Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Windows 8 - Efter de første par dage - WindowsFan.dk

Windows 8 – Efter de første par dage

| 20. august 2012 | 4 Comments

Nu er det efterhånden nogle dage siden jeg installerede Windows 8 og tænkte derfor det nok var tid at skrive lidt om hvad Windows 8 er for en størrelse.

Den nye startskærm

Det allerførste man ser er denne nye “startmenu/skærm” som vi efterhånden alle kender. Jeg kan her informere om at den ikke bliver mindre kedelig af at det er ens egen og den er levende og ikke bare et screenshot :)

De ikoner til venstre er ligesom de “fliser/tiles” som er fastgjort til startskærmen her og alle ikonerne til højre er seneste anvendte programmer så vidt jeg kan se.
Dog er det ikke nødvendigvis programmer du helt selv har haft fat i, men også programmer som computeren har haft fat i fx i forbindelse med installation osv. Dette er en smule forvirrende, når der dukker programmer op jeg slet ikke har haft fat i – måske jeg finder ud af senere hvad logikken er i det :)

Men dette er altså hvad du ser hver gang du starter Windows 8 op – men dette kan vel næppe komme som en overraskelse for nogen.

App vs desktop

En af de ting som man lige skal vende sig til i starten, er den her måde hvor systemet ligesom er delt i to.
På den ene side har vi den nye startskærm og hele det nye touch-venlige UI, hvor alle “apps” køre i fuld skærmen.

Fx. den vejr app som kommer med som default.

På den anden side har vi så selve desktop’en som vi kender den med programmer helt som normalt i Windows 7.

Dette er naturligvis fordi Windows 8 skal kunne køre på både PC’er(mus og keyboard) og på tablets(touch).

Jeg havde læst om at det var sådan det fungerede, men jeg er/var alligevel overrasket over hvor stor en ændring det er når man rent faktisk sidder med det hver dag. Det er dog ikke en dårlig ting, det kræver bare lige lidt tilvænning og så tror jeg faktisk det bliver rigtig godt.
Og til dem som skulle tænkte at disse “touch” apps da må fungere dårligt med mus/kayboard – nej det gør de ikke, fungerer faktisk rigtig rigtig fint :)

Faktisk så glæder jeg mig til at høre hvordan Hr. og Fru. Danmark tager imod denne nye måde det hele fungere på – fordi det er altså ret anderledes.

 

Desktop-mode

Mange er måske bange for hvordan det dog skal ende med alt dette touch i Windows 8 og om det “normale” Windows som vi kender det mon er helt ubrugeligt nu fordi det er touch-enabled?

Nej, det “normale” Windows, “desktop-mode” eller hvad vi nu kalder det fungere bedre end nogensinde. Det ligner og fungerer stort set som det plejer – så bare rolig :)

 

Navigere rundt i Windows 8

Den kvikke læser vil have bemærket at der ikke er nogen “Startmenu” knap som vi ellers har været vant til helt fra Windows 95.
For at komme til “Startmenu/skærmen” så bevæger man dog bare musen ned i venstre hjørne og trykker, så kommer man til “Startskærmen” – i virkeligheden er knappen jo ligegyldig, man skal dog bare lige vide at det er sådan man skal gøre.
Rent faktisk er der en stribe nye “tricks” man lige skal lære for at navigerer rundt i Windows 8 – ja jeg er sikker på jeg ikke engang selv har styr på dem alle endnu :)

Da jeg ikke har tid lige pt til at lave en video har jeg fundet en lille video på YouTube, der forklare hvordan man navigerer rundt i Windows 8.

Jeg har virkelig haft svært ved at skrive dette indlæg da det er meget svært at finde ud af hvor man skal starte da der virkelig er så meget nyt. Nu er det dog skrevet og håber så det giver mening og hjælper nogle derude.
De næste par indlæg vil blive væsentlig kortere og dreje sig lidt mere om samspillet mellem Windows 8 og Windows Phone.

Tags: , , ,

Category: Windows Nyheder

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. BallonPedro siger:

  Ser lækkert ud, glæder mig til jeg får WIn8 på min maskine.

  Hvordan med sprogpakke? Er det bare hente den Danske via WindowsUpdate som det plejer at være?

 2. Mads siger:

  BallonPedro: Det har jeg faktisk ikke bruget endnu, men jeg har dog lagt mærke til at min både er på dansk og på engelsk – har ikke lige helt gennemskuet det endnu.
  Min Startskærm der er på dansk og du kan se jeg fx har en “Beskeder” app, hvor det meste tekst er på dansk.
  Men selve desktoppen er på engelsk og man støder også tit ind i engelsk rundt omkring i nogle apps – så denne har jeg ikke helt gennemskuet endnu.
  Tænker at skrive et indlæg kun om det når jeg får lidt styr på det :)

 3. BallonPedro siger:

  Det var nemlig det. Har også set et par screenshots rundt omkring på nettet hvor det er blandet Engelsk/Dansk, det bliver da noget forvirrende for Hr. og Fru. Hakkebøf…

 4. Slate siger:

  Jeg tror ikke at dansk er klar før den officielle release.

  Har kørt med diverse udgaver af Win8 i snart et år.
  Det tog lige en uges tid at vænne sig til. Først og fremmest det at startmenuen nu fylder hele skærmen forstyrrer lidt når man som jeg ofte bruger shortcuts; MEN bortset fra det fungerer startskærmen nøjagtigt som den “gamle” startmenu.

  Så var der lige 2 vigtige nye shortcuts som skulle læres.

  Windows tasten + X => giver adgang til bl.a. control panel fra desktop
  Windows tasten + C => Charms menuen

  Jeg befinder mig stort set i desktop hele tiden; og den eneste anke jeg har med Win8 er de medfølgende programmer. Jeg syntes at flere af den er blevet lidt for dumme/simple…. jeg håber f.eks. at Messenger stadig installeres som en del af Live pakken.

Leave a Reply