iPhone 5 er fantastisk

| 17. september 2012 | 44 Comments

Hov hva, der var du lige ved at få kaffen galt i halsen – “iPhone” og “fantastisk” i samme sætning på WindowsFan.dk?

Til jer der nu sidder og ryster med koldsved på panden fordi i læste denne overskrift på siden her – jeg lover det skal aldrig gentage sig – ikke flere chok af den kaliber ;)

Ja, man har kun det sjov man selv laver og jeg synes jeg ville lave en overskrift som var anderledes end hvad man ellers ser i medierne i disse dage.

Jeg synes nemlig at fornemme en hidtil uset mængde skuffelse over iPhone 5 i diverse medier – eller er det bare mig?

http://go.tv2.dk/morgentv/id-56393692.html
http://www.mobil.nu/nyheder/tdc-kalder-iphone-5-for-en-kaempe-broeler-1.511814.html
http://www.mobilsiden.dk/nyheder/teleselskaber-laegger-pres-pa-apple-om-4glte,lid.23413/
ComputerWord lister alternativer op til den nye iPhone 5 – første alternativ er Nokia Lumia 920

Hidtil har folk været ved at falde bagover af begejstring hver gang Apple holdt deres keynote, hvor vi typisk fik et nyt og overraskende produkt at se for første gang. Sådan lader det dog ikke til at være denne gang.

Men hvorfor? Er iPhone 5 virkelig SÅ skidt? Og hvorfor skriver jeg om iPhone her på en Windows/Windows Phone side?

Det her er min teori, men der er sikkert folk der har skrevet noget ligende – here goes.

Jeg tror ikke iPhone 5 er så dårlig som den bliver gjort til i medierne, jeg tror det er og bliver en rigtig fornuftig telefon. iOS er et virkelig godt OS og det som jeg personlig selv ville vælge, hvis jeg ikke var tosset med Windows Phone :)
Det der sker lige pt er at Apple er blevet deres egen værste fjende. De er blevet bedre og bedre til at hype deres produkter op til lanceringen og i starten fik folk også indfriet deres forventninger, fordi det de kom med tit virkelig var fantastisk – like magic!

På denne måde har verden lært at sætte høje forventninger til Apple. Desværre eskalerer det og folks forventninger er nu bare blevet FOR høje og Apple kan ikke længere leve op til dem, hvilket naturligvis så begynder at bagslag.
En anden ting er at rigtig mange har iPhone i dag, selv de ikke-unge-og-hippe. Måske gør det at “coolness” effekten går lidt af iPhone når ens mor har en?
At de lige har vundet en retsag over Samsung, kan i nogen områder af verden, fx Danmark, måske også bevirker at det vi kalder “janteloven” begynder at spille lidt ind.
Her har vi Apple som bare tjener oceaner af penge og det går dem virkelig godt, de vinder så også lige en retsag og score endnu 1$ milliard på den konto. Uanset om det er berettiget eller ej at Apple vinder, så skal der sgu nok være nogen derude som er blevet negative på Apple på konto.

Selvfølgelig spiller det også ind at konkurrenterne bliver bedre, og seneste spiller på markedet kender vi jo alle her – Windows Phone.
Det som Apple/iPhone vil komme til at overleve på de næste par år er at de har den klart bedste App Store. Men spørgsmålet er hvad der sker med iPhone/Apple når de andres App Stores begynder at blive lige så gode – kan iOS så spille op med de andre?
Måske, måske ikke – det må tiden vise.

Men hvor vil jeg så hen med det her?

Well, i virkeligheden fik jeg bare lige lyst til at skrive om det her, da det er noget jeg har tænkt over her siden keynoten og kan se flere og flere “negative” artikler på nettet om iPhone 5/Apple.
Så de store tanker var der ikke bag det.

Men når vi nu er her, så er det lidt som om at Nokia, selvom de havde en virkelig kedelig keynote også, begynder at stråle en smule?
Har set flere eksempler på at folk har skrevet kommentarer om at nu skal de i hvert fald helt sikkert have en Nokia Lumia.

Det kan også være det bare er noget jeg ser, fordi jeg har “Windows Phone” brillerne på, men synes at fornemme flere positive artikler/kommentarer om Windows Phone efter denne “skuffende” iPhone 5 lancering.

Hvad siger du?

