Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nyheder om Windows Phone 8

Nyheder om Windows Phone 8

| 20. juni 2012 | 34 Comments

Update 21-06-2012:
Hele eventet kan nu ses her: Windows Phone Summit 2012

Så kom dagen endelig hvor vi kunne se Windows Phone Summit 2012 live streamet og  folk her fra siden chatte sammen via chatten.

Hvis jeg lige skal konkludere på sidst nævnte, nemlig chatten med nogle af jer brugere her fra siden, så var det helt fantastisk. Jeg var i lidt problemer nu og da jeg samtidig forsøgte at lægge to børn til at sove, men det er en anden historie. :)
Tak for en god chat i de 2 timer det værede til alle jer der var der (vi var omkring 10-15 stk mener jeg at huske).

Men nok om det, lad os se på hvad vi fik at vide.

Intro

Det første som der blev gjort meget klart var at de til dette event ikke ville præsentere nogle af alle de nye end-user features som kommer i Windows Phone 8.

Men hvad betyder det?
Jo, det betyder at de til dette event fortalte om en masse nye platform features. Disse er selvfølgelig noget slutbrugeren får glæde af indirekte, men ikke noget som slutbrugeren (dig) ligesom kan tage at føle på.
Et eksempel kunne være “Native code” understøttelse. Dette betyder, meget teknisk, at man kan lave apps i C++. Som slutbruger kan du ikke bruge denne oplysning til meget, men for dig kommer til at betyde betydelig federe apps/spil for dig som slutbruger.

De nævnte at de havde en masse nye end-user features som de ville fortælle om på et senere tidspunkt – så det ser vi frem til.

8 nye tiltag

Til eventet præsenterede Microsoft med 8 nye tiltag på Windows Phone 8 platformen. Der er naturligvis meget mere i Windows Phone 8, men disse er dem de fremhævede og fortalte om.

 

Shared Core

Som det har været fremme via rygter tidligere, så kommer Windows Phone 8 og Windows 8 til at dele dele af den nye Windows kerne. Dette var et gennemgående tema igennem hele eventet og det blev fremhævet flere gange hvordan det bliver meget nemt at udvikle apps til både Windows 8 (desktop og tablet version) og Windows Phone 8, nærmest samme kode i mange tilfælde.

Native code

Understøttelsen af native code, betyder kort og godt at man nu kan skrive Windows Phone 8 apps i C++. Dette betyder for dig om slutbruger at du vil se væsentlig bedre spil og apps, da udviklerne med native code kan få endnu mere kontrol og være mere kreative.

Native NFC

Windows Phone 8 kommer med indbygget understøttelse for NFC. Ikke så meget mere at sige her, klik på linket og se mulighederne med NFC.

Nye opløsninger

Windows Phone 8 understøtter 3 nye skærmopløsninger. Dette skulle gerne betyde at fx tekst bliver endnu lettere at læse og at billedet på skærmen generelt fremstår pænere.

Microsoft lover at alle eksisterende app vil kunne køre på dette uden at man skal sin app. Dog kræver det nogle kode ændringer, naturligvis, hvis man vil have mest ud af de nye opløsninger.

 • 480×800 (15:9)
 • 768×1280 (15:9)
 • 720×1280 (16:9)

Indbygget tegnebog

Ja, denne kan jeg ikke sige så meget om. For det første så er den i min verden ikke så interessant set med danske øjne, da det højest sandsynlig ikke kommer til at fungerer her hjemme før om mange år. For det andet så havde jeg lidt udfordringer mht. at få ungerne til at sove lige på dette tidspunkt så jeg var lidt fraværende :)

Kort fortalt så er der nu en indbygget “tegnebog/pung” i din Windows Phone, som du kan bruge til at betale med via NFC chippen, bruge og indsamle QR kupon kode osv.

Igen, vi skal nok ikke forvente at noget af det fungerer her i lille Danmark.

Indbygget Nokia Maps

Yes! Nokia Maps kommer indbygget i Windows Phone 8. Hvis du ikke havde opdaget det, så fungerer Bing Maps usandsynlig dårlig i Danmark, hvor Nokia Maps er væsentlig bedre. Fx. kan vi i Danmark ikke bruge en feature der hedder “Local Scout” i nuværende version af Windows Phone, fordi Bing ikke ved særlig meget om spise steder, hoteller, koncerter osv i Danmark. Jeg vil antage at vi med Windows Phone 8 kan bruge denne feature, da Nokia Maps har langt flere af sådanne informationer om Danmark.

