrømmen ligger jeg på 75-85 mA i idle, hvor jeg før lå på ca. 150 mA. Så har høje forventninger ti lat batteritiden er forbedret!
  Dog er batteri info forsimplet i denne version, kan kun se spændingen og afladningsstrømmen. Har afinstalleret og tastet ##634# igen, men det er åbenbart sådan det er i denne version.

 2. Alf Lenni siger:

  Jeg fik 11500 for 4 dage siden. Den rettede desvaerre ikke de fejl som jeg troede var bugs. Saa nu er min til rep hos Telecare i op til 18 dage. Nu ender jeg med at have min telefon til rep i naesten ligesaa lang tid som jeg har ejet den. Dejligt!!!! ;)

 3. Alf Lenni siger:

  Mao. Havde 11500 vaeret med fra start, saa kunne jeg have undgaaet dette bulshit move.

 4. hyperbole siger:

  @Alf Lenni: Der er vist ved at være konsensus om, at firmware-opdateringerne (gælder både 11500 og 12070) ikke løser problemet for alle. Måske en svigtende kvalitetskontrol fra Nokias side, eller måske bare bestemte apps, der ikke håndteres korrekt af WP. Svært at sige, men tror nu, at det er meget fint, at du lige får den tjekket…

 5. kim kristensen siger:

  Den update du linker til ,er den branded eller er den helt fri ?

 6. hyperbole siger:

  @Kim: I guiden står der:

  You should find that your phone updated without any loss of data at all and that it is still the correct regional version. I do not believe that this procedure voids the warranty, but I cannot guarantee that. No carrier branded is added or removed by using this update.

 7. kim kristensen siger:

  tager lige briller på ;-)

 8. hyperbole siger:

  @Kim: Helt ok – kender det godt :)

 9. kim kristensen siger:

  @Hyperbole :Har du selv brugt denne ? og kørte du en backup først som der er en som foreslår ?

 10. hyperbole siger:

  @kim: nej, har ikke selv afprøvet det. Uanset hvad, så bør man dog altid lige tage en backup først…

 11. Kenneth siger:

  Hvem bestemmer hvornår opdateringer sendes ud på “unbranded” telefoner? Jeg har fx vundet en direkte fra Microsoft, men fik først min opdatering til .11500 for 3-4 dage siden!!?? Det samme gælder vel for dem man køber uden abonnement i fx Elgiganten…

 12. hyperbole siger:

  Kenneth: Lyder som et godt spørgsmål at stille til Henrik Kølle Petersen [hepeters@microsoft.com] – jf. chatten i går. Post gerne evt. svar herinde.

 13. Per siger:

  Jeg har lige opdateret efter denne guide og det gik som smurt. Jeg tog ikke backup….. (men gjorde klar til at græde)

  Samme oplevelse som Stefan. Afladningen faldt fra 130-140mA, ned til 80-90mA.
  Jeg havde ikke problemer med batteritiden før jeg opdaterede.

 14. Henrik siger:

  Jeg har også lige opdateret men tog backup, og det gik også som smurt her, ser ud til alt virker som det skal og afladningen faldt fra 130-150mA til 65-75mA så er spændt på hvor meget det giver.

 15. kim kristensen siger:

  Ja jeg har så også opdateret og den aflader så med omkring 100 det er så ca 40-50 mindre end før ,lys i knapper ved høj lys styrke ,men hvor ser i kamera ændringerne ?

 16. Hyperbole siger:

  @Kim: ingen ændring ift kameraet. Der var rygter, men nokias officielle change log har det ikke med.

 17. slate siger:

  Så er der opdateret… nemt og smertefrit.

  Forbruger nu omkring 80 mA i “idle” med 3G off, WIFI on.

  Det giver nok lidt, men forventer at forbruget er det samme under aktivt brug.
  Mere spændende er det om de har fundet de(n) fejl som æder batteriet når maa ellers lige rammer den.

 18. slate siger:

  Glemte lige… bør man lave en reset?!

