Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Windows 8 - Mail app - WindowsFan.dk

Windows 8 – Mail app

| 20. august 2012 | 26 Comments

De fleste her på siden vil nok gerne høre om samspillet mellem Windows 8 og Windows Phone 8.

Nu har jeg kun haft Windows 8 i nogle dage så har helt sikkert ikke opdaget det hele, men har da opdaget nogle ting som er interessante.

I dette indlæg skal vi kigge lidt på email.

Hvis man kommer fra Windows 7, ved man at hvis man skulle køre mail der skulle man ud og have fat i et eller andet program fx, Windows Live Mail (tror jeg det hedder), Outlook eller noget helt tredje.

Sådan er det dog ikke i Windows 8. I Windows 8 er det meget mere simpelt og faktisk ret meget som vi kender det fra Windows Phone (!).

Windows 8 kommer med en app kaldet “Mail”.

Med denne kan du sætte en (eller flere) konto/konti op, helt simpelt som på Windows Phone.
Du angiver bare dit brugernavn og kode og så virker det – just works.

Når en konto er sat op kan den, præcis som på Windows Phone, også hente dine kontakter og kalender ind. Du kan selvfølgelig slå til og fra som du ønsker det – præcis som på Windows Phone :)

Jeg har en Google Mail og en Google Apps Mail konto sat op på min og det virker bare. Selvfølgelig ser det ikke helt præcis ud som i Windows Phone, men det fungerer på samme måde så på den måde er det let at gå til for os som har Windows Phone.

Denne Email app er simpel og kan mere eller mindre det samme som man kan i email app’en på Windows Phone. Det er altså ikke det nye Outlook – langt fra – men den kan det mest brugte.

En lille sjov detalje er at dette rent faktisk er en app fra Windows Store, på lige fod med alle andre apps.
Dvs. du kan rate/reviewe den, få opdateringer via Windows Store osv. Dette må samtidig også betyde at du lige så godt kunne have en anden Mail app installeret hvis/når der kommer en som er bedre.

Det er sgu ret cool.

PS: Rent faktisk er denne “Mail” app en del af den app som hedder “Mail, Kalender, Personer og Beskeder” der som navnet antyder indeholder disse 4 funktioner der. Jeg ser nærmere på de andre i senere indlæg.

Tags: , , ,

Category: Windows Nyheder

Comments (26)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  Men er dette ikke online mail – altså ligesom hotmail osv. – men bare synkroniseret med denne “mail app” på computeren?? Det er da bedre at have et e-mail program på sin computer – synes jeg. Jeg ville i hvert fald foretrække Thunderbird – tror jeg – man skal jo aldrig sige aldrig. :-)

 2. BallonPedro siger:

  Hvordan er samspillet mellem WindowsLiveMail?

  Har f.eks. alle mine mails gemt klokalt på computeren, og normalt når jeg formaterer så importerer jeg dem igen. Altså har jeg alle vigtige maisl liggende og kan søge i.

  Kan man i den nye mail app importere gamle mail filer, og kan man samtidig få dem ud derfra igen hvis man skifter over til andet program/app?

 3. Mads siger:

  @Thorvald: Well, jo det er selvfølgelig din “online mail” du bare sync’er, men sådan fungerer Thunderbird, Outlook osv osv jo også.
  Denne her “Mail” app, er bare en app i stedet for et program som vi kender det.
  Ja, man skal lige vende sig til det her med apps på Windows :)

  Det som dog er det bedste ved det her er at det kommer med når du installerer og det er meget meget nemt at sætte op med fx Hotmail og Gmail.

  Men hvis du hellere vil køre Thunderbird, så gør du bare det, intet krav om at man skal bruge den her app. Lige pt dækker den bare rigtig fint mit behov og jeg slipper for at have to tabs åbne i min browser til min email hele tiden. Derudover så får du også notifikationer når der kommer nye emails, hvis du vil have det :)

 4. Mads siger:

  @BallonPedro: Jeg har ikke undersøgt det men er ret sikker på at du IKKE kan hvad du efterlyser med denne her “Mail” app.
  Denne fungerer kun som en tynd klient der bare henter dine mails som de ligger hos hhv. Hotmail, Gmail osv.

  Jeg gjorde også som dig for nogle år siden, men har overgivet mig til Gmail. Dvs. jeg har ingen mails lokalt, de ligger bare hos Google. Det er ikke der kan lide det, men jeg synes nu det er fint da man så kan komme til alle sine mails alle steder fra.

 5. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  #Mads.
  Ja ok jeg forstår. Den er meget brugbar for dem, der anvender online mail-klienter, kan man sige. De der foretrækker “desktop” mail klienter, kan jo bare gøre det. Jeg foretrækker som BallonPedro at have mine mails lokalt også fordi en stor del af dem er fra arbejdet.