Lad os håbe i hvert fald.

Windows Phone til virksomheden

Windows Phone 8 kommer med flere features som skal understøtte brugen af den i virksomheder. En af tingene er muligheden for at deploye apps til sine medarbejdere selv, udenom Marketplace, dette kommer med Windows Phone 8.

Ny start skærm

Denne er faktisk lidt en end-user feature, som om eventet i dag ikke handlede om det. Windows Phone 8 kommer til at have en ny startskærm! Chok, chok, chok, chok!

Denne havde jeg ikke lige set komme eller læst rygter om. Ikke at det er så overraskende at de ændre på det når man tænker over det, men jeg havde bare ikke lige set den komme.

I Windows Phone 8 har du mulighed for selv at ændre størrelsen på dine “fliser” hvilket gør det muligt at bygge en startskærm op som passerlige netop til dig. Du kan vælge mellem 3 forskellige størrelser.

 

Windows Phone 7.8?

Det store spørgsmål har hele tiden været – kan gamle WP7.5 telefoner opgraderes til Windows Phone 8.

Dette fik vi svaret på her til aften. Det korte svar er nej.

Det lidt længere svar er at 7.5 telefoner vil kunne opgraderes til hvad Microsoft kalder 7.8, som fx giver den nye startskærm som vidst ovenfor.

Læs artiklen her omkring hvilke features der kommer med i Windows Phone 7.8

 

Konklusion

Lad mig her til sidst lige forsøge at konkludere på hvad vi har fået at vide her til aften. Jeg synes at det tegner rigtig godt med disse nye ting der kommer i Windows Phone 8 og jeg kan godt lide at Microsoft har så meget fart på som de har. Husk på at vi endnu ikke har set alle de nye end-user features endnu.

Når det er sagt, så fylder det sidste punkt, nemlig om man kan opgradere eller ej, en hel del i debatten og den følelse man sidder tilbage med efter eventet.

Inde i chatten var der her til aften også delte meninger om hvad man synes om dette, de fleste var dog utilfredse med at de ikke kan opgradere deres Nokia Lumia 800/900 til Windows Phone 8 her til efteråret. Dette kan jeg naturligvis sagtens forstå, sådan har jeg det jo også selv. Men, træder man lige et step tilbage og ser det lidt på afstand, så er det måske ikke så dumt endda.
Ændringen af Windows Phone kernen er en nødvendighed for at Windows Phone kan flytte sig frem af hurtigt. Microsoft ved udemærket at de er bagefter både Android og iOS når det kommer til features og dette skal indhentes.
Dette medfører desværre at de må droppe at supportere relativ ny hardware allerede, for at kunne fortsætte med samme fart som tidligere.

Lad mig lige komme med en lille note her, nemlig at det efterfølgende afsnit kan forekomme en smule “Fanboy” agtigt, Windows Phone Fan-boy agtigt naturligvis. :)

Jeg tænker tilbage på da jeg havde iPhone 3G, den købte jeg den dag den kom til Danmark. Jeg kan tydelig huske hvor skuffende det var da Apple introducerede “multitasking” til iOS, dette fik os med 3G nemlig ikke glæde af, plus der var en masse andre features som vi også gik glip af da iPhone 3Gs, iPhone 4 og iPhone 4s kom ud. Jeg husker det som at Apple meldte ud at vi alle kunne opgradere til version x.x, men det var bare ikke alt der virkede på de gamle telefoner.
Forskellen på dette og på det Microsoft gør nu er bare at der gik lidt længere tid før de måtte droppe gammel hardware på denne måde. Eller det vil sige for mig gik der lang tid fordi jeg havde den fra dag 1, dem der købte iPhone 3G ugen før 3Gs blev lanceret har nok også følt sig lidt snydt. Det samme med næste release osv.
Microsoft kunne her med Windows Phone 8 i princippet have valgt at sige ja, gamle telefoner kan opgraderer til Windows Phone 8, dog med den lille disclaimer at ikke alt ville fungerer. Det faktiske resultatet ville være præcis som det vi ser nu, nemlig at mange af de nye features ikke ville være tilstede på de gamle telefoner – men vi ville alle køre “Windows Phone 8″.
Ville dette have været en bedre løsning?

Men jeg kan sagtens forstå folk der lige har investeret i en ny dyr Nokia Lumia ikke synes det er sjovt at deres telefon er “forældet” om ca. 8 måneder. Her glemmer de fleste dog at det jo ikke er sådan at de gamle Windows Phone 7.5 telefoner holder op med at fungere når Windows Phone 8 kommer ud. De kan præcis det de kunne da man købte dem, plus en lille smule mere.

