Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Hvor er "dvale" funktionen på Windows 8? - WindowsFan.dk

Hvor er “dvale” funktionen på Windows 8?

| 23. august 2012 | 1 Comment

Jeg sad her i går og skulle sætte min computer i “dvale” da jeg havde en masse åbent jeg gerne vil bruge igen næste gang jeg startede PC’en.

I Windows 7 brugte jeg “dvale” funktionen til dette, det som hedder “hibernate” på engelsk.

Det som denne funktion gør er, kort fortalt, at den gemmer hvordan Windows ser ud lige nu ned på harddisken, sådan at den kan genskabe dette når computeren tændes næste gang. Fordi disse data bliver gemt ned på harddisken bruger computeren ikke noget strøm mens den er i dvale, hvorfor PC’en kan være helt uden strøm mens den er i dvale.

Som et lille bonus tip kan jeg lige fortælle at funktionen “sleep” eller “slumre”, som jeg mener man har valgt at kalde det på dansk, netop kræver strøm fordi den kun gemmer disse data i ram. Dvs. computeren bruger strøm, omend det er meget lidt, mens den “slumre” men kan så tilgengæld også starte hurtigere op end “dvale”.

Nå, det var meget tekst for relativ lidt, men tænkte at jeg lige ville forklare hvad det var hvis nu nogen skulle være i tvivl.

Min pointe er at denne “dvale” funktion ikke er at finde som standard på Windows 8. Jeg antager at det er fordi Microsoft har prøvet at skære lidt ned på det overflødighedshorn som de præsenterer brugerne for, når denne ønsker at lukke deres PC :)

Heldigvis kan “dvale” funktionen slåes til igen ved at følge denne guide.

 

Tags: ,

Category: Tips & Tricks

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. jan siger:

  Ved ikke om dette forum giver mulighed for at stille spørgsmål, men er der nogle der kan svare mig på hvorfor mit Windows 8.1 går i slumretilstand efter 1 min. og at det er nødvendigt at logge på igen for at komme i gang.

  Jeg har sat alle de slumre og dvaleindstillinger jeg har kunnet finde til 1 time, og ændret en indstilling så det ikke skulle være nødvendigt at logge på efter dvale/slumre.

  Men det har ingen effekt. Hvad mangler jeg at gøre.

  Hilsen

  JBB

Leave a Reply