 

Tags: , , ,

Category: Andre nyheder

Comments (44)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Tungemaal | 19. februar 2016
 2. Anglicismer – Ragequitte – Tungemaal | 19. februar 2016
 1. FacilisDK siger:

  WTF! Troede sgu lige ;)

 2. Mads siger:

  Hehe, ja jeg må lige give jer et chok i ny og næ så i holder jer friske og vågne :)

 3. Asger siger:

  I første omgang – NOT funny, og så alligevel :)

  Jeg har selv tænkt tanken et par gange når jeg har snakke med nogle af frugt-hovederne. “Hvad er det lige der er det store sellert for den nye iPhone?” Har flere gange hørt det med den er tyndere, ny processor, men at det vidste man på forhånd, og iOS 6 var ligesom allerede kommet.

  Alligevel skal det sikkert nok blive et hit, fordi mange ikke køber den for det den kan. I min optik er iPhone ikke rigtigt en gadget, men nærmere et stykke mode accessory. Syntes størstedelen af dem jeg ser den med ikke er personer der bruger ret mange af dens funktioner (Min egen kæreste inklusiv). Det er en skide flot telefon, og det er det jeg tror mange køber den for.

  Kan da ikke lade være med at være lidt glad for at den nye iPhone ikke bare bliver slugt råt, “Fordi det er jo den nye iPhone”, men der faktisk er nogen der forholder sig lidt kritisk til den.

 4. Claus Krogsgaard siger:

  Altså der er jo intet nyt i den telefon Mads. En ny indpakning og lidt større skærm… Det er da skuffende!!

  Desuden så bliver folk da ekstra skuffet, når man kan se at der lanceres tre varianter, nemlig to til USA og en til Asien. Der mangler jo en Europa model! Jeg har pt. En arbejdsgiver ordineret iPhone 4S. Der er da ingen årsag overhovedet til at bede om en opgradering, medmindre det er til en Lumia 920.

  Det her kunne bestemt være åbningen for Windows Phone til i endnu højere grad at vinde markedsandele…

  P.S. Jeg kan kun læse dine kommentarer i annoncemailen og ikke på siden.

 5. Mads siger:

  @Claus:
  Ja præcis, der er intet nyt under solen, hvorfor de ikke kan leve op til folks forventninger og så backfire det.
  Og ja, den med 4G er da kæmpe brøler…de glemmer Europa HVER gang :)

  “P.S. Jeg kan kun læse dine kommentarer i annoncemailen og ikke på siden.”
  Ikke helt med på hvad du mener?

 6. Mads siger:

  @Asger: Hehe, godt du alligevel kunne se det sjove i det :)
  Du har helt ret, iPhone ER en flot telefon og det er der helt sikkert mange der køber den for.

 7. Mads siger:

  @Claus: Skal bare lige sikre mig, du har læst indlægget ikke? Overskriften er en joke :)

 8. TLN siger:

  Jeg er enig i mange af de betragtninger der i forvejen er gjort.

  Der er flere ting som spiller ind i at i5 har fået kritik (i4s fik dog også en del kritik).
  * Som jeg ser markedet lige nu så vores WP8 virkelig begyndt at røre på sig. Android er begyndt at blive flydende og elegant med ICS og især JB, så konkurrenterne står stærkere.

  * i5 bringer meget lidt nyt med sig. De foregående modeller har alle medbragt noget interessant, dog var i4s også lidt tam. Kombineret med ovenstående kan gøre det til en skuffelse.

  * Så er der hele mystikken ved Apple. Det eneste jeg ikke vidste på forhånd var hvordan det nye stik ville se ud – jeg vidste dog godt at der kom nyt stik, 4″ skærm, en smule anderledes design, forbedringerne i iOS6 etc. Når man så sammenligner med Nokia 920 hvor jeg ikke viste noget om den nye OIS, billedsensor, skærmen (især det mad handsker er interessant for os nordboer/skibumser) og wireless charging. Nokia havde simpelthen flere ukendte faktorer, den var der næppe mange der havde set komme… (så er det bare en skam at der går 2 måneder før den kommer).

  * Som skrevet i artiklen, ja når ens svigermor (og svigerfar og generelt folk der måske ikke just er “hippe”/sexede) også har iphone, så er det klart det smitter af på resten.

  Det ændrer dog ikke på at i5 vil blive en kæmpe salgssucces og det tyder også på at første ladning allerede er udsolgt i pre-order.