Læs mere om Windows Phone 8 her

Ser frem til at høre jeres nuværende dom over Windows Phone 8 i kommentarene nedenfor, selvom jeg en lille smule frygter lidt flaming :)

Tags: , ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (34)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Kim siger:

  Efter lidt tid har jeg nu fået skuffelsen lidt på afstand, og er istedet begyndt at tænke over hvor stor forskel der egentlig er på skærmen lav opløsning og den med høj. Får man det mere overblik? eller vil boksene fylde lige se meget?

  Men glæder mig nu til, at afprøve 7.8 :)

 2. Mads siger:

  @Kim: Jeg tror “bare” at billedet vil stå skarpere. Så det fx er lettere at læse tekst osv.
  Men ved det reelt ikke.

 3. slate siger:

  I øvrigt har Nokia været ude med mere info om de apps der blev omtalt…. til sidst blev det lige nævnt at Tango begynder at rulle ud til 710/800 fra 27/6. Etapevis udrulning igen

 4. henrik siger:

  Jeg har slugt min første følelse af skuffelse. Jeg kan godt købe den med at for at rykke længere frem mod ios og android må man “ofre” vores modeller, især hvis vi får en del nye features, som eks synes jeg noget af det fede som slut bruger, var man kunne lave sine tiles større eller mindre, virkeligt godt tænkt, og gør min liste på startsiden noget kortere:-)så synes jeg egentlig det er OK. Mener også android/google har en update historik der skal kunne gå 18 måneder frem. Nu håber jeg bare de får det sendt ud til os i en hulens fart, for det så godt ud:-) jeg er alt i alt tilfreds.

 5. Jonatan siger:

  Måske et dumt spørgsmål men. Vil apps lavet i c++ være brugbare i 7.8? Det lyder ikke sådan, men vil det betyde at disse app ikke vises i “vores” del af marketplace, eller at de bare ikke kan bruges. Og hvis at apps nu kan skrives i denne kode, vil der så over hovedet være interesse for at lave apps i 7.8 understøttede formater?

 6. Bob siger:

  Det er ikke fedt at vide, at ens Windows Phone 7.5 ikke kan køre Windows Phone 8 apps… tror ikke de får solgt mange Windows Phones den næste måned. Men med 100.000 registrerede WP udviklere, så er de da garanteret et mersalg på 100.000 WP8 enheder.

  Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal forholde mig som udvikler. Skal jeg udvikle WP8 apps, når samtlige WP brugere ikke kan afvikle dem ?.

  Og blev XNA droppet helt ???. Skønne spildte kræfter der.

 7. kenneth siger:

  penge maaskine penge maskine penge maskine intet andet!! alle producenter af 7.5 telefoner har da udemærket godt været klar over at de ikke vil kunne køre wp 8.. men de fik da smidt en spandfuld lorte telefoner i nakken på os som vi med glæde købte.
  og til dem der siger at dette er en bedre måde at opdatere på end måden apple gør.. WRONG!!! de ting apple udelukker for 3g evt 3gs er udelukkende pga hardwarens manglende evner. alle apps der efterfølgende bliver lavet fungere stadig på den nye FW ved apple.. gæt selv hvor meget der vil blive lavet til wp 7.5 / 7.8 til den tid NADA!!
  røvrendt er vidst et passende ord

 8. kenneth siger:

  @henrik.
  DU kan ikke ikke ændre størrelsen, du kan vælge imellem 3 størrelser.. uha hvilken ny tænkning.

  hvis den tango opdatering ikke bringer noget godt med sig så bliver den lorte telefon smidt på hyllen og tilbage til apple. det virker sgu i det mindste perfekt.

 9. K. Frisk siger:

  Jeg har heldigvis 5 dage tilbage af min retur-ret på min Lumia 900 … så den ryger tilbage imorgen !!

