Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Microsoft - Kom i børnehøjde og sælg mere - WindowsFan.dk

Microsoft – Kom i børnehøjde og sælg mere

| 8. januar 2013 | 14 Comments

En lille disclaimer

Inden jeg går igang vil jeg lige komme med en lille disclaimer. Nedenstående tager udgangspunkt i en dansk Fona butik, men jeg er næsten sikker på at det hele eller dele af det jeg beskriver gør sig gældende i langt de fleste butikker verden over.
Derudover er jeg klar over at alt ikke handler om børn (hvis du skulle tro det efter at have set min seneste app ‘Smalltube’ :)). Det er jeg helt med på, men nu har jeg selv børn hvorfor at det fylder en del, hvilket det jo sikkert gør (forhåbentlig) for dem af jer der har børn.
Jeg har heller intet belæg for at sige at det rent faktisk vil gøre en forskel det jeg nu vil fortælle, men synes da det er værd at tænke over og overveje at gøre noget ved fra Microsoft side.

Til sidst vil jeg nævne at jeg synes Microsoft gør et ude mærket markedsførings arbejde. Jeg ser Windows Phone og Windows 8 reklamer over det hele, hvilket er helt perfekt, men det kan blive endnu bedre.

En Fona i Danmark

Her i weekenden var jeg en tur i et større dansk center med familien og som jeg plejer at gøre, skal jeg lige ind i alle elektronik butikkerne og se hvordan det ser ud mht. Windows Phone og Windows 8/RT.
Jeg går derfor ind i en Fona butik og kigger lidt rundt. De har en ret lækker Samsung Ativ Windows RT tablet som jeg jo lige må afprøve. Mens jeg gør det kommer der pige med hendes mor over ved siden af. De skal åbenbart se på en tablet til pigen kan jeg forstå ud fra deres samtale.
Pigen prøver forgæves at se på de Android tablets som ligger ved siden af den Windows RT tablet som jeg står og kigger på, men hun er for lille, hun er omkring 10-12 år, og kan derfor overhoved hverken se eller afprøve de tablets der ligger der.

Ja rent faktisk så er det ALLE tablets der ligger oppe på øverste hylde hen over alle Windows barbærene – og hun kan hverken se eller nå nogen af dem.

De står og snakker og lidt, men efter noget tid kan man ligesom mærke på pigen at hun bliver utålmodig fordi hun jo ligesom ikke rigtig kan prøve de tablets moren prøver at tage ned til hende, hvilket også mislykkedes fordi der er alarm på og de derfor ikke kan nå særlig langt ud over kanten.
Pigen kigger sig så omkring og siger så “Hvad med den her mor?”, mens hun går over mod en tablet hun rent faktisk kan både se og nå – nemlig en iPad Mini!
(Jeg er ked af på den her måde at trække Apple frem, men man kan ikke tage fra dem at de kan markedsføre sig selv og det burde Microsoft (og producenter HP, Samsung, Dell, Asus osv) lære af.)

Hér går der nogle ting op for mig, som jeg i hvert fald ikke lige havde tænkt over før.
Efterfølgende tog jeg et billede af den opstilling her som jeg snakker om, dog var det en dreng der stod der på det tidspunkt. Det er ikke min søn, så har blurred ham totalt ud til ukendelighed :)

WP_20130106_004

 

Lave borde = alle kan være med

De borde Apple har stillet op i fx Fona, men også mange andre elektronik butikker, de er nemlig meget lave. De er så lave at alle kan være med, børn, folk i kørestol osv. Derfor kunne før nævnte pige både se denne lille iPad Mini på afstand, men hun kunne også selv nå den og prøve den.
Dette giver altså alt andet lige en rigtig god oplevelse, da tingene er let tilgængelige. Det er ikke kun børn som bliver inspireret af at prøve tingene selv – det gør vi vel alle.