  Men hvis vi ser lidt brandingteoretisk på det, så var dem der købte i4 og tidligere modeller “trend-setterne”, nu er det meget mere mainstream og mass-market = mindre mystisk, mindre sexet. Mange trendsetter er nu rykket til Android og så snart WP8, for det er her innovationen sker. Apple revolutionerede smartphone-verdenen, men har svært ved at følge med nu. Det stemmer egentlig også meget godt overens med at IDC mener at i 2016 er WP større end iPhone.
  Hvorfor køber folk så den nye iphone? Der går lang tid før folk opdager noget er utjekket – men jeg tror denne eller “i5s” bliver Apples største salgssuccess med mindre konkurrenterne går i stå, eller Apple formår at fornye sig.
  Dog er det værd at bemærke i5 ikke er nogen dårlig mobil, men konkurrenterne øjner nu en mulighed for at overgå dem. Dog er der kun ganske få som lægger mærke til det. Derudover er iphone blevet et sikkert køb hvor du er sikker på en fin smartphone oplevelse – det samme er ved at ske med Samsung Galaxy, måske kan Lumia-serien med 920 og 820 også gøre det samme. Kort sagt, iphone er blevet en VW Golf, man er ret sikker på kvalitet, men hvis man gider sætte sig ind i markedet kan man finde nogle modeller der gør det bedre, men også rigtig mange der gør det dårligere og det er dovenskab (bekvemmeligt) i bedste forstand og det gør at Apple sælger ufattelig mange i-produkter.

  Hvad kan Nokia/MS/WP gøre? Gør det så nemt som muligt for kunderne at skifte over! Der er ved at sprede sig en konsensus om at når man først er kommet ind i Apples klør (på godt og ondt) så er det svært at slippe ud igen – hvilket jo i disse cloud/sky-tider er noget vrøvl. Din endomondo, facebook, spotify etc virker lige godt om det er iphone, android eller WP.
  Et initiativ kunne måske være at tilbyde 50-100kr gavekort til WP-Store hvis du skifter fra ios eller android til WP, så man på den måde sikre at de købe apps man nu en gang bruger, dem kan man få uden de store mer-udgifter ved at skifte.
  Det at Nokia har lavet en “switch”-app er rigtig fint. (jeg ved dog ikke hvad den indeholder) Og jeg tror det er den helt rigtige vej at gå så man nemt kan skifte platform!

  Beklager det lange indlæg!

 9. Mads siger:

  @TLN: Du skal ikke beklage en lang kommentar så den er god som dig – sådan! :)
  Og du har helt ret.

  Rent faktisk så synes jeg man læser nyheder meget tit om virus angreb på Android telefoner, så det er jo også bare medvind til Windows Phone.

  Hvis Nokia kunne have sat – kan købes fra mandag – så tror jeg virkelig folk havde været endnu mere oppe at køre over de nye WP8 Lumia’er end de er nu.
  Jeg vil sige at jeg også synes endnu bedre om de nye Lumia’er (om end de er lidt store) end jeg gjorde før iPhone 5 lanceringen :)

 10. BallonPedro siger:

  Det er egentlig lidt sjovt, iPhone 4S var rigtig mange skuffet over da den kom, men Apple solgte langt mere end forventet. 1 mio. forudbestillinger på første dag.

  iPhone 5 får også en lunken modtagelse, men ser ud til at sælge endnu mere, allerede 2 mio. forudbestilt første dag og allerede leveringer på 2-3 uger.

  Jeg synes ikke selv der er noget ekstraordinært ved den nye model, men det sagt, så synes jeg den er super fed. Den større skærm gør bare at de følger alle andre producenter, bare nogle år bagud. CPU og RAM er standard opgradering af alle nye modeller. Det eneste rigtige plus er vægten, der skal de virkelig have ros for at kunne lave en større mobil som både er tyndere og lettere. Well done. Der kunne Nokia godt kigge efter med deres Lumia 920 på 185g!!!
  Problemet med i5 er at den kører bare et outdated OS, som så nu også bliver fragmenteret pga. sorte bjælker på de apps som ikke er lavet til den nye opløsning, noget Android er blevet meget udskældt for. Et plus i iOS6 er dog navigation, men igen, det har vi jo også på vores Lumiaer i forvejen. Og Android har haft det bedste navigation med Google Maps i mange år efterhånden.

  Havde de virkelig givet iOS en grafisk overhaling, widgets og en måde at holde bedre styr på alle de ufatteligt mange ikoner på. Ja, så kunne jeg somend godt have taget springet til iPhone 5, men det har de ikke og derfor forbliver jeg hos Nokia/WP.

  Både min kone og lillebror har en 4S, ingen af dem ser grund til at opgradere til i5. Faktisk har jeg kun mødt en af alle de iPhone ejere jeg har snakket med som regner med at skifte. Men derfor skal det nok blive en mega succes for Apple alligevel.