 6. BallonPedro siger:

  @Mads & Thorvald: Det er lidt blandet hos mig. Grunden til jeg gemmer lokalt er at det er en mailadresse jeg har et domæne som jeg har brugt de sidste 12-13 år.
  Bruger dog også Google mail samt Exchange på arbejdet. Kunne selvfølgelig også udelukkende bruge Google, men så skulle jeg til at gennemgå mine netvaner for de sidste 12-13 år hvor jeg har brugt mit nuværende domæne som mail :-(

  Ville enormt gerne køre udelukkende online mail, men kan ikke helt få mig selv til at tage springet. Og så skal jeg også finde en måde nemt at gemme de mange mange mails der er vigtige fra den anden konto.

 7. Ylle siger:

  Hvordan er hele pakken egentlig, altså den med mail, kalender etc. ?
  Jeg har ikke lige fået installeret MSDN versionen af Win 8 endnu, så har ikke selv prøvet, men både i CP og RC af Win 8, der var den pakke der så bugged, at det ikke kunne bruges.

 8. Mads siger:

  @BallonPedro: Du kan sagtens blive ved med at bruge dit eget domæne og så stadigvæk have en Google Apps mail, det er det jeg har fx. :)
  Hold øje med siden her, tror snart jeg laver et lille indlæg omkring dette, der er efterhånden mange som kører gamle pop3 mails osv. af den grund at de ikke tror de kan forlade deres deres host – det kan man sagtens.

  Mht. importering af gamle mails, så gjorde jeg det da jeg skiftede at jeg installerede Outlook og så Google Apps sync så du kan få din Google Apps Email ind i Outlook. I Outlook kunne jeg så trække alle mine gamle/gemte emails ind og på den måde fik jeg dem over i “Gmail” rimelig nemt. Dette er nogle år siden, så måske det kan gøres nemmere idag.

  Men som nævnt hold øje med siden her, skriver nok snart en lille guide for hvordan man for sit nuværende .dk domæne over på Google Apps mail.

  :)

 9. Mads siger:

  @Ylle: Jeg har brugt den et par dage, mest “Beskeder” og “Mail” delen og det har fungerer fantastisk. Der er features man godt kan savne selvfølgelig, men det er da ikke styrtet endnu eller noget :)
  Hold øje med siden her, skriver snart nogle indlæg om det.

 10. Mads siger:

  Jeg kan iøvrigt oplyse at selv søgningen fungerer perfekt i denne app. Du kan søge via app’en og finde gamle emails frem som sad du i webklienten – awesome source!

 11. Mads siger:

  @BallonPedro: Check denne her guide ud, den skulle gerne give dig en idé om hvordan du kommer over på en host der tilbyder lidt mere end din nuværende, men hvor du samtidig kan holde dit domæne.

  http://www.windowsphonefan.dk/2012/08/21/kom-vaek-fra-din-gamle-pop3-mail-og-over-pa-google-apps/

 12. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  [Quote=Mads] Du kan sagtens blive ved med at bruge dit eget domæne og så stadigvæk have en Google Apps mail, det er det jeg har fx. :)
  Hold øje med siden her, tror snart jeg laver et lille indlæg omkring dette, der er efterhånden mange som kører gamle pop3 mails osv. af den grund at de ikke tror de kan forlade deres deres host – det kan man sagtens. [/quote]
  Nu er jeg ikke sikker på hvad du mener med eget domæne og med “deres host”. Jeg har en get2net e-mail som jeg har haft i temmeligt mange år – faktisk lige siden jeg startede med at have min egen e-mail for ca. 17 år siden. Men get2net eksisterer ikke mere – den har været igennem et par selskaber gennem tiden. Lige nu ligger webmail delen af min get2net e-mail hos Telenor. Dvs. at min e-mail kommer via Telenors server. Måske det er noget i den retning du mener – at selvom ens gamle originale udbyder af e-mailen ikke eksisterer mere, så kan man godt beholde sin gamle e-mail. Det har jeg hørt før, folk der var overraskede over.

 13. BallonPedro siger:

  @Mads: Yes, lige netop. Kører nemlig en pop3 via mit domæne xxxxx.dk jeg har hosted hos One.com

  Får kigget på artiklen senere på dagen og håber det hjælper mig lidt til at tage det sidste online spring :-)

 14. Mads siger:

  @Thorvald: Hvis du ikke selv ejer domænet, som i dit tilfælde, så er der nok ikke så meget at gøre desværre.