 19. hyperbole siger:

  @slate: et reset er altid bedst, men om det er umagen værd denne gang, er svært at sige. Selv ville jeg nok vente på Tango…

 20. Alf Lenni siger:

  Jeg savner lidt letheden som Web-OS havde. Opdatering over 3g, ingen backups ved opdatering (da det var i skyen via 3g). Ingen polymik og det kom altid til tiden. Ah wah… det kommer nok.

 21. hyperbole siger:

  @Alf Lenni: Opdatering over 3G og ingen backup ifm. opdatering bør simpelthen ikke finde sted – alt, alt for usikkert. Ser derimod gerne, at MS låner fra iOS5 og tilføjer noget iCloud-lignende samt opdatering over wifi. Men ellers kan jeg godt følge dig. WebOS var bestemt et interessant OS – i 2009! Siden er der desværre sket alt for lidt – og Palms/HPs hardware var jo decideret en hån.

  Men det har ikke så meget med Nokias firmware-opdatering at gøre. Det er jo en diskussion om OS’et. Måske bedre at tage den i forum?

 22. Alf Lenni siger:

  @Hyperbole: Web-OS havde neglet det. Opdatering bliver downloadet og derefter installeret og fordi skyen altid er med, inkl smser og andet gejl, skulle man aldrig vaere bange. Det var tider. Har opdateret masser af gange uden issues what so ever.

  Saa nu naar alle alligevel laaner lidt hos den sunkne Web-OS skude, saa ku det godt lige have taget det ogsaa.

 23. Mio_WP siger:

  Opadetede i går og der er faktisk enn lille ændring til kameraet. Standard fokus mode er i hvertfald “Normal” nu fremfor “Makro”

  Dog følger der en potentielt meget irriterende bug med denne opdatering. Står lydstyrken på 10 eller derunder og der modtages et opkald blæses lydstyrken op på fuld styrke i et halvt sekunds tid og igen når opkald afsluttes, gælder også evt. musik der spiller i baggrunden :(

  Derudover kører alt umiddelbart perfekt. :)

 24. Thomas siger:

  @slate – jeg har ikke givet min reset, det var ikke nødvendigt. Du kan jo se hvordan den er/opfører sig, inden du evt. laver en reset.

 25. Slate siger:

  @Thomas indtil videre har min opført sig upåklageligt, men jeg havde nu heller ikke de store problemer før.

  Forbruget lige nu er 65-70 mA.

  og det er uden reset.

 26. CR siger:

  Til jer der har fået den nye 12070 update, er lyden så blevet meget bedre på Nokia Lumia 800

 27. Hans Tosti siger:

  Noget man kan gøre med en Mac?

 28. hyperbole siger:

  @Hans: Ja, du kan installere Windows 7 via BootCamp eller VirtualBox og så bare følge guiden…

 29. Hans Tosti siger:

  @hyperbole – For mig er det rigeligt grænseoverskridende at have Windows på min mobil. Det skal ALDRIG på min computer. :)

 30. hyperbole siger:

  @Hans: Sådan er vi forskellige :) Jeg kunne ikke leve uden både-og…

 31. Martin siger:

  Hvis man pusher denne opdatering ned på sin telefon, modtager man så automatisk senere updates?

 32. Christian Olsen siger:

  CR.. Ja lyden er blevet markant bedre.. Og højere.. Før var jeg nødt til at skrue næsten helt op… Nu kan jeg nøjes med halvt ;-)

 33. CR siger:

  Dejligt at høre, tror i den kommer ind i zune snart, har i nogle kilder der har kigget nærmere på hvornår den bliver officiel inde ved zune

 34. hyperbole siger:

  @CR: der har været de løse rygter om 6 uger+, men nej, Nokia har ikke givet noget konkret ETA for fw.12070. Hvis ikke du har de store problemer, så vent – der er et væld af opdateringer på vej fra både MS (Tango i april) og Nokia (tethering+bugs i april-maj).