  Det er helt super Nokia fik skabt noget interresse for deres Lumia modeller og WP8 lige inden Apple præsenterede deres kommende mobil. Det gav en masse omtale og fastholder mange i at vente på de udkommer.
  Der hvor MS virklig trak nitten er ved ikke at kunne levere endnu.
  Ingen anden end Apple kan præsentere en mobil og så sætte den til salg små 2 uger efter.

  Det er simpelthen ærgeligt vi skal have fremvist noget som først er tilgængeligt efter 2-3 måneder, måske, for vi har jo ikke fået nogen dato endnu.

  Tjah.. Det blev også lige langt nok det her ;-)

 11. Mathias siger:

  Ang denne hjemmeside syntes jeg at den er meget amatør agtig…. Man skriver kun 2 linjer og det er det…. Der ikke en eneste saglig linje, hverken i den her eller nogen af de andre artikler, og de artikler hvor der er mere end to linjer, er direkte copy fra andre medie (engelsk)

  Her kunne disse skribenter/admins virkelige lærer noget af iphoneguide.dk
  En side som jeg nyder godt af at læse…. Ja jeg er iPhone bruger, men skal hel klart have mig en WP 8 når den kommer….

  Så Skribenter/admins, vil i ikke godt oppe jer lidt for at få noget mere kvalitet ind i det her site, da der mangler et sted hvor vi kan få nyhederne fra MS og Win 8 og ikke mindst WP 8

 12. kenneth siger:

  ringeste “artikel” ever…
  straks er Iphone5 en skuffelse fordi en TDC mand græder over den ikke fungere på deres netværk så de mister kunder.. ??

  underlig konklusion mads!!! specielt når det er det firma i dk der knepper folk mest i røven der græder.

 13. kenneth siger:

  @ballonprdro. har du hørt om mapper til at holde styr på sorteringen? ikke engang det magter nokia. nej vi skal da bare have en lang liste at rulle i.. elendigt!!

  iphone 5 kom nu ud så jeg kan få dig med hjem og slippe for det elendige nokia lumia lort…

 14. Mads siger:

  OK meget underligt… Når jeg ikke er logget ind mangler over halvdelen af artiklen…
  Er på telefonen nu så kigger lige på det senere når jeg er ved en pc igen.
  Som jeg ser artiklen på min telefon ny giver den jo ingen mening :)

 15. Mads siger:

  Sådan, så nu skulle i kunne læse HELE artiklen igen. Ved sgu ikke lige hvad der var gået galt…

  Kommenterer på jeres kommentarer senere, har lige to sultne børn der hiver i mig :)

 16. Mads siger:

  @Mathias: Du har så evig ret. Siden her ER amatør agtig, jeg er udvikler og IKKE journalist :) Jeg lavede den her side for knap 1,5 år siden netop fordi, som du selv nævner, så mangler/manglede der en side om Windows Phone (nu også WIndows 8) til danskerne.

  Det her er mit forsøg på at lave sådan en side.

  Jeg er familie far med 2 små børn, hus, kone og arbejder som selvstændig (fuldtid+) IT konsulent.
  Ergo er alt dette i læser og ser her på siden noget jeg laver i min fritid.
  Nuvel, jeg forsøger at tjene bare en lille bittesmule på siden med de reklamer der er på, men tror mig, det er IKKE noget man bliver rig af med den lille mængde trafik siden her trækker.

  Ikke at ovenstående skal være en undskyldning, dette er bare sådan det er. Jeg kan desværre umuligt have en holdning til alle de nyheder jeg skriver om her eller komme med en spændende vinkel på tingene HVER gang, desværre.
  Tit og ofte gør jeg netop som du siger, finder en nyhed et andet sted, typisk på et engelsk site og skriver så lige en lille tekst på dansk, hvorefter jeg linker til den originale artikel.
  Min indgangsvinkel til det her er nemlig at jeg forsøger at samle de interessante Windows Phone/Windows nyheder og så dele dem med jer der kigger med.

  Nu er din kommentar skrevet da der var noget galt med dette indlæg, så ca. 70% af det manglede. Fordi det er sjovt at det lige er til dette indlæg du siger jeg bare copy/paster, da lige præcis det her indlæg netop ER noget jeg selv har skrevet :)
  Så kan man lide indholdet eller lade vær, i hvert fald er det ikke taget fra et andet site i denne omgang.