Her kunne Microsoft, og alle producenterne, lære noget. Hvorfor er der ikke et “Windows” område i Fona butikkerne? Hvorfor slår Microsoft sig ikke sammen med alle producenterne og laver aftaler med elektronikforhandlerne verden over om et “Microsoft Area”? De er vel alle interesseret i at sælge deres produkter, og det gør de vel bedst sammen.
Jeg tror faktisk det ville give mere for Microsoft+producenter, hvis de lavede sådan en aftale inklusiv noget Windows salgsundervisning, end de gør ved at starte deres egne “Microsoft Stores” op. Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, jeg siger bare – tænker over det Microsoft.

WP_20130106_003

Simuleret normal brug af enheden

Hvis man så endelig er høj nok til at få fingerne i en Windows RT tablets, som jeg gjorde i denne butik, så er oplevelsen også unødvendig begrænset. Alt det “fede” er nemlig ikke tilstedet på enheden, den er nemlig ikke sat op med en Microsoft konto. Dette betyder at hver gang du går ind i en app, så bliver du bedt om at logge ind. I praksis betyder dette at du kan bruge browseren og de få apps der er installeret. “Personer”, “Beskeder”, “SkyDrive”, “Store” osv viser stortset kun en login besked, hvilket jo ikke ligefrem inspirere den potentielle køber.

Microsoft burde lave en eller anden fake konto, indstilling, præsentations-mode eller andet, som gør at brugeren får en “simuleret virkelighed” præsenteret på enheden. Dvs. går kan ind i Beskeder, ja så er der allerede 2-3 samtaler igang som ligesom viser hvordan det ser ud. Når han/hun går ind i “Billeder”, ja så ligger der billeder både fra Facebook, SkyDrive osv osv. Alt bliver så nulstillet så snart man slukker skærmen, eller ligende, sådan at næste kunde får samme gode virkeligheds tro oplevelse som han ville have fået hvis han selv havde været logget på.

Dette kan Microsoft faktisk allerede finde ud af på Windows Phone, hvilket fungerer rigtig godt. Når man prøver Windows Phones rundt omkring i butikkerne, så kører der for det første sådan en “præsentations” video på skærmen når man ikke bruger telefonen. Dette inspirerer klart folk til at gå hen og prøve tror jeg. Når de så bevæger sig rundt, så er der allerede 3-4 samtaler igang inde i “Beskeder”, der er billeder på telefonen osv.

Så lad os få noget ligende til Windows 8 (både laptops og tablets) Microsoft, det gør oplevelsen så meget bedre for potentielle købere.

En låst maskine er en kedelig maskine

Nå ja, når vi nu er ved det. Halvdelen af de Windows tablets/laptops der var der oppe var låste…hmm. Der kom en Fona man og spurgte om han kunne hjælpe mig og jeg spurgte så hvorfor halvdelen af alle Windows maskinerne var låste, fordi det gør dem unægtelig en smule kedelige at prøve. Hans svar var at ellers installerede folk alt muligt på dem…sjovt nok var ingen af deres Apple maskiner låste.

Hvor om alting er, så burde Microsoft her, som en del af den her førnævnte “præsentation-mode”/simuleret virkelighed, gøre sådan at man ikke kunne installere noget uden password, hvilket jeg vil antage man allerede kan hvis man lavede en “Bruger” konto, og ikke en “Admin” konto. Men fred være med det, hvis Fona folkene ikke kan finde ud af det, så har Microsoft måske ikke gjort det nemt nok?
Igen er vi måske tilbage til noget Windows salgs træning til butikkerne i forbindelse med “Windows Area” :)

Hvor blev spillene af?

Så er vi igen tilbage i børnehøjde. En anden ting jeg lagde mærke til var nemlig at der ikke var nogen spil på de Windows tablets de havde og det var naturligvis ikke muligt at hente nogen uden at logge ind. Dette gælder nok ikke kun børn, da mange voksne også spiller – så hvorfor ikke præinstallere nogle af de store spil som fx Angry Birds, Cut the Rope osv?

