Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 920 på prøve #6 - WindowsFan.dk

Nokia Lumia 920 på prøve #6

| 1. december 2012 | 19 Comments

En af de virkelig brugbare ting Nokia har puttet i Nokia Lumia 920 er muligheden for at download kort data. Du vælger simpelthen at hente fx. Danmark (omkring 80 MB) ned og så har du det og skal ikke bruge/vente på, data forbindelsen når du skal bruge kortet. Disse kort data er endda delt mellem de forskellige apps der bruger Nokia Maps, som fx Nokia Drive og Nokia Transport.

 

Som Tau Sick så fint skrev på Facebook:

Offline maps er SÅ FEDT!

Jeg sad i en flyver og viste min Lumia 920 frem. Jeg kunne vise flyets position i real-time for at se hvor langt vi var kommet på turen. Derefter kunne jeg bruge den nye MICHELIN Guide til at finde et godt sted at spise på destinationen. Folk med deres iPhones var målløse og sad og undrede sig over hvordan jeg kunne have dækning. Hvem behøver dækning til det? No problem når du har offline maps som oven i købet er integreret med 3. part apps.

Og når vi kommer til Oslo kan jeg for øvrigt også finde vej restauranten via dør-til-dør navigation uden at betale for roaming…. og uden at betale for en navigations app.

En anden ny ting i Nokia Kort er muligheden for at se kort over og informationer om alle større danske centre.
Her er vi fx i Rødovre Centrum.

Du kan se hvilke butikker der ligger, hvor de ligger, hvor de forskellige faciliteter er (elevator, toiletter osv). Det er faktisk ret smart lavet og fungere udemærket. Listen over butikkerne har selvfølgelig også informationer så du med et tryk kan ringe til butikken.

Windows Phone 8 åbner op for en masse nye muligheder for udviklerne. Der er ikke særlig mange apps der udnytter det endnu, men det skal nok komme, SDK’et er jo kun lige kommet ud.
Én app som jeg dog er super glad for og som jeg bruger rigtig meget er “Battery Level for WP8“.

 

Tags: , , , ,

Category: Anmeldelser, På prøve

Comments (19)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. jakob_W siger:

  Jeg har PT en 900 på 14 dages prøve fra Nokia og er meget begejstret. Den kan det samme. Men jeg synes at den er lidt rigelig stor at slæbe rundt på, så derfor overvejer jeg 800 når min prøve periode udløber. En 800 kan vel også anvende kortene offline, når nu 900 også kan.

 2. Mads siger:

  @Jakob_w: Jeg har ikke nogen 800 mere, så ved det ikke, men husk det jeg skriver om i artiklen her er 920, ikke 900.
  Men ja, man kunne godt forestille sig at offline kort også fungerer på d gamle telefoner, hvis det ikke allerede gør det da.
  Men som sagt, har ikke en 800 eller 900 mere, så ved det reelt ikke.

 3. Henrik B. siger:

  Hej.

  Jeg har lige tjekket på min Lumia 800. Der er mulighed for af download’e valgfri kort, til offline brug.

  M.v.h.

  P.S.: Jakob, du kan jo købe min Lumia 800. ;)

 4. Steen siger:

  Har brugt off-line kort på min Lumia 800 siden november 2011 (ja, totusindeogELLEVE) ;-)

 5. Brian siger:

  De kort man downloader er de det samme som man får online jeg har nemlig oplevet runkørsler veje med mere ikke er der tin som var i min HTC med google maps

 6. Mads siger:

  @Brian: Vil tro de er tæt på de online, men ved det ikke.

  @Steen: Men kan du lave en navigations rute uden data forbindelse, det kan man vidst nemlig nu. Derudover så er det downloadede kort delt mellem alle apps der bruger Nokia kort, dette tror jeg også er noget nyt.

 7. Steen siger:

  Ja, jeg kan også lave rute i Nokia Kørsel i off-line mode – men nej, den er ikke så glad for, at søge i Nokia Kort i off-line mode. Så noget “kort nyt” kan du da rapportere om :-)
  Jeg har i øvrigt stadig et ubesvaret spørgsmål, som jeg selv glemte at checke da jeg havde en 920 i hånden: Kan du kontrollere lydstyrken for ringetone, sms og media (musik m.v.) uafhængigt af hinanden eller er det stadig lavet lige så tåbeligt som i 7.5?

