Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
"Metro" navnet er fortid - WindowsFan.dk

“Metro” navnet er fortid

| 3. august 2012 | 7 Comments

Microsoft har fået en retsag på halsen for deres brug af ordet “Metro” i forbindelse med deres “Metro UI”. Hvis du er i tvivl så er “Metro UI” det navn man anvender når man snakker om den grafiske brugergrænseflade på Windows Phone, Windows 8 osv.

Eftersigende skulle “Metro” være et trademark/varemærk for et tysk firma kaldet “Metro AG”, hvorfor Microsoft nu har fået besked på at stoppe med brugen af navnet med det samme. Ars Techina skriver at Microsofts juridiske afdeling har sendt et internt memo rundt hvor de banlyser ordet “Metro” fra at blive brugt på alt offentlig materiale.

Microsoft har svaret på Ars Techina skriverier med et svar der forsøger at få det til at lyde som om dette hele tiden har været meningen.

“We have used ‘Metro style’ as a code name during the product development cycle across many of our product lines. As we get closer to launch and transition from industry dialog to a broad consumer dialog we will use our commercial names.”

Det er virkelig øv for Microsoft at skulle til at finde på et andet navn, når de nu har brugt så langtid på at lære folk om “Metro style/UI” apps. Heldigvis kan man sige, vil alt fungerer og se ud som det plejer og det er nok stadigvæk kun “nørderne” der ved hvad “Metro UI” er, så spørgsmålet er hvor meget det reelt betyder for Windows Phone/Windows 8.

Hvad siger du? Kommer du til at savne Metro navnet og har du nogle forslag til et nyt navn på dette fantastiske design sprog?

Kilde 1
Kilde 2

Tags: , ,

Category: Andre nyheder

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  Hvorfor ikke bare kalde det, hvad det er: Tiles / Tiles User Interface. Det lyder måske ikke så cool som “Metro”, men Metro har på den anden side set ingen forbindelse ord-mæssigt til designet. Jeg var såmænd heller ikke helt sikker på hvad Metro er, før det blev omtalt i denne forbindelse – men udtrykket Tiles om dette user interface, har jeg hørt før – og forstået.

 2. Alexander Wennerstrøm siger:

  som designer synes jeg det er latterligt, hvad med undergrunds banerne det er jo den design guideline Metro UI er bygget på..

 3. Mads siger:

  @Thorvald: Jo Metro navnet hænger faktisk rigtig godt sammen med hvordan det ser ud. Som Alexander skriver så er hele inspirationen til “Metro UI” hentet fra steder hvor mange mennesker skal kunne finde rundt/orienterer sig ubesværet, så som i en undergrundsbane(Metro), en lufthavn osv.

  Så det giver faktisk god mening. Men nu er navnet jo ikke grunden til vi har en Windows Phone, det er jo mere hvordan det ser ud og fungerer og dét kommer jo heldigvis ikke til at ændre sig.

 4. Navid siger:

  I princippet kunne Microsoft jo være hamrende ligeglad med hvad en ligegyldig tysk virksomhed siger og mener.. Mon ikke Microsoft nok skulle have råd til at køre en retsag hvis de kommer dertil :)

 5. Philip Vesterdal siger:

  Kunne Microsoft ikke bare bruge Apple metoden og få bandlyst samtlige af Metro AG’s produkter (hvad det end måtte være) og så først derefter tage stilling til hvem der havde ret :-)

  Ej, det er sikkert okay. Tiles er jo også det man hører blive omtalt i reklamer osv. Det ved folk hvad er. Men lige ordet Metro synes jeg er lidt spøjst de kan have trademark på, når man tænker på undergrundsbanerne af samme navn.

 6. Mads siger:

  @Navid: Well, de kan ikke være lige glade når de har tabt en retsag :)

Leave a Reply