  Hvis du mener du kan gøre det bedre, gratis, så skal du være meget velkommen til at få login til siden og skrive nogle artikler om Windows Phone eller Windows 8 :)

 17. Mads siger:

  @kenneth: Du har ret, artiklen var elendig før, men det var fordi der var gået noget galt så ca. 70% af den ikke kunne læses på siden. Det kan den nu, så måske du synes den er bedre nu :)

  Men hvis du stadigvæk synes mine artikler er virkelig skidt, så skal du være meget velkommen til at kigge fordi iphoneguide.dk – hvor jeg tror du vil finde mere lykke :)

 18. BallonPedro siger:

  @Mads: Et eller andet har der været galt med artiklen, tidligere kunne jeg også kun se tekst ned til linkene i artiklen. Nu er den pludselig meget længere.

  Men også notifikationer går tabt, jeg har f.eks. ikke fået mails på at der er skrevet beskeder til artiklen selvom den bliver followed, underligt.

 19. Asger siger:

  @Mathias: Dog en lidt hård tone, men dog alligevel konstruktiv. Vil dog mene det til tider er nok med en kort nyhed, når der ikke er mere i det. Mht. “copy” fra andre sider syntes jeg det er fint at henvise til andres nyheder/opdagelser. Der er ingen grund til at omformulere hvad andre har skrevet, hvis ikke man har andet at tilføje eller tolke. Hvis jeg i den sammenhæng skal drage en parallel til iPhoneguide, så syntes ofte de har spundet lange tomme “nyheder”, på ret tyndt grundlag. Det er selvfølgelig en smagssag hvordan man vil have leveret sine nyheder.

  @kenneth: Jeg har lidt svært ved at se hvor du vil hen men dine sureopstød. Det virker til du ikke er meget for der nogen der siger noget grimt om din elskede iPhone, og så skal nokia bare svines til. Håber det hjalp for dig. Desuden er det ikke kun TDC, men samtlige af EU’s teleselskaber der gerne så en i5 der kunne bruge der “LTE/4G”-netværk.

 20. Asger siger:

  @Mads: Jeg har haft alt tekst, men ingen opsætning (lignede en manglende CSS-fil). Bare for at konstatere hvad du allerede ved, men så er det sagt :)

  Midt i alt den negative kritik vil jeg gerne lige sige jeg følger med herinde dagligt, og syntes du gør et godt stykke arbejde. Muligvis det hænger sammen med jeg ser siden som det samligspunkt du selv omtaler. Jeg følger ikke med på så mange andre sider, men kan følge link herfra, hvilket passer mig meget godt.

 21. Mads siger:

  @Asger: Tak for de rosende ord. Glad for at du har glæde af siden, om end artiklerne tit ikke er særlig lange. Som du helt korrekt selv siger, så er der ingen grund til at omformulerer hvis man ikke har noget at tilføje og det har jeg ikke altid.
  Jeg vil bare gerne dele hvad jeg finder og hvad i brugere finder og sender til mig :)

 22. Jan siger:

  Man kan påpege mange negative ting og mangler ved Nokias præsentation, men den “ikoniske” gule 920 har dog brændt sig på nethinden.
  Nu her efter iPhone5 er blevet præsenteret så bliver iPhone5 holdt op mod Galaxy3 og Lumia 920 på mange sites. Omvendt er det kikset for Motorola som præsenterede 3 opdaterede modeller samme dag som Nokia… de bliver ikke nævnt nogen steder.

 23. Mathias siger:

  @ Mads: man behøver ikke at være journalist for at kunne skrive… se nu bare på fætter siden “iphoneguide.dk” syntes der er nogle godt artikler der er ok objektive. men nu er der kommet mere kød på denne artikel i stdet for de to linjer der var, da jeg skrev det.

  @Asger: Hvis du syntes at mit forrige indlæg var af en hårde tone, vil jeg nødig føre en samtale med dig uden du opfatter den som noget meget negativt eller du vil føle du fik skæld ud….! ;-P

 24. Mads siger:

  @Mathias: Jep, iphoneguide.dk er en rigtig go side. Det har rent faktisk aldrig været mit mål at være objektiv her på siden. Som regel skriver jeg noget om en nyhed og tilføjer så hvad jeg selv mener om det.

  Men ja, din første kommentar var lidt berettiget, da over halvdelen af artiklen jo ikke var til at se.
  Nu er den noget længere, om man så kan lide indholdet eller ej er jo så en anden ting :)

 25. John siger:

  @kenneth
  Det fede ved en liste er, at man kan lave den alfabetisk. Så kan man sin ABC går det rigtig hurtigt at finde em app. Man kan desuden springe til det første bogstav i app’ens navn.
  På min iPad/iPhone skal jeg huske i hvilken mappe den specifikke app er i. Ellers må jeg søge, men tager ofte mig selv i at sidde og lede efter program ikonet på mapperne.

