Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 920 på prøve #2 - WindowsFan.dk

Nokia Lumia 920 på prøve #2

| 12. november 2012 | 8 Comments

Jeg har nu haft Nokia Lumia 920 i 3 dage og har derfor lidt mere at reportere. En ting som jeg dog ikke rigtig kan sige noget om endnu er batteriet, da jeg endnu ikke har haft en “normal” arbejds dag med den endnu. Men ind til videre har batteriet klaret det fint nok, ikke prangende, men fint nok.

Tilslutning til Windows 8

En ret cool ny feature i Windows Phone 8 er at når man sætter den til en Windows 8 PC (virker også Windows 7), så popper telefonen bare op i ens “Computer” og man kan tilgå den nærmest som var det en ekstern harddisk.

Dette er faktisk ret cool og en ting som jeg synes at have hørt mange efterspørge.

Her kan man så tilgå billeder, videoer, musik osv.
Dette er fint nok, men fx kan jeg meget godt lide at den selv bare lægger billeder og videoer over på PC’en og omvendt lægger nyeste podcasts over på telefonen når man tilslutter den. Dette er dog også muligt, med den “Windows Phone” app som bliver installeret automatisk når man tilslutter telefonen til sin Windows 8 PC. Rent faktisk så så jeg ikke at app’en var blevet installeret lige da jeg satte den til, men opdagede den først dagen efter. Men dette er en ny “feature” i Windows 8, som gør at hardware producenter kan gøre således at når deres enhed (kamera, mp3 afspiller, telefon, printer osv.) tilsluttes til en Windows 8 PC/tablet, så hentes der automatisk den app ned som passer til lige præcis dette produkt. Dette er en ret god idé faktisk, men bliver selvfølgelig først rigtig godt om nogle år når “alle” er med på legen.

Windows Phone App

Men videre med “Windows Phone” app’en. Denne fungerer lidt ligesom Zune gør/gjorde til Windows Phone 7.5, dette er bare en app. Den er ret pæn, simpel og gør hvad den skal – næsten – men det tager vi lige bagefter, her først nogle screeshots af app’en i brug.

Som sagt, pæn og velfungerende app. Og nej, billederne og album covers er ikke sløret, det er noget jeg har gjort, liv privatliv skal man jo have.

Men tilbage til det som den app så ikke kan, eller i hvert fald jeg har ikke fundet ud af hvordan man gør endnu.

Podcasts på Windows Phone 8?

Det kan godt være det bare er mig, men jeg kan ikke lige dreje hvordan jeg får tilføjet mine podcasts til denne app, eller bare på en eller anden måde får min telefon til at subscribe på de podcasts jeg gerne vil høre.
Intet spor af podcast i denne “Windows Phone” app på PC’en og går man ind under podcasts på telefonen står der man skal gå i Storen? Hmm, for det første kan jeg ikke finde nogle podcasts i Storen og derudover, så kunne det jo være jeg ville have nogle podcasts ind som ikke var i Storen?

Jeg håber det bare er mig der ikke har drejet denne endnu, men podcasts er noget jeg bruger rigtig meget, så håber da virkelig det kan lade sig gøre.

Strøm

Jeg kan forstå at strømmen på Nokia Lumia 920 er noget der er skrevet en del om. Heldigvis har jeg ikke haft tid til at læse/høre særlig mange anmeldelser af Nokia Lumia 920, så er ikke farvet på det område. Men jeg har dog set at nogle kommenterede på sidste indlæg og spurgte ind til strømmen.

I dag mandag var min første rigtige arbejdsdag hvor jeg havde telefonen, så det er først nu jeg sådan rigtig kan begynde at se på hvordan den klare sig. Det skal her nævnes at vi jo alle bruger vores telefoner forskelligt og at mit arbejde reelt ikke involverer særlig meget brug af min telefon. Jeg taler ikke særlig meget i telefon, men den er sat op til “når elementer ankommer” eller hvad den hedder, på 3 mail konti. Gmail, Google Apps mail og en Exchange.
Derudover er det sat op til Facebook, Linkedin og Twitter. Så selvom jeg måske ikke taler så meget, så har jeg da noget der står og kører kan man sige. Jeg checker selvfølgelig mail på telefon en del i løbet af dagen.

Men får lige at tage min dag i dag, så har min yngste søn spillet på den ca. 20-30 min. med både spil og video.

Telefonen blev taget ud i morges kl. 06:00 og havde her nu, ca. kl. 22:00, 43 % strøm tilbage som det ses på ovenstående screenshot (se det af Windows Phone app’en, den skriver også hvor meget strøm der er oppe til venstre).

I min verden er det helt ok, i hvert fald med mit forbrug kan den sagtens holde en hel dag uden problemer og uden at jeg skal holde igen med brugen af den.

Dette er naturligvis kun baseret på én dag som sagt, så lad os se når der er gået en uge eller 2 om jeg i snit er tilfreds med batterilevetiden.

FM Radio?