  Jeg kan godt forstå at nogle folk føler sig lidt røv-rendt hvis de ligger inde med en Lumia 900, det er ikke ligefrem fordi WP8 var noget der kom som en overaskelse, og jeg er HELT sikker på at mobil telefon producenterne har været udemærket klar over at det telefoner de har solgt med WP7,5 ikke ville kunne køre WP8… lidt fesent at når man så spørger Nokia siger de ikke nej …

  Men ihvertfald, tilbage med Lumia 900 – så må vi jeg jo se om det overhovedet ender med at bliver en WP8 eller noget andet …

  //
  Frisk

 10. Jesper siger:

  @kenneth
  Sagligt, det skal du have…

  On topic:
  Når det så er sagt, så er det eneste skuffende jo det med apps, synes jeg. Alt det andet er forventet, og det kom ikke bag på mig.
  Men, husk nu, at der trods alt lige nu er solgt ca. 0 telefoner med WP 8, og mange millioner med WP 7.5, så det er jo ikke lige fordi, at der bliver stoppet med at lave apps til 7.5 fra den ene dag til den anden. Udviklere tjener jo penge på dem der bruger den, så det ville da være dumt, IKKE at lave til 7.5 også, da det nu alligevel er der kundebasen er størst – og sikkert også et stykke frem i tiden.

  Jeg ved ikke hvor stor forskellen er i at lave en app til 8.0 og 7.8, men, man må antage at de store firmaer, som Microsoft selv, Nokia osv., i hvert fald sørger for at holde deres fede apps up-to-date 1 år til 1½ endnu.

  Og kort og godt, vi ved jo reelt set ikke hvad vi kommer til at mangle endnu. Det her var et developer event, så vi kan reelt set ikke vide hvad forskellen på 7.8 og 8.0 er endnu, udover det med ikke bagudkompatible apps.
  Det bliver jo først spændende at se hvor røvrendt vi reelt set kan blive når de siger: “Det eneste i får er nye tiles, resten, i form af bugfixes, improved det ene og det andet, ja, det får I ikke”… Først der bliver det jo træls :)

  Jeg kan sgu godt leve med, at de måske sidste 3-6 måneder af mit 2 årig abonnement, ja, der kan jeg ikke få de aller nyeste og top nutch apps til min telefon.
  Men at tro, at der bliver fuldstændig lukket for app-udvikling på 7.8 når 8.0 kommer på gaden, det tror jeg simpelthen ikke på. Det bliver ligeså stille faded ud i løbet af 1-2 år, og det er i mine øjne vel egentlig fint.

 11. Jesper siger:

  En anden ting…

  Kigger man på Android, så vil man jo kunne se, at under 10% af alle Androids pt. har 4.0 versionen, selvom det er ved at være et år siden det blev lanceret.

  Og dem der force-updater den, de får en skod mobil af dimensioner hvis ikke den har kræfterne til det. Så egentlig, så kan man vel ikke være helt utilfreds her, og da slet ikke før vi kender hele historien, og hvad vi reelt set kommer til at gå glip af.

 12. Michael siger:

  Efter gårsdagens event er det 100% sikkert at jeg tager springet fra iPhone 4 til en WP8.
  Synes de seneste dages events har vist at Microsoft har en fantastisk strategi med deres økosystem.
  Jeg bliver nok også nød til at investere i en Surface Pro når vi får lov at købe dem herhjemme.

  The circle is complete, NOW TAKE MY MONEY!

 13. Nuke siger:

  Jeg må indrømme, at MS ikke har vundet noget hos mig. Jeg er langtids bruger af IOS, og har brugt en god sum penge på Apps. og nu hvor jeg kan se at MS de så giver os et plaster på såret med WP 7.8 er for mig at se “bare” lir.

  Det vi vil have er jo fuld understøttelse af WP8 Core, hvilket jeg tror godt kunne køre på nogle nuværende WP7.5

 14. MadsM siger:

  Bob spørger:

  “Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal forholde mig som udvikler. Skal jeg udvikle WP8 apps, når samtlige WP brugere ikke kan afvikle dem ?.”

  Ja det tror jeg. Du vil nemlig kunne genbruge din WP8 app kode til W8 apps. Tænk på hvor stort det potentielle marked er der.

 15. kenneth siger:

  @jesper.. tak min ven

 16. Claus Kaplov siger:

  Tjah, jeg er jo ikke overrasket, ejheller rigtig skuffet.

  Jeg har hele tiden haft en fornemmelse af, at WP8 ville stille større krav til hardwaren, sådan synes udviklingen endnu at gå indenfor mobil-teknologien.

  Jeg synes ærlig talt, at min Lumia 800 kører perfekt med WP 7.5, og det ville ærgre mig at skulle sætte performance over styr til fordel for nye features, som måske ville køre halvdårligt.

  Min HTC Desire fik jo heller ikke de fede Android-opdateringer, og godt det samme. Den er ikke bygget til det.

  Nu håber jeg bare at Microsoft slækker lidt på restriktionerne overfor mobilproducenterne, så vi kan få nogle fremtidssikrede mobiler, som hardwaremæssigt kan være med mere end et års tid.