 35. Per siger:

  Nogen herinde der har oplevet en reel forbedring af batteritiden, efter opdatering til 12070?
  For mit vedkommende faldt afladningen med 30-40%, men batteritiden er cirka som før opdateringen. ÆV….. ;-)

 36. Morten siger:

  Nogen der har hørt noget nyt om hvornår vi får den opdatering her i Danmark ?

 37. hyperbole siger:

  @Per: Prøv at læse tråden her. Husk også at disse råd stadig gælder (factory reset + fjern diagnostic tool).
  @Morten: Læs mit svar til CR i foroven.

 38. kenneth siger:

  opdateret til 12070. ingen ændring i batteritiden hos mig.

 39. hyperbole siger:

  @Kenneth: Med factory reset + fjernelse af Nokias diagnostic tool? Flere har rapporteret at det hjælper – eks. her. No pain, no gain ;)

 40. Per siger:

  @hyperbole: Nu var det mere for at høre om nogle havde mærket en forskel efter opdatering. Evt. efter factory reset.
  Batteritiden på min Lumia er lige knap 2 døgn, hvilket vel er OK, men den er ikke ændret efter opdateringen, på trods af at afladningen faldt mærkbart.

 41. hyperbole siger:

  @Per: Linket giver det bedste overblik over folks erfaringer med 12070. Uanset hvilken opdatering du installerer, så kommer du dog næppe nogensinde over de 2 døgn. 2 døgn er altså rigtig, rigtig meget for en smartphone. Hvis du ikke er overbevist, så læs denne sammenligning på tværs af platformene.
  Fw.12070 er primært rettet mod brugere, hvor batteriet ikke holder længere end de ca. 12t.

 42. Morten Brønd siger:

  Ud fra den mail jeg fik fra Nokia ( havde spurgt først til release men så også til hvem der bestemte hvornår opdateringen skulle ud til slut kunden )

  Fik dette svar :

  Det har tidligere forholdt sig sådan at når der er tale om brandet firmware, hvor firmaerne indsætter eget logo eller applikationer og lignende, så kunne de blive forsinkede hos enkelte operatører. Det er dog ikke tilfældet længere.

  I Lumias tilfælde bliver de rullet ud i bølger, baseret på serienumrene. Vi kender dog ikke rækkefølgen herinde. Men vi har allerede hørt fra et par brugere der har fået opdateringen, så jeg vil gætte på at den vil rulle ud over de kommende uger.

 43. Kenneth siger:

  Jeg synes bestemt .12070 har givet længere batterilevetid. Fra lidt over 1 døgn til knap 2 døgn med gps, wifi, wlan osv. tændt…

 44. slate siger:

  Tja jeg fik fiflet 12070 på sidste weekend og hev den fra strømmen søndag kl 13…. og den kører endnu, 17% tilbage så ca 6 døgn… klar ny rekord

  3g off
  wifi on

  men ok i den forløbne uge har forbruget været
  – 5 * vækkeur
  – en hel del SMS ind/ud i forbindelse med test
  – 5 apps opdateringer
  – diverse opkald

  ingen spil, gps, fjæsbog, ….

 45. Sichlau siger:

  Hej, når der står at opdateringer kan foretages bagefter, betyder det så at fremtidige opdateringer vil være tilgængelige i Zune automatisk?

 46. JSK siger:

  Så er den danske firmware på Navifirm

 47. Morten Brønd siger:

  Hvis i kigger på denne nyhed og tager et kig på billedet så er telenor nævnt 4 gange så vidt jeg kan tælle og danmark er også nævnt 4 gange http://wmpoweruser.com/firmware-update-12070-for-nokia-lumia-800-expanding-for-more-users/

  Så kan vi da kun håbe på der ikke er så lang tid til opdateringen kommer til nokia lumia 800 via OTA/Zune

 48. Olander siger:

  Kan desværre ikke se 3Mobil,nå men den kommer nok om 2-3 måneder.