  @Mathias
  Har selv flere Apple produkter, så følger iphoneguide.dk dagligt, men de er da overhovedet ikke objektive. Man skal ikke læse meget mellem linjerne på sitet, før man opfatter at negativ kritik af Apple ikke er velkommen.

  @Mads
  Tak for et godt arbejde, følger siden hver dag.

  Havde en Lumia 800, droppede den pga. dårlig byggekvalitet (raslende knapper) og et utroligt dårligt kamera sammenlignet med iPhone 4S.
  Har haft en Lumia 900 i hånden, som havde en god byggekvalitet og bedre kamera, så satser på Lumia 920’eren spiller. Er også spændt på hvilke nye features, der kommer i Windows Phone 8.

 26. Mads siger:

  @John: Tak :)

 27. Alexander Mortensen siger:

  Har en nokia lumia 800 lige pt, men den bliver skiftet ud med iphone 5 så snart det er muligt :)

 28. Henrik siger:

  Nu skal vi stadig huske WP er en meget meget lille spiller på markedet. Det kræver virkeligt meget af Microsoft OG udviklere, mht apps. Det er muligt en del herinde er ligeglad(overordnet set) med tonsvis af spil, men det er og bliver den vigtigste forudsætning for at vælge netop DEN platform. Og det skal ske i et helt vanvittigt tempo, det er nu WP skal skinne:-) hvis det ikke gør det indenfor 6 måneder, så tror jeg det er slut. Jeg synes personligt, WP minder lidt for meget om android mht opdateringer af div mobilers software, hvor lang tid skulle man ikke vente på at få opdateret batteri problemerne i lumia 800. Apple styrer det hele selv og derfor kan de sige præcis den og den dato for en Update FOR ALLE. Og så virker det utrolig amatør agtigt ved præsentationen af lumia 920, at div pressefolk ikke selv måtte pille ved mobilen, da den ikke var klar…så er det jo reelt på Microsofts Keynote forfra…man så jo også Joe belfiore stå og gentage nøjagtigt de samme ting….intet nyt, samme startscreen. Jeg er stor fan af WP, men er så misundelig (ved det en grim ting) på æble-folket, på den måde de får rullet deres updates ud på. Alle mobiler har børnesygdomme…men det gør det til en møg irriterende oplevelse hvis man skal vente mange måneder før der kommer en Update(som måske virker)..hvor Apple typisk kan løse det langt langt hurtigere.

  For at vende tilbage til det med apps, så skulle min datter have ny mobil, og jeg prøvede at lokke hende på en lumia 610 i pink:-)… Det første hun spurgte mig om var: hvilke spil er der til den. Hun synes den var mega flot, men der var ‘kun kedelige spil’. Så jeg er stadig den eneste WP person i huset, men håber jeg får dem omvendt fra Apple og android:-)

 29. Mads siger:

  @Henrik: Du har helt ret. Apps er virkelig vigtig for WP’s success, men synes nu også MS gør hvad de kan. Mht. spil så har Unity3d jo meldt ud af de kommer til at understøtte WP8 og dét kommer til at betyde rigtig meget for spillene på WP.

  Ja, det med opdateringer er simpelthen ikke godt nok… har det ligesom dig, er lidt misundelig på Apple brugerne at tingene bare kommer på samme tid til alle. Der er WP sgu desværre røget alt for meget over som Android, hvilket var det jeg frygtede…

  Det optimal ville være om MS kunne sende opdateringer ud til ALLE WP telefoner uafhængig af producenterne/operatørerne. Sidstnævnte kunne så bare komme med deres patch når de var klar.
  Forstår ikke de ikke gør det på den måde, set med forbruger øjne.

 30. Henrik siger:

  @mads. Mon ikke det er fordi teleselskaberne ikke kommer til at sælge helt så mange enheder, hvis folks mobiler blev opdateret til det nyeste, (tænker bare);-) og så prisen på de forskellige apps, mener der er noget magisk dejligt over, når der står 6kr:-) hihihi. Men havde en diskussion med dem der udgav appen ,madopskrifter. Mit spørgsmål var hvorfor det kostede på det tidspunkt langt mere end på iOS. Og gratis hos android. De meldte tilbage med et regnestykke, der beskrev Microsoft som temmeligt grådige, de ville/skulle have en langt større andel end Apple,, kan ikke huske tallene nu må jeg indrømme, og på android var der så mange brugere, at reklamen finansierede det. Men det er jo ikke ligefrem vejen frem med dyrere apps end andre steder når man vil erobre markedsandele.