 8. Mads siger:

  @Steen: Ok, tak, meget cool at det også virker offline mere eller mindre på WP7.5.

  Mht. lydstyrken så styres den som på de gamle så vidt jeg kan se. Altså som på de gamle så er lyden på samtaler en ting, lyd på ringetone/sms/mms/alarm en anden, video for sig osv. Men fungerer som på de gamle at du kun kan indstille fx samtale styrken når du reelt har en samtale, eller styrken på musik når du hører musik.

  Så det du efterlyder med at ringetone er uafhængig af fx alarmen synes jeg ikke jeg har oplevet eller kan finde nogen mulighed for.

 9. Vlad siger:

  Hej Mads

  Fedt med denne hjemmeside, meget brugbar læsning, indtil videre

  Jeg er selv i overvejelsesfasen til en 920’er… Min tandlæge i dag sagde dog, at han ville ikke anbefale en Nokia WP som en smartphone, pga. mangel på apps… Nu har jeg indsendt en forespørgsel på at låne mobilen i 14 dages tid, (http://conversations.nokia.com/trial-a-nokia/) for at se udbudet, prøve cameraet osv…

  Men jeg er meget nysgerrig lige nu og her, om hvorvidt der er en spar nord mobilbank app og mobilbiletter på windows phone 8 makedet (eller hvad den så kaldes)? Er det noget du kunne undersøge?

  Hvordan stod det ellers til med de podcasts der?

 10. Mads siger:

  @Vlad: Tak for det, glad for du får noget ud af siden :)

  Har lige prøvet at søge på “spar nord” og “mobilbank”, synes ikke at kunne finde en “Spar nord” app. Men andre må rette mig hvis jeg har overset den.
  mobilbiletter synes jeg heller ikke at kunne finde.

  Du kan iøvrigt selv kigge rundt i Windows Phone Store online her i din browser:
  http://www.windowsphone.com/da-dk/store
  Du søger bare oppe til højre.

  Mht. podcast, så er jeg ikke rigtig kommet videre….som det ser ud lige nu kan jeg stadigvæk ikke synkroniserer automatisk…. øv.

 11. Vlad siger:

  Tak for svaret ;)

  en lille ting mere, høretelefonerne, var de af ______ kvalitet?

 12. Mads siger:

  Well, for at være ærlig, så har jeg slet ikke fået prøvet dem endnu… Normalt når jeg cykler hører jeg radio eller podcast…ingen af delene er mulig på 920 lige pt desværre…
  Well, podcast er selvfølgelig mulig, man kan jo bare kopierer dem over normalt…men det er for besværligt.

 13. Kristian siger:

  Mht. podcasts så kan du jo bare tilmelde dem under Xbox Music and lade mobilen downloade dem over Wifi. Det gør jeg så kan jeg høre ABC News i bilen via bluetooth til radioen i bilen. Mht. radio, ja så er der ingen FM Radio, men nu er Tunein jo kommet til WP8, så det er også fedt at høre NDR via 4G i bilen :-)

 14. Carsten siger:

  Hej.Braun Oral B trådløs oplader virker til Nokia 920.Hilsen Carsten

 15. Carsten siger:

  Nej den oplader ikke, den bliver kun genkendt

 16. Hans Jørgen siger:

  Hej selv bruger jeg 900 synes bare den mangler at man kan bruge Bluetooth sammen med andre mobil’er og lave tastatur om til de 9 felter ( gamle ) og at man kan fjerne sms besked som kommet øverste på skærmen . Hilsen hans jørgen.

 17. Rene siger:

  @hans jørgen.Hvad angår sms i toppen af skærmen, trykker du bare på feltet, og skubber det ud til højre. Sådan gør man med wp8, og vil formode det også gælder lumia 900.

 18. Henrik B. siger:

  Det kan man også på Lumia 800/900. Altså swipe til højre. Så forsvinder notifikationen.

  M.v.h.

 19. klaus lund siger:

  hej.

  En af grundene til at jeg valdte nokia lumia 920 var at den er super fed at have i hånde og den 4.5 tommer skærm er perfekt til min ;-)og grund nummer to er gps den er virklig super fed ingen fejl kunne jeg finde ;-).
  hi hi grund nummer 3 er (hold nu fast) jeg fik den gratis af min beste ven
  som købte 6 stk på en messe i herning, så jeg kan kun sige mange tak min ven.

  mvh klaus

Leave a Reply