Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Video: iPad 3 vs Windows 8 tablet - WindowsFan.dk

Video: iPad 3 vs Windows 8 tablet

| 15. oktober 2012 | 14 Comments

Faldt netop over denne video som jeg synes er værd at dele med jer. En sammenligning mellem iPad og en Windows 8 tablet.

Selvom jeg kører Windows 8 på min PC og har gjort det i nogle måneder nu, så er jeg virkelig imporneret over “smooth” det kører på tablets.

Men se videoen og bedøm selv. Skal du ud og have en Windows 8 tablet?

Tags: , ,

Category: Windows Nyheder

Comments (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Claus Kaplov siger:

  Den er smart! Sådan en må jeg eje. (Når jeg engang vinder lidt mere end de sædvanlige 39 kr i Lotto…)

 2. Asger siger:

  Jeg kan ikke lige helt vurdere hvor meget det er en MS-tilhænger der laver videoen, han siger trods alt han har haft iPad siden de kom frem.
  Når det så er sagt, så lyder det virkeligt interessant hvad WIN8 tablets kan. iPaden virker en kende primitiv i forhold til de features der ligger i WIN8 tablet’en.

 3. Mads siger:

  @Claus: Ellers må du begynde at ligge lidt til side allerede :)

  @Asger: Ja klar, Win8 tabletten ser meget mere interessant ud må man sige. Som nævnt så kører jeg Windows 8 på min PC nu og har gjort det længe og alligevel så bliver jeg sgu imponeret over at se hvor lækkert Win 8 ser ud på en tablet. Meget smooth :)

 4. Peter Ras siger:

  Kan det passe han siger det er RTM versionen han tester? Så det skal vel sidestilles med en Windows 8 Pro tablet. Tænker at han kunne installere star craft 2 på den. Prøver bare at se fordele og ulemper ved pro vs RT versionen.

 5. Mads siger:

  Ja det er Pro (x86) versioner han kører med der. Ellers ville han ikke kunne gå overi desktop mode, hvor han har Starcraft.
  RTM betyder at det er den rigtige endelige version han kører med.

  :)

 6. BallonPedro siger:

  Lækker video der virkelig viser hvor fedt Win8 er på en tablet. Der er ingen tvivl om at de nok skal sælge godt.

  Men må sige efter at have kørt med Win8 på min desktop siden det udkom, så kører det lige så ringe på en desktop som det kører herrelækkert på en tablet.

  De skulle have lavet en Metro udgave til tablets og så en alm. desktop udgave til alm. PC’er.

  Bare det at den konstant hopper frem og tilbage mellem Metro UI og desktop appen er mega irreterende. Og mindst lige så meget at der ikke er noget synligt ur/dato. Der skal man ud i højre side hver gang for at det kommer frem, og skal man lige tjekke en dato er det ikke bare et klik på uret som i Win7, der skal man helt ud og åbne en kalenderapp ;-(

 7. Peter Ras siger:

  @Mads ok, det var også sådan jeg forstod det. Mht RTM så tæntke jeg at det måske kunne have været en RT udgave, men selvfølgelig ikke når den kan gå i desktop mode.

  Kan stadig ikke helt beslutte mig for om jeg kan “nøjes” med en RT udgave, eller om jeg skal gå all-in og vente på en Pro udgave…

 8. Asger siger:

  @Mads hvordan er opstartstiden på WIN8 på PC i forhold til på tabletten? Syntes det var ret hurtigt han fik den startet op.

  Kan det passe der ikke er nogen “Lock”-funktion på WIN8-tablet’en som man kender det fra iPad’en? (eller er det bare mig der ikke lige har fanget hvad det er han siger i videoen.)

 9. Mads siger:

  @BallonPedro: Kører dårligt på en normal PC? Jeg vil give dig ret i at man lige skal igang, men jeg synes virkelig det kører fedt nu. OGSÅ med mus og keyboard, rent faktisk har jeg ikke prøvet Win8 med touch endnu.
  Jeg forstår ikke folk brokker over det fungerer dårligt med mus/keyboard, jeg synes det virker fantastisk. Der er jo genveje til alt/rigtig meget, så man kommer hurtigt rundt.

  @Peter Ras: Skal den erstatte din iPad, så er det RT versionen, skal den erstatte din laptop er det Pro versionen. Det må være grundreglen.

 10. Mads siger:

  @Asger: Har ikke taget tid på min opstart, men lige præcis mit setup kan man nok ikke helt regne med, da min Lenovo er docket, hvilket gør at skærmen tit først tænder når den er helt inde i ved login og skærmen kommer over på DVI.
  Ja, jeg kunne lige åbne låget op og kigge, men skærmen står oven på, så det har jeg ikke lige fået taget mig sammen til endnu :P

  Men skal lige prøve at huske det næste gang – jeg rebooter nemlig meget sjældent.

  Mht. lock, så jo der er login/lås på Win 8 hvis det er det du tænker på. Men det kan sikkert slåes fra hvis man vil.

 11. BallonPedro siger:

  @Mads: Det kører ikke desideret dårligt, det er bare slet ikke optimeret til mus/tastatur. Kunne man holde sig helt til apps hentet i Store, så ville man måske være ude over det med hoppen frem og tilbage.

  Men tag f.eks. Crome. Når jeg trykker på det (pinned til start) så åbner den desktop, for derefter at åbne crome i et metro lign. design. Det giver da ingen mening.
  Det samme hvis jeg åbner et billede i mail appen, så åbner den desktop for at igen at åbne billedefremviser.

  Tror den almene bruger bliver godt og grundigt forvirret over en del ting der.

  Der skulle de have adskildt det lidt, Metro for sig og desktop for sig. For på en tablet ser ren metro jo herre nice ud.

 12. BallonPedro siger:

  @Asger: Opstartstiden på Win8 er hurtigere end f.eks. Win7, helt klart.

  Men det går godt nok stærkt i videoen der. Tog tid lige da jeg fik lagt Win8 ind på min alm. desktop, 31 sekunder, men der er BIOS boot osv. også de 15-20 af dem.

  Altså ca. 20 sek. hurtigere end da jeg havde Win7 på.

  Også når man logger på, så er den også klar med det samme. Også selvom den starter ned at tjekke mail, kalender osv. lige med det samme. Der kan Win7 godt stå og gnave lidt inden den er brugbar.

 13. Asger siger:

  @Mads & BallonPedro.

  Fedt at høre der går hurtigere. De 7 sekunder han tæller i videoen syntes jeg også er lidt for godt til at være sandt. Nu er det ikke sådan opstartstid er et desideret problem for mig, men har da kastet lidt misundelige blikke når min kæreste har startet sin mac. Den er altså hurtigt klar til brug, og det er altså bare lækkert når man ikke skal spilde tid på opstart.

 14. Mads siger:

  @BallonPedro: Vil give dig ret, lige præcis med det her med at åbne links fra Mail app’en fx. Det er virkelig irriterende at den gør det i Metro IE, og ikke i IE på desktoppen. Jeg ikke undersøgt det, emn burde man jo nok kunne fixe med noget settings. Når jeg får kigget på det på et tidspunkt var det nok et godt tips her til siden :)

  Jeg kører IE som min “standard/alt åbner i denne” browser. Men bruger Chrome til alt stort set. Så måske derfor jeg ikke oplever det her underlige hen til desktop og tilbage igen, som du gør når du klikker på links.

  Der er klart plads til forbedringer, men overall synes jeg det er rigtig godt – når man lige har haft det noget tid :)

Leave a Reply