 31. Mads siger:

  @Henrik: Måske har du ret, men tvivler på folk reelt køber ny telefon fordi de ikke kan vente 2 måneder på en opdatering?
  Problemet er at de går i de 2 måneder og bliver mere og mere harme over ikke at få den, hvilket i sidste ende kan ende med de næste gang køber en anden telefon(platform).

  Men kan også være du har ret :)

  Mht. madopskrifter, hvad synes du om app’en? Mig der har lavet den nemlig :P
  (Jeg har bare udviklet den, ejer ikke app’en og tjener ikke noget på salget af den).

  Men ja har snakket med dem om prisen og har også set det regne stykke der, som vidst nok baserer sig på at MS regner deres 25% (eller hvad det er) ud fra prisen MED moms, hvor Apple regner den efter eller sådan noget i den stil.
  Det virker lidt underligt at det skulle være sådan, men har ikke undersøgt det nærmere.

 32. Jakob siger:

  Jeg vil bare sige at jeg synes du har en ganske fremragende side kørende her, Mads.
  Det var i høj grad med til at jeg valgte at skifte til WP back in the days (at jeg så er gået på android vognen igen fordi jeg ragequittede min Lumia 800 (der var problemer med alt ( jeg skulle aldrig været skiftet fra min lille perfekte radar))) er helt irrelevant i denne sammenhæng. jeg tjekker jævnligt siden og spammer dig stadig med “tips” af og til (:
  BTW, tror vi skal holde lidt øje med hvad Huawei smider på gaden af WP’s. jeg har ejet en Honor en årgang og det var en (til prisen) ganske fremragende lille android telefon. (den kostede under 2000 uden abbo og kørte gingerbread flydende)
  Thumbs up!

 33. Henrik siger:

  @mads. Jamen så fortjener du stor ros, for den er for det første brugbar og for det andet meget flot rent grafisk. :-)
  Mht deres forrretningsgang så må jeg indrømme jeg er lidt undrende overfor det…medmindre de har en nærmest bundløs pengekasse og bare kan tage den tid det nu må tage? De har sikkert deres grunde, men havde det været mig, så ville jeg have kørt det meget aggressivt, rent økonomisk og ikke mindst attraktivt for udviklere mht økonomien. Jeg siger ikke de skal forære det væk, men måske det kunne have været smart at sige, det første år måske 2, der så man ikke app markedet som en forretning, men som et sted man hurtigt ville have til at vokse og lade apps (pengene) ryge direkte over i udviklernes lommer? Men tror nu nok der skal komme et skred i WP platformen for alvor, hvor Windows 8 kommer ud og flere (mio af mennesker) bliver introduceret for “metro” og måske ad den vej hopper på WP. En ting jeg har gået og tænkt over er, hvis nu jeg som Eks køber et spil på WP 8 via mobilen, kan man så spille det på sin pc med win8? Tænker på den shop/store der kommer med win8.???

  Og så håber jeg på Microsoft kommer med en r.. Fuld fede features som man får i wp8. Et stort ønske fra min side er mulighed for at lave mapper.:-) samtidigt med Nokia overrasker og sender lumia 920 på gaden i oktober;-)…meeen det sker nok ikke:-)

 34. Mads siger:

  @Henrik: Tak for ros :)
  Som det er nu så kan du ikke købe en app i den ene store og så bruge den i en anden eller hvad man skal sige.
  Men man kan jo håbe på at det bliver virkeligheden en dag, tror dog ikke det er lige om hjørnet.

  Men ja, glæder mig til at se hvad der sker her med WP8 og Win8 :)
  Jeg antager at WindowsFan.dk her meget godt vil afspejle interessen for Win8/WP8.
  I har selvfølgelig ikke adgang til Google Analytics som ligger på siden her, men i kan dog følge med ved at klikke på “Chart” nede højre hjørne og se når vi henter alle Apple siderne :)

  Lige pt ligger WindowsFan.dk som #6 og #5 er Apple TV Guide.

 35. Mads siger:

  Seneste artikel i rækken af artikler som mener Apple er på vej ned.

  Det er ikke fordi jeg ikke kan lide Apple (har selv både MacBookPro og iPad som jeg er glad for). Pointen med hele det her indlæg er bare at de har nået toppen og nu er den så kun én vej (måske?).