Når jeg nu ikke kunne få podcasts over på telefonen, så tænkte jeg her i morges da jeg skulle cykle på arbejde, at jeg da ville høre noget radio. Både for at teste de medfølgende høretelefoner, men også for at lægge lidt press på batteriet.

Men hov, hvor er FM Radioen?

Nå, jeg tænkte, at det nok bare var mig der ikke kunne finde den, så jeg googlede det lige der på vej ud af døren. Og til min store overraskelse finder jeg ud af at FM Radio ikke er med i Windows Phone 8?

Hmm, øv, jeg bruger faktisk FM Radio’en en del, så jeg blev lidt trist må jeg sige. Ovenstående link nævner at det MÅSKE kommer senere, men at det ikke er sikkert.

Spotify og Skype?

Jeg bruger Spotify rigtig meget og Skype skulle jeg da lige prøve da Nokia Lumia 920 jo har frontfacing kamera. Eller det vil sige at det skulle jeg så i første omgang ikke, for disse app’s er ikke i Store til Windows Phone 8 – endnu – i hvert fald. Jeg går da stærkt ud fra de kommer og gerne snart!

Senere på dagen så jeg så at der rent faktisk er en Preview version ude af Skype man kan prøve. Den skal jeg have prøvet, men har ikke haft tid endnu.

Sort mail klient

Nogen har brokket sig over at når man køre med det “mørke” tema på Windows Phone 7.5, så er det meget underligt at når man så går ind i email app’en så er baggrunden lys.

Dette er slut nu, eller i hvert fald er standard at mail klienten nu har sort baggrund som resten af systemet. Det kan dog ændres for email app’en hvis man hellere vil have det på den gamle måde. Jeg har personlig ikke fundet ud af hvad jeg bedst kan lide, men kører med sort lige nu for at prøve det af.

Screenshots

Som almindelig bruger har jeg måske svært ved at se behovet, men som ham der skriver på WindowsFan.dk er det fantastisk nu endelig at kunne tage screenshots på Windows Phone! Man holder bare Tænd/Sluk knappen nede og trykker på Start/Windows knappen og haps, så har man et screenshot gemt i “Skærmbillede” mappen på telefonen.

 

Måske fremstår dette indlæg en smule negativt og ja, det er det da også på de punkter jeg her har fremhævet, men der er også meget positivt at sige. Både om Windows Phone 8 men også om Nokia Lumia 920.

Men mere om det i næste indlæg.

 

 

Tags: , , ,

Category: Anmeldelser, På prøve

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ricky siger:

  Lige præcis podcast-delen er mangelfuld.
  Læste i aftes en artikel om selvsamme “udfordring” hos Paul T. på winsupersite.com

  Håber immervæk, at der kan findes en elegant løsning…. :-/

  Men rart med lidt indsigt i Lumiaen, her mens man venter ;-)

 2. kenneth siger:

  du må gerne komme en del mere ind på hvordan wp 8 er at personliggøre?

 3. Lindegard siger:

  Angående podcast, så prøv dette:
  http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/slapdash-podcasts/90e8b121-080b-e011-9264-00237de2db9e

  Det er cloud synkroniseret og har også en win8 app:
  http://www.addictivetips.com/windows-tips/slapdash-podcasts-sleek-podcast-app-for-windows-8-with-cloud-sync/

  om det er hvad du/i leder efter ved jeg ikke. Jeg bruger ikke selv podcast, men så programmet rost.

 4. Mads siger:

  @Kenneth: Jeps skal jeg nok. Bare den nye startskærm er ret cool. Men skal nok prøve at huske at skrive mere om det i senere indlæg. :)

  @Lindegard: Kigger på det. Jeg var nu mere klar på noget indbygget. Fungerede jo fint på WP7.5

 5. Lindegard siger:

  ja, indbygget er ofte at foretrække!

  Men hvis det spiller sammen med music-hubben er det vel bedre end ingenting. Men en lidt pudsig ting at udelade…

 6. Pix siger:

  Måske ikke den mest elegante løsning på podcast problemet – men jeg går ud fra det er muligt at tilgå nempodcast.dk (DRs podcast)på WP8. Der er både audio, video og radio 24syv.

  Siden kan evt. flyttes ud foran som tile, så den er let at komme til :)

  Det fungerer i hvert fald fint på 7.5.

 7. Alex siger:

  Har selv en 920 og må sige, det at ligge musik på mobilen kan være lettere frustrerende især, hvis du ligesom mig, sorterer alting i playlists. Af en eller anden mærkelig årsag så kan man ikke vælge, hvilke playlists, album eller kunstnere, du vil synkronisere. Istedet så skal man vælge hver enkelt sang for sig og overføre. Heldigvis opdagede jeg, at Windows Media Player kan genkende WP8 og så kan man bruge den, til at overføre musik og podcasts med.

 8. Josh siger:

  Oplever at jeg engang imellem bliver dmidt ud af en app. Fx CNNs eller Beskeder hvor efter at have trykket på tile’en sendes direkte tilbage til home screen. Har andre oplevet dette?

Leave a Reply