Windows 8 mod Mountain Lion

| 21. august 2012 | 3 Comments

Computerworld.dk har kigget på nyeste styresystem fra både Microsoft (Windows 8) og Apple (Mountain Lion).

Lige siden de nye versioner af Microsofts og Apples styresystemer blev præsenteret, har det stået klart, at de i   stigende grad bevæger sig i samme retning.

Det sker selfølgelig med med de to selskabers vidt forskellige tilgange til markedet og målgrupperne, men alligevel er der mange ligheder i de strategier, man forfølger.

Med understøttelsen af touch-navigation og en stærk integration til cloud-tjenester hævder både Microsoft og Apple at have skabt fremtidens styresystem.

Windows 8 og Mountain Lion er bud på, hvordan et styresystem skal se ud og fungere i en tid, hvor gammeldags pc’er med tastatur og mus får konkurrence af touch-baserede enheder, der tager udgangspunkt i internettes tidsalder.

Læs hele artiklen her

Tags: , ,

Category: Windows Nyheder

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Jesper siger:

  Egentlig en fair artikel imho.
  Han giver lidt til de amerikanske anmeldere, med god grund, og det synes jeg er fint.

  Men hans konklusion er ikke til at tage fejl af.
  Ja, Win 8 har for mange fået et irritationsmoment, at de simpelthen ikke orker at skulle trykke én gang på et kæmpe ikon hvorpå der står “Desktop” for at komme til desktoppen, og dermed slippe for Metro, og reelt set blive der resten af dagen. Ja, konservatism ftw.

  Og jovist, man skal da lære nogle nye ting og genveje, det er rigtigt. Men lad os nu være ærlige. Hvis det var tilfældet, at man ikke måtte det nogensinde igen, altså lære nogle nye ting, ville man så ikke sidde låst i det samme for evigt ?

  Men tilbage til konklusionen, som han egentlig har ret i. Nemlig, at når først de nye enheder i form af tablet/bærbare ala Surface og hvad andre måtte komme med, først der bliver Win 8 RIGTIG fedt !

  Som Win 8-bruger siden CP, så arbejder jeg trods alt ligeså hurtigt, hvis ikke hurtigere, som jeg gjorde på Win 7. Selvom Metro er træls for nogen, jamen så tror jeg slet ikke folk tænker over hvor meget info, ligesom Windows Phone, man kan få smidt i hovedet når man tænder sin computer, i stedet for at skulle ind på diverse hjemmesider og programmer for at checke sine mails og bla bla. Det finder man ud af på ingen tid via Live Tiles, og så kan du trykke på Desktop, og din dag i desktop mode kan begynde. Hvordan man kan hade det, det fatter jeg ikke helt… Men vi er nu engang forskellige.

 2. Mads siger:

  @Jesper: Helt enig! Jeg synes det er fedt at Microsoft ENDELIG tør tænke ud af boksen og rent faktisk ændre lidt på det folk kender.
  Ja, nogle vil måske blive lidt betuttet – ja jeg skrev betuttet :P – men tror de med tiden vil blive glade for ændringerne.

  Og som du og forfatteren til artiklen nævner, så bliver den virkelige fordel i Windows 8, når folk også begynder at have Windows Phone og Windows tablets.
  Som jeg allerede har skrevet lidt om, så er der faktisk ret mange ting som fungerer og ligner hinanden rigtig meget – hvilket gør det nemt for folk at gå fra et device til et andet uden at skulle lærer noget nyt.

  Så ja, folk skal lige op at stolen og lærer en lille smule nyt, men så bør de også kunne betjene både PC, tablets og deres telefon – hvis de ellers har nogle med et ordentligt OS på ;)

 3. Asger siger:

  Nu er det nok ikke et problem for os herinde at blive enige om at MS generelt er fedt, og det er spændende med noget nyt. Så er det bare lige hvad resten af verden mener.

  Når det så er sagt, så syntes jeg det er super fedt at MS bevæger sig ud i noget nyt, og “revolutionerer” måden windows fungerer på. Alligevel med så meget respekt for folket at de stadig holder fast i “den gamle” desktop. Som Jesper siger, så duer det ikke at MS låser sig fast i et styre system bare fordi det virker her og nu. For det vil uden tvivl blive forældet på et tidspunkt. Så det er fornuftigt de gør det lidt af gangen.

  Muligvis folk ikke er jublende lykkelige over det nye Metro-UI (ja ved godt at man ikke kalde det sådan mere), men alt begyndelse er svær når den er så radikal en ændring. Det er da bare at tænke tilbage på OS da det kom ud, og hvor det er idag.

Leave a Reply