  Jeg er jo hverken purist eller asket. Jeg vil sgu osse godt ha det nyeste! ;-)

 17. William siger:

  Jeg er skuffet. Og overrasket. Jeg tror ikke på at den nye kerne kræver hurtigere hardware, når man husker at Tango opdateringen vil sænke på kravet til hardware.
  Dvs om 1 år de vil lave lowend tlf. på et ‘gammelt’ OS?

  Listen af ændringer fik mig til at tænke at Nokias tlf burde/kunne have klaret springet.
  Lumia 800 fætter N9 har en NFC chip som Nokia kunne have ladet blive som i telefonen som et easter egg.

  WP 7.5 kan allerede køre native kode, men kun hw producenter (som Nokia) og MS har lov til at udgive dem til market place.
  Selvfølgelig fedt at alle får lov til det nu.

  App’en Nokia Maps bliver standart, mon ikke Nokia Drive/Kørsel også bliver det. Al talen om dl af kort er jo kun i Drive..

  Jeg kan ikke lige gennemskue hvad ændringer der er for en udvikler. Hvis man holder sig til C#/XAML burde det være nemt at lave et 7.8 og 8.0 build. API ændringerne er vel ikke så markante.

  Forhåbenlig giver dual core hurtigere load af spil.

  Gælder mig til den nye startskærm.

 18. Mads siger:

  @Bob: Ja det undre mig virkelig at XNA bare bliver fuldstændig glemt, både på Windows Phone 8, men også på Windows 8. Jeg vil antage at ca. 90% af alle spil på Windows Phone i dag er lavet på XNA. Alle de spil kan så ikke kører på Windows Phone 8/Windows 8, som det ser ud lige nu i hvert fald. Dét er ikke fedt.
  Meeen, lad os nu se om XNA ikke bliver understøttet, om ikke andet så i hvert fald på Windows Phone. Man har lov at håbe jo :)

 19. Bob siger:

  @MadsM: Fremadrettet er der nok et stort marked, men tror du ikke, at der er en pæn overgangsperiode ?… lige nu er alle jo WP 7/7.5 brugere !

 20. Bob siger:

  @Mads: Jeg kan heller ikke se, hvad de vil gøre ellers… de kan vel dårligt skrotte alle de XNA-spil, der er i dag.

 21. Bob siger:

  Er der ikke et problem i, at MS på den her måde udelukker en hel gruppe WP-brugere fra at kunne bruge fremtidige WP8 apps ?.

  Og hvad sker der, når MS kommer med WP 9, skal vi så til at skifte telefoner igen ?.

  Jeg har kigget rundt omkring i div. fora. Udviklere fra lavindkomstlande er helt oppe at køre. De har lige spenderet en for dem en formue på at erhverve sig Windows Phones og føler de penge er smidt ud af vinduet i forhold til målet med deres nyerhvervede telefon – WP udvikling.

 22. Mads siger:

  @Bob: Kom til at tænke på at de jo sagde at alle gamle apps (derved også spil antager jeg) ville fungere på Windows Phone 8 – så XNA MÅ være understøttet.

  @Bob: En ting vi lige skal huske det er at det altså er snart 2 år siden første version af WIndows Phone kom ud og de telefoner som kom ud den gang fungerer stadigvæk fint, men er jo ved at være forældet. Tror de færreste telefoner lever i 2 år i vore dage. Men som nævnt tidligere, bare fordi man ikke kan opgradere til WP8, så fungerer ens telefon jo stadigvæk fint og som den altid har gjort.

  Men jo, jeg kan godt forstå at telefoner lige købt nu her, eller om en måned, det er måske lidt uheldigt.
  Som nævnt i min konklusion, så tror JEG bare desværre at det her er nødvendigt for at vi kan få et endnu bedre WIndows Phone platform på sigt.

  En anden ting som jeg kom til at tænke på idag er at vi lidt glemmer alle de brugere der IKKE har en Windows Phone endnu. Ja os der har føler os specielle og som om vi har set lyset, men på trods af det så er realiteten at vi er meget meget meget meget få i forhold til alle dem der har iPhone eller Android telefoner.
  Ikke fordi jeg mener Microsoft “brænder” os gamle af, vi har jo haft glæde af vores 7.5 telefoner længe nu, men de vil jo gerne have fat i endnu flere af dem som i dag har en anden platform.