 49. JSK siger:

  Udrulningen har ramt EU og USA

  http://www.mobiletechworld.com/2012/03/20/nokia-lumia-800-pr-1-2-1600-2487-8107-12070-update-rolling-out-worldwide/

  Lad os nu se… De firmwares der er tilgængelige på nokias servere er primært fordi de er begyndt at sælge mobiler hvor de allerede ligger på. Det giver derfor også mening at det kun er den hvide version der er lagt ud til TelenorDK. Det er stadig opreratørene der skal nosse sig sammen til at få det sendt ud. Opdaterede min fra indisk til dansk firmware i går. Ingen Kameralyd på lydløs :-)

  Har også læst at denne opdatering ikke er obligatorisk… Altså operatørene kan selv vælge om de vil sende den ud. Kan det virkelig være rigtigt!? Det er for mig den vigtigste opdatering der er lavet.

 50. Stefan siger:

  @JSK

  Lige et rookie spørgsmål, men hvordan gik du fra den indiske til den danske?

 51. hyperbole siger:

  @JSK: så vidt jeg er informeret, så kan operatørerne vælge at udskyde udsendelse af hver anden opdatering udsendt fra MS eller Nokia. Undtagelser er her store opdateringer såsom Mango eller kritiske sikkerhedsopdateringer.

  @Stefen: JSK var tidligt ude og flashede sin firmware. Manuelt kan man opdatere sin firmware enten ved at flashe den, eller ved at bruge den ‘cab sender method’, der er linket til i min post foroven. Cab sender-metoden skulle være den sikreste.

 52. Morten siger:

  Så kom opdateringen 12070 via Windows Phone Connector. Opdatering gik glat. Strømforbrug ser ud til at være halveret. Aflader med ca. 80 mA mod ca. 140 før. Om det afspejler sig i batterilevetid må vise sig. Det ser ikke sådan ud, når man ser estimatet. Min telefon er vundet på messe i udlandet, så usikker på, om den er “dansk” ift. opdatering (tvivler).

 53. Olander siger:

  @Morten
  Jeg er også på Mac og bruger Windows Phone Connector,hvad teleselskab har du? Jeg er på 3 Mobil og der er ingen firmwaer fra nokia her.

 54. Morten Brønd siger:

  Ja den er ikke kommet på Zune endnu

 55. Morten siger:

  @Olander

  Jeg er på Bibob. Som sagt er den vundet i udlandet. Under Mobiloperatør står CV UK SW variant ID222 v.02, så min telefon er nok engelsk?

 56. Stefan siger:

  @Hyperbole

  Ok, brugte selv cab sender metoden, med en unbranded version af 12070.

 57. Clankamp siger:

  Kommer den nye update, her inden for kort tid

 58. hyperbole siger:

  @Clankamp: Ingen herinde kan besvare det spørgsmål. Kontakt Nokia, opdatér den manuelt (se guiden foroven) eller vent… Hvornår afhænger af Nokia og hvilken operatør, du har.

 59. Martin siger:

  @Hyperbole: Hvis man opdaterer manuelt, får man så den helt originale update og er sikker på fremtidige updates også?

 60. Steen siger:

  Har netop fået 12070 på Zune :-)

 61. hyperbole siger:

  @Martin: ja, det burde man få, men naturligvis gives der ingen garantier.

 62. Morten Brønd siger:

  @Steen godt der nogen der er heldig. har lige koblet min til og der var ikke nogen opdatering til mig endnu :)

 63. Steen siger:

  Dejlig opdatering!
  Batteristatus:
  16 timer siden sidste opladning
  Anslået resttid 7 timer
  Nokia Lumia er nu en endnu lækrere telefon :-)

 64. @nders siger:

  Fra 1 døgn til over 2 i batteritid. Godt gået MS

 65. hyperbole siger:

  @@nders: tja, egentlig er det Nokias fortjeneste…

 66. Linkdead siger:

  ikke fået min via zune endnu ( callme )

 67. Morten siger:

  Også her gået fra ca. 24 timer til næsten 2 døgn efter 12070. Med 3G og wifi slået til og lidt tale, surf, wordfeud, kalender mv. Ganske udmærket, at det ikke er krise, hvis man glemmer at oplade den en nat.

