Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Brugerne får magten over ny musikvideo fra Spleen United - WindowsFan.dk

Brugerne får magten over ny musikvideo fra Spleen United

| 5. november 2012 | 1 Comment

Nokia offentliggør i dag et samarbejde med det danske elektropop-band Spleen United om at lancere bandets nye track Hibernation. Det sker på hjemmesiden www.opensongproject.com, hvor Spleen United har splittet deres seneste track op i 16 forskellige lydsekvenser med tilhørende billedside for herefter at lade musikelskere indtage producerstolen og lave deres egen version afHibernation – før tracket bliver offentliggjort i den form, det var tænkt.

Ifølge Spleen United giver Open Song Project fans mulighed for at få en helt anden oplevelse med bandets musik, end man normalt er vant til.

– Normalt præsenterer vi jo altid et færdigarrangeret track, men ved at lægge vores musik åbent ud giver vi vores fans og andre musikelskere mulighed for at bevæge sig ind i vores univers og opdage nummeret på en mere utraditionel måde. Det håber vi, at folk kan få en inspirerende oplevelse ud af, siger Kasper Nørlund, som spiller synthesizer i Spleen United.

Projektet som kreativt benspænd

Ifølge forsanger Bjarke Niemann skal man ikke forvente et traditionelt Spleen United-nummer. Projektets form har nemlig tvunget bandet til at tænke i nye baner.

– Projektet har været et kreativt benspænd, fordi den tekniske ramme dikterede, at musikken skulle have noget let og legende over sig. Derfor har vi brugt instrumenter som klokker, vibrafon, ukulele og også legetøjsinstrumenter, siger Spleen United-sangeren Bjarke Niemann og fortæller, at nummeret kan strikkes sammen på så mange måder, at bandet ikke regner med, at man rammer præcis det nummer, de har indspillet.

– Vi bliver i hvert fald meget overraskede, hvis det sker. Det sjove bliver forhåbentlig også at høre nogle versioner af nummeret, som ligger milevidt fra det, vi selv havde tænkt, siger Bjarke Niemann.

Videoen optaget med Nokia Lumia 920

Billedsiden til den endelige musikvideo af Hibernation samt alle 16 sekvenser på hjemmesiden er optaget med en prototype af den nye smartphone Nokia Lumia 920, og for Nokia var projektet en oplagt mulighed for at vise det ypperste inden for kamerateknologi i smartphones, fortæller Nokias danske produktchef, Niels Kjelstrup.

– Kameraet i Nokia Lumia 920 tager fem gange så meget lys ind som konkurrerende smartphones, og vores PureView-teknologi er i dag det absolut ypperste inden for smartphone-kameraer. Det er noget, vi i Nokia er stolte af, og det kommer nu til udtryk i et nytænkende projekt med Spleen United, siger Niels Kjelstrup og fortæller, at man hverken har brugt filtre eller anden form for efterredigering i optagelsen af musikvideoen.

Den officielle version af Hibernation bliver offentliggjort den 1. december på hjemmesidenwww.opensongproject.com samt på henholdsvis Nokia og Spleen Uniteds Facebook-sider. Efterfølgende vil Spleen United kåre det bedste brugergenererede mix af Hibernation, og vinderen bliver udstyret med Nokia-gear i form af en Nokia Lumia 920-smartphone samt en JBL PowerUp Speaker. I bedømmelsen vil bandet lægge vægt på originalitet, variation samt en fornemmelse for, hvordan man har bygget nummeret op.

Tags: ,

Category: Andre nyheder

Leave a Reply