 15. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  #Mads: Det forstod jeg ikke. Hvad mener du med selv at eje domænet?

 16. BallonPedro siger:

  @Thorvald: Det er hvis du f.eks. har domænet http://www.xxxx.dk og så måske din mailadresse lyder thorvald@xxxx.dk

 17. Mads siger:

  @Thorvald: Som Pedro skriver, din email xxx@get2net.dk, der er domænet get2net.dk og dette domæne ejer du ikke, det gør din udbyder.

  Der hvor du kan bruge denne guide er hvis du fx havde JohannesPedersen.dk. Så kunne du få din email thorvald@JohannesPedersen.dk over på Google Apps.

  Giver det mening?

 18. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  #BallonPedro og Mads. Ja, nu giver det mening. Jeg har et domæne som hedder thorvalds.dk. Hvad jeg vil bruge det til ved jeg ikke endnu. ;-)Jeg vil nok ikke bruge det til e-mail – men hvis nu en dag jeg ikke længere kan bruge min get2net e-mail, så kunne jeg jo måske bruge dette domæne. Ellers er jeg så småt begyndt at prøve at skrive en hjemmeside med Kompozer – og hvis jeg (nogensinde) bliver færdig kan den jo komme op på thorvalds.dk. Nå det var et lille sidespring.

 19. Mads siger:

  @Thorvald: Dejligt det gav mening. Bare fordi du har en hjemmeside på dit domæne så kan du jo også have email – det har man faktisk typisk :D

 20. BallonPedro siger:

  Nu da jeg har fået mit domænemail over på Outlook.com (se evt. den lange tråd på http://www.windowsphonefan.dk/2012/08/21/kom-vaek-fra-din-gamle-pop3-mail-og-over-pa-google-apps/ ) så har jeg lige et tillægsspørgsmål ang. den mail app.

  Hvis jeg sletter en mail i den, forsvinder den så fra “serveren”, altså Outlook.com? Det gør den nemlig ikke når jeg sletter den fra mobilen og det er lidt træls. Det kræver jo at jeg også logger ind på computeren for at slette en mail. Så er en mail app i Win8 og WP ikke meget bevendt jo, så er det jo kun en “mail læser”.

 21. Mads siger:

  @BallonPedro: Nu bruger jeg ikke selv Outlook.com, men jeg er næsten 100% sikker på at den godt kan hvad du efterspørger.

  Det som du dog bare skal være opmærksom på er at det godt kan tage lidt tid. Jeg ved reelt ikke hvordan/hvornår den gør det, men jeg oplever dagligt at slette en mail på min telefon, 2 sek efter kigge i min indbakke i en browser og så er mailen ikke slettet.
  Men den skal bare have lidt tid, prøv og vente nogle minutter, så er jeg sikker på det hele er synkroniseret på plads som det skal :)

 22. BallonPedro siger:

  Okay, prøver mig lidt frem. På Gmail sker det nemlig instant, både med at modtage og slette (mobil og browser), det sker i samme sekund.

 23. Ylle siger:

  Kan det passe der ikke er “Group” mails i den app ?
  Altså hvor en mail korrespondance er i samme tråd, som man kan gøre det på http://www.hotmail.com

  Synes ikke jeg har kunnet finde det i hvert fald.

 24. Mads siger:

  @Ylle: Du har desværre ret, det ser ikke ud til at app’en lige pt understøtter de her “trådede” email samtaler som ellers er ved at blive en standard…meeeenn, mon ikke det kommer?
  Det fantastiske ved at de har lavet det som en app er jo at de nemt kan sende en update ude.

  Så mon det ikke er noget vi snart ser mere til.

 25. Ylle siger:

  Nogen der i øvrigt ved hvordan man skifter sprog på sine apps ?
  Jeg HADER dansk når det kommer til computere, så gør alt hvad jeg kan for at undgå det. Men selvom jeg har sat alt hvad jeg synes jeg kan finde til Engelsk, pånær min location og keyboard input, så er der stadig apps der bliver vist på dansk, og det er mega træls :)

  Så er det bare mig der misforstået noget, eller er der noget andet jeg skal slå til for at alt bliver på engelsk, men at min location osv. stadig er i Danmark. Det fungerer jo ret easy på Windows Phone jo.

 26. Mads siger:

  @Ylle: Generelt så er det et sprog kaos i Windows 8. Mit Windows er på engelsk, men der er masser af dansk tekster over det hele, blandet.
  Jeg antager at den ved jeg vil have dansk fordi min “Microsoft Account” er sat til dansk/Danmark, men derfor behøver den sgu ikke gøre halvdelen af Windows til dansk – lidt irriterende faktisk.

Leave a Reply