 68. SIMON siger:

  Er jeg den eneste der ikke kan få tilkoblet min telefon til Zune efter min manuelle opdatering!?! Zune tænder så snart jeg sætter den til computeren, men den finder ikke telefonen…!!

 69. SIMON siger:

  – never mind! nu virker det igen. Men jeg ved da ikke helt om jeg magter at skal reset min telefon for bedre batterilevetid. Så skal jeg til at finde alle de app´s igen, og opsætte det hele… amen hva?!

  – får maks 16 timer batterilevetid..

 70. Jas siger:

  Ja, det er en okay app, hvis man vil installerer alle apps igen. Eller synes jeg, at det er bedre, at gøre det via Windows Phone sitet.

 71. Philip Vesterdal siger:

  Når man sætter mobilen til PC’en og Zune starter, tjekker den så selv efter opdateringer?

  Synes ikke jeg kan finde noget sted at man manuelt kan tjekke om der er nye opdateringer. Og på mobilen er den sat til at tjekke, men heller ikke der kan man force den til lige at tjekke. Hvilke intervaller gør den det så i, bare når den har lyst? :)

 72. Alf Lenni siger:

  Har endeligt faaet min fon tilbage fra Nokia. Men jeg mener stadig at jeg har et problem som ikke var paa min Omnia.

  Er der nogen der gider checke om de har klik lyd imellem numre paa musikplayeren (naar man skifter mellem numre). Ligeledes har jeg en klik lyd naar jeg gaar ud af kamera app’en.

  Anyone?

 73. Rasmus siger:

  Er der andre der har problemer med opkald nu? Når der er nogen der ringer til mig er den MEGA høj i starten i 2-3 sekunder og så bliver den normal, det er endnu værre hvis jeg har høretelefoner i så får jeg nemlig blæst hjernen ud fordi den også spiller så højt som den kan der når der er en der ringer, det er vildt irreterende!

 74. Lars siger:

  Så fik jeg endelig opdateringen. Har en sort 800 købt i Elgiganten med TDC abonnement.

 75. hyperbole siger:

  Nokia har netop åbnet en side, hvor man kan tjekke status for udrulningen af firmware-opdateringer.

 76. Olander siger:

  @hyperbole

  LOL,skulle lige til at poste det samme,nå men min ikke Brandet Nokia 800 har fået sin opdatering her til morgen.

 77. Philip Vesterdal siger:

  Min 800 fra CallMe sagde også i morges der var en opdatering klar, men havde ikke tid (lyst) til at tænde computer og Zune inden jeg skulle møde k. 6:00

  Så venter spændt på jeg har fri :-)

 78. hyperbole siger:

  @Olander: Jamen, du får bare lov næste gang – kun godt at vi hjælpes ad herinde :)

 79. CR siger:

  Så er min ved at opdatere (Call me)

 80. CR siger:

  Så er min Nokia Lumia 800 opdateret, men synes ikke basen i lyden er blevet bedre, vil gerne høre fra jer andre der har fået den om i synes den er blevet bedre, og om i har nulstillet mobilen efter opdateringen

 81. Olander siger:

  @CR

  Klart mere bas efter updaten og har ikke nulstillet efter update.Men mangler stadig at vi kan tage gode billeder med vores Nokia 800,synes faktisk det er ubrugeligt.

 82. CR siger:

  Var der ikke også snak om at volume styrken også skulle blive bedre, at man ikke skulle skrue helt op mere, men kunne nøjes med det halve

 83. Jas siger:

  @CR

  Der er kommet klart mere bas efter updaten på min, men desværre ikke mere volume…øv.

 84. whoah this weblog is magnificent i like studying your articles.
  Stay up the good work! You recognize, a lot of individuals are
  searching around for this info, you can aid them greatly.

Leave a Reply