Nokia offentliggør ny Lumia-serie med PureView-teknologi og trådløs opladning

| 5. september 2012 | 12 Comments

Nu har jeg selv skrevet lidt om mine oplevelser ved dagens Nokia Event og mine tanker omkring det, men vi skal da også lige have noget af det officielle stuff her fra Nokia selv. Here goes :)

Nokia Lumia 920

Nokia har netop offentliggjort Nokia Lumia 920 og Nokia Lumia 820, som er virksomhedens første smartphones med Windows Phone 8.

Nokia 920 er Nokias nye flagskib, som gemmer på de seneste innovationer inden for Nokias billedteknologi, Nokia PureView. Smartphonen har en såkaldt flydende linseteknologi, og dermed kan Nokia Lumia 920 tage fem gange så meget lys ind som konkurrerende smartphones uden brug af blitz. Det gør det muligt at fange klare og lyse billeder samt video filmet indendørs og om natten.

– Nokia PureView bliver ved med at levere banebrydende teknologi, som gør det muligt for et smartphone-kamera at tage billeder, man normalt kun får med spejlreflekskameraer. Med Lumia 920 har vi gjort det muligt at tage billeder og video indendørs, udendørs, på restauranter og selv om natten, og stadig få et professionelt udtryk, siger Jo Harlow, Executive Vice President of Nokia Smart Devices.

– Vi ser kameraet som et område, hvor man som producent af smartphones for alvor kan differentiere sig.  At tage billeder med sin smartphone i lav belysning har altid været et svagt punkt, og her tilbyder Nokia PureView, som giver en stor værdi for kunderne. Nokias ekspertise inden for billedteknologi har skabt en best-of-breed oplevelse til hverdagsbrug, siger Crawford Del Prete, Executive VP WW Products and Chief Research Officer, IDC.

Lumia 920 kommer også med Nokia City Lens, som er den seneste tilføjelse til Nokias location suite. Når man står på en gade og holder kameraet op foran sig, giver City Lens informationer om eksempelvis restauranter, butikker og hoteller og er dermed en mere intuitiv måde at udforske sine omgivelser på. City Lens er starten på en ny augmented reality-oplevelse, som spiller sammen med Nokia Kort ved at lade brugeren skifte mellem kortfunktion og augmented reality for at gøre det lettere at få overblik over omgivelserne. Sammen med andre forbedringer til Nokia Drive og Nokia Transport giver Nokias location suite den mest omfattende og integrerede navigationsoplevelse på en smartphone i dag.

Lumia 920 kommer med det mest kraftige batteri, Nokia nogensinde har sat i en smartphone (2000mAh), og samtidig kan brugerne nyde godt af den indbyggede trådløse opladning.

 

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 er en stilfuld smartphone i mellemklassen, som giver en high-end oplevelse. Lumia 820 har samme unibody-look som Nokias high-end smartphones, men man har mulighed for at udskifte smartphonens shell, så man enten kan give smartphonen ny farve eller få mulighed for trådløs opladning.  Under smartphonens shell er der plads til et micro SD-hukommelseskort.

 

Powered by Windows Phone 8

Windows Phone 8 giver en personlig smartphone-oplevelse med en startskærm, som let kan tilpasses brugerens behov, og de nye animerede Live Tiles som viser opdateringer på applikationer i realtid. Muligheden for at synkronisere mellem Windows Phone 8-smartphones, Windows 8-baserede pc’er, tablets og Xbox gør, at filer, musik, billeder og videoer kan tilgås, der hvor man har behov for det. Internet Explorer 10 giver hurtigere og mere sikker browsing, og Microsoft Office-applikationer er integreret i platformen.

 

Samarbejdspartnere på trådløs opladning

Nokia offentliggjorde også en række accessories til trådløs opladning. Den nye Fatboy-pude gør det let og sjovt at oplade sin smartphone, mens JBL introducerede den retrodesignede JBL PowerUp Wireless Charging Speaker for Nokia – en trådløs dock som giver rigtig god lyd.

Nokia har endvidere indgået aftale med Virgin Atlantic om at tilbyde trådløs opladning i London Heathrow og JFK Clubhouse Lounges samt med Coffee Bean & Tea Leaf om at tilbyde trådløs opladning til deres kunder. Nokia forventer at indgå lignende aftaler med flere andre partnere.

 

Tilgængelighed

Nokia Lumia 920 kommer i farverne gul, rød, grå, hvid og sort. Nokia Lumia 820 kommer i farverne rød, gul, grå, cyan, lilla, hvid og sort.

Begge smartphones vil blive tilgængelige i pentaband LTE og HSPA+-varianter og forventes at blive shippet til udvalgte markeder senere på året. Nokia vil løbende offentliggøre pris og udrulningsdatoer for de forskellige markeder.