  I hvert fald faldt jeg lige over den her artikel.
  http://www.computerworld.dk/art/220553/iphone-magien-krakelerer-nu-har-nokia-chancen

 36. Henrik siger:

  De har jo allerede nu sat salgs rekord med iphone 5, så det tror jeg ikke. Men denne gang må jeg sige jeg blev overrasket på en negativ måde, alle de billeder der blev lagt ud, div Info omkring skærm størrelse, ny strøm stik osv….jeg grinede og tænkte- der slipper intet ud fra Apple…og blev virkeligt skuffet over jeg ikke blev “taget på sengen”. Jeg giver ikke meget for folk der forventer/tror Apple laver en år 2007 hvert år. En del af mystikken, døde lidt med Jobs, og det er en skam. For jeg synes faktisk det var sjovt at følge med i. Og der er altså stadig bare den ting med Eks updates, det spiller 100% for Apple, og tvivler egentlig på det nogensinde sker for henholdsvis android eller Microsoft(WP) folk snakker meget om det kedeligt og gammeldags(iOS) men når alt kommer til alt så ved folk jo også, at man ikke går helt galt hvis man køber Eks en iPhone, den er utrolig pålidelig og driftsikker, de småting der måtte være, bliver som oftest rettet lyn hurtigt. Hvor imod man skal vente en krig på en løsning på de andre platforme, og det tror jeg faktisk folk bliver mere trætte af i længden. Apple ved jo de har produkter der virker og forfiner det løbende, og der må jo være en hel del mennesker der holder af iPhone, sælger jo egentlig ret godt;-)

  Android er jeg definitivt helt og aldeles færdig med, synes det er et super nørdet og ikke mindst GRIMT system, det ser sjusket ud efter min mening. WP har en del ligheder med android synes jeg, der er forskellige hardware producenter, updates kommer på samme måde osv. Men systemet virker bare mere flydende og lækkert, det tror jeg kommer til at kapre mange android kunder på, og så er der jo det med apps butikken, som vi talte om, ser jeg som en af de vigtigste ting.men det bliver en ekstremt spændende tid at følge med i.

 37. Henrik siger:

  Ps. Jeg afskyr dårlig byggekvalitet som noget nær det værste i en mobiltelefon, og der må man jo sige lumia modeller rammer plet mht lækkerhed og kvalitet. Jeg ser meget frem til en “større lumia 800″ mht lumia 920. Den er simpelthen for fed.

  Mads, mht til de Windows tablets der kommer, jeg ved der kommer 2 versioner, RT og PRO, Pro udgaven er jeg ligeglad med, men tænkte på om du kunne sige mig om rt udgaven virker kun med tiles, altså lidt ala vores mobiler. Er ikke interesseret i at komme dybt ned i Windows, vil bare have noget nemt og overskueligt. Tænker på om man automatisk kommer dybere ned i noget at det gamle Windows eller om man bare bliver ved med at operere fra sin metro startside ?

 38. Mads siger:

  @Henrik: Ja, et af de steder WP (og specielt Android) halter er udrulning af updates. Det er simpelthen bare ikke ok at man skal vente SÅ længe på updates, come on Microsoft og fix det :)

  Mht. Windows RT, så vidt jeg ved, så er RT udgaven “kun” tiles delen der ja. Der kommer vidst Outlook/Office produkter som er touch baseret eller noget, så man kan bruge dem også med touch. Men det normale Windows (Desktoppen) kommer du ikke ned i – som jeg har forstået det.

  Men der er sikkert andre her inde som er bedre til at svare på det end mig :)

 39. Martin siger:

  @Henrik Efter at have leget med en WP8 og en Windows RT tablet kan jeg svare på lidt af det. Der er desktop på RT og Pro, men forskellen er at du i RT ikke kan installere apps i desktoppen, og må nøjes med dem der kan installeres fra Windows Store.

 40. Henrik siger:

  @martin. Jamen betyder det at Windows store er det samme på vores mobiler?, lidt forenklet spurgt, alt det man ser på Windows store kommer til at køre på den tablet man sidder med på det tidspunkt? Eks en surface?- vi har en iPad herhjemme som jeg må indrømme jeg er svært glad for…men ville bare godt have samme platform, og ikke som nu, en iPad og så en WP telefon. Kommer tabletten og mobilen til at kunne køre spil fra samme butik?

 41. Henrik siger:

  I øvrigt tak for jeres svar:-)

 42. Martin siger:

  Så vidt jeg ved, er det ikke samme Store. Men udviklerne kan lave det, så man kan spille et på en af sine enheder (Xbox, telefon, pc eller tablet) og så spille videre på en anden enhed. Men hvor mange apps der kommer til at understøtte dette vides ikke.

Leave a Reply