  På den lidt mere spass side, så giver Windows Phone 8 jo et perfekt argument over for konen/chefen for hvorfor man skal have ny telefon i julegave – den gamle kan “nærmest ikke bruges mere” jo fordi den ikke kan opdateres ;)

 23. Bob siger:

  @Mads:

  – Ja, det bliver spændende at høre, når de melder ud om de resterende features, så man bedre kan danne sig et indtryk af den samlede pakke.

  – Det er rigtigt, at tidligere WP versioner fortsætter med at virke, men de vil ikke kunne afvikle WP8 apps. Der er der problemet ligger – med mindre udviklerne også laver en 7.5 version nu de er i gang.

  – Det kan godt være, at det er nødvendigt med dette skifte, men håber for MS selv, at de i denne omgang har lavet et skifte, der holder fremadrettet, og som de ikke skal ændre på, hver gang de laver en opgradering (har hele tiden ment, at det har virket helt forkert med 2 forskellige platforme, som de har skullet vedligeholde).

  – Lige nu kender jeg ingen, der køber iPhones, fordi de alle venter på 5’eren, som givet kommer til oktober. Og det er udelukkende p.g.a. hardwaren.

  Bliver den almene opfattelse, at fremtidige Windows Phones ikke understøtter apps, så er det bare en kæp i salgshjulet for dem selv, når nyheden om snarligt kommende telefoner siver ud.

  – Som udvikler var det rart at høre, at de nu vil til at kompilere alle apps – også de eksisterende – i Market Place, og forhåbentlig komme den copy cat til livs. Synes ikke det har været vildt smart, den måde det har kørt på hidtil, hvor al koden i alle apps har været frit tilgængelig (bortset fra de 12%, der har “obfuscated” deres apps).

  – Det er et helt fantastisk argument for, hvorfor man skal have en ny telefon… og endnu bedre er det med den synergi, der er med Surface… så er man næsten nødt til at have den med også :-)

 24. Mads siger:

  @Bob: Ja, jeg håber også det er skiftet som kan holde et par generationer frem. Fordi du har ret, de slipper ikke afsted med at gøre det sådan der hver gang.

  Glæder mig også til at se hvad de kommer med af end-user features :)

 25. Bob siger:

  Har kigget lidt i API’et:

  Ikke kun XNA er ude… Silverlight ser ud til at gå samme vej.

  Sjovt med alle de teknologier, MS slår på tromme for, for så snarligt at forlade dem… men mindre sjovt for udviklerne, der bruger oceaner af tid på at opbygge kodebiblioteker, der fremadrettet er værdiløse.

  Som Silverlight blev LINQ to SQL også erklæret en død and for længe siden. Så hentede de SQL Server CE ind i Windows Phone 7.5 og bragte LINQ to SQL til live igen for så nu at aflive den i Windows Phone 8 og erstatte selve databasen med SQLite…

  For mindre end 2 måneder siden kørte MS en WP event omkring udvikling til low-end telefoner (som Lumia 610), der set i lyset af de kommende WP8 telefoner må siges at have været rimelig overflødig og “spild” af udviklernes tid.

 26. Mads siger:

  @Bob: Hvilket APi refererer du til? Der er da ikke kommet nyt WP8 SDK endnu eller har jeg misset noget?

 27. Bob siger:

  @Mads: Windows Runtime API’et… regner da med, at det er dét, som vi kommer til at arbejde op imod i WP8 også ?!:

  http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/br211377.aspx

  Hvad angår Silverlight, jvf. her:

  Silverlight app porting:

  •Moving from the Silverlight APIs called in your code-behind files to the corresponding Windows Runtime APIs.

  Videre:

  XAML-based UI APIs in the Windows Runtime are modeled closely on the Silverlight for Windows Phone versions, although there are some differences.

  http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh465136.aspx#preparing_to_port

 28. Mads siger:

  @Bob: Hmm, måske har du ret, men jeg tror ikke vi kommer til at kode op med det direkte WinRT som man gør det i Win8. Ja, de vil dele nogle ting og selvfølgelig er .NET api’erne mere eller mindre ens, så det er let at portere en app. Men helt det samme vil det ikke være, fx lover de jo at gamle apps vil fungere, dette gælder også spil (XNA) antager jeg, så XNA er hvert fald en del af WP8.

  Men vi må se hvad der sker, spændende er det i hvert fald :)

 29. Bob siger:

  @Mads: svar på vores spørgsmål er blevet publiceret her i dag:

  http://forums.create.msdn.com/forums/t/106054.aspx?PageIndex=1

  :-)

Leave a Reply