 

Produktspecifikationer

  Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820
Display 4.5 inch Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD

Super Sensitive touch

Nokia ClearBlack with high brightness mode and Sunlight Readability Enhancements

4.3 inch ClearBlack OLED WVGA 800×480

Super Sensitive touch

Nokia ClearBlack with high brightness mode and Sunlight Readability Enhancements

Battery 2000mAh with integrated Qi wireless charging 1650mAh with support for Qi wireless charging
Processor 1.5GHz Dual Core Snapdragon S4 1.5GHz Dual Core Snapdragon S4
Main camera 8.7MP with Nokia PureView advanced optical imaging stabilization and Carl Zeiss optics

Full 1080p HD video capture at 30fps

8MP Auto Focus with Carl Zeiss optics

Dual LED flash

Full HD 1080p video capture at 30fps

Front facing camera 1.2MP with 720p HD video VGA
Memory 1GB RAM

32GB mass memory with 7GB free SkyDrive storage

1GB RAM

8GB mass memory with microSD memory card support and 7GB free SkyDrive storage

Tags: , , ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Testocore Advanced Review | 8. august 2014
 2. best anti wrinkle cream | 24. marts 2015
 1. Navid siger:

  LED Lys eller rigtig Blitz i 920?

 2. pix siger:

  Jeg er SÅ skuffet! Ikke over de specs der blev afsløret … men over alt det der ikke blev nævnt med eet ord :(

  Jeg havde virkelig glædet mig til sløret blev løftet for WP8. Været spændt hele dagen. Hvad KAN og VIL WP8? Hvordan kommer hele økosystemet med PC, tablet og smartphone til at fungere? Hvor meget af WP8 kan de nuværende WP7- ejere (= 100% af Nokias “kunder”) regne med bliver overført til dem? Og hvor meget af det blev der svaret på? Ikke en flyvende fis!!!

  Hvorfor pokker ventede de ikke med at tromme hele pressen sammen og spænde folks forventninger til bristepunktet med teasere flere dage i forvejen, når de ikke havde mere at komme med på nuværende tidspunkt. Ingen udgivelsesdato – ingen priser – bl.a.

  Det er bare ikke godt nok Nokia! Det er good will I skal skabe … ikke negativitet! Synes faktisk det er fuldt fortjent aktiemarkedet svarede igen med et dyk på 14%.

  Jeg håber jeg kommer tilbage i folden – men lige nu er jeg virkelig pissed off!

 3. Mads siger:

  @pix: Må desværre give dit ret… det hele blev lidt tamt fordi de reelt jo ikke viser hvad disse nye telefoner kan.

  Lidt flad fornemmelse…

 4. Morten K siger:

  Jeg forstår godt hvad I mener, det er jo ikke en Apple keynote hvor det hele er klart og “available today!”. Jeg syntes også det er lidt mærkeligt at man lancerer hardwaren men faktisk ikke softwaren (altså WP8). Men jeg syntes nu telefonerne er cool nok og det kunne godt blive en Lumia næste gang jeg skal skifte. Men det bliver også spændende at se hvad de andre hardware producenter (samsung, HTC) kommer med at WP8 telefoner.

 5. pix siger:

  Brugte med vilje ikke Apples keynotes som sammenligning … men det er selvfølgelig mest dem jeg tænker på. Alt er timet og tilrettelagt, så keynoten er den virkelige launcher – hvor ALT kommer frem i lyset. Det kunne Nokia/MS lære noget af.

 6. Groundhog siger:

  WXGA = 1280*768

  På en 4,5″ skærm giver det 331 ppi. Bedre opløsning end iPhone 4s. Ikke dårligt!

 7. Groundhog siger:

  Jeg fandt lige dette whitepaper om Puremotion HD+, hvis det har interesse:

  http://i.nokia.com/blob/view/-/1824216/data/2/-/PuremotionHD.pdf

 8. Ripped Rx siger:

  Why viewers still make use of to read news papers when in this technological globe
  the whole thing is accessible on net?

  Also visit my blog: Ripped Rx

 9. Highly energetic article, I liked that bit. Will there be a part 2?

  Look into my weblog … gnc muscle building supplement reviews

 10. Scarlett siger:

  Hello admin, i found this post on 25 spot in google’s search
  results. I’m sure that your low rankings are caused by high bounce rate.

  This is very important ranking factor. One of the biggest reason for high bounce
  rate is due to visitors hitting the back button. The higher your bounce rate the further down the search results
  your posts and pages will end up, so having reasonably
  low bounce rate is important for increasing your rankings
  naturally. There is very handy wordpress plugin which can help you.
  Just search in google for:
  Seyiny’s Bounce Plugin

Leave a Reply