Apple har sjovt nok præinstalleret 5-7 spil på alle deres ipads, så når lille Ole løber hen og prøver den tablet han selv kan nå og se, ja så begynder han at spille Angry Birds og os med børn ved hvordan de kan plage.

WP_20130106_002

Jeg siger ikke at man skal basere salget af Windows tablets på hvor mange børn man kan lokke til at plage sine forældre. Men det er vel ikke et tænkt eksempel at faren i familien godt kunne tænke sig en ny gadget, men moren ikke er helt enig. Så kan det vel næppe skade (faren) hvis ungerne også er helt vilde med denne gadget.

Hvor vil jeg så hen med det her?

Det ved jeg faktisk ikke, ikke andet end at jeg håber Microsoft tænker over nogle af de her ting. Microsoft er ved at ændre sig (med Windows 8/RT og WIndows Phone) og blive mere forbruger orienteret, hvorfor de burde lave tiltag i stil med det jeg nævner her, hvis de skal kunne hamle op med iOS og Android tablets.

Windows PC’er/tablets skal være lette at gå til. Det er de, men de fremstår ikke sådan ude i butikkerne synes jeg. Hele det nye “modern UI” gør sig rigtig godt og inspirere faktisk til at man går hen og piller ved det og når man så har folk der, så forsæt da med de positive oplevelser i stil med nogle af de tingjeg beskriver her.

Jeg håber ikke det her kommer til at fremstå som negativt (det er ikke ment sådan), som nævnt synes jeg Microsoft gør det rigtig godt fortiden, det kan bare blive bedre.
Når jeg ser sådan noget her, så kommer jeg bare til at tænke og disse tanker ville jeg så dele med jer.

Kom endelig med din kommentar. Er du enig eller er jeg helt ude i hampen?

Tags: , , , , , ,

Category: Andre nyheder

Comments (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Microsoft Surface RT i butikkerne fra i dag - WindowsFan.dk | 14. februar 2013
 1. En super artikel, men der er faktisk lavet et “Simuleret normal brug af enheden”, f.eks. af Acer, det er super nemt at installere på de demo maskiner butikkerne har, jeg arbejder selv i en computer forretning og der køre vi med det, det kan selvfølgelig også køre på andre mærker.

 2. Mads siger:

  @Niels: Tak. Interessant. Det kørte på ingen af de PC/tablets de havde her. Har heller ikke set en sådan “præsentations-mode” på nogen Windows 8 i andre butikker endnu mener jeg.

 3. Kan selvfølgelig ikke lige huske hvad de kalder det, så det finder jeg ud af i morgen :)
  Vi fik det af Acer, så det går jeg ud fra de også har fået eller fra de andre producenter.

 4. lars kraght siger:

  Hej Mads
  Hvor ER det bare godt observeret!
  jeg har haft præcis de samme tanker mht. den generelle disponering af MS produkter i de forskellige elektronik forretninger. Det ser ofte ud som smidt ind med en møggreb og ikke tilnærmelsesvis nusset om på nogen måde, som de flotte lyse paneler som iDevices præsenteres på, smagfuldt og lækkert.
  jeg synes du skulle sende denne iagttagelse direkte til MS Danmark. Det et så velformuleret og fornuftigt skrevet, at de burde ansætte dig lige på stedet!

  tak for god læsning

 5. Thomas Ebling siger:

  Hej Mads, kunne ikke være mere enig. MS og hardware producenterne gør en så ringe indsats i consumer butikkerne i DK.

  Udover de ting du nævner, oplever jeg altid Win sektionerne i El gig, Fona, ETC. som afpillede, med addware warnings, uden net dækning, og rodede.

  Støtter fuldt op om din opfordring / opsang til MS: Kom nu ind i kampen!

  /Thomas :-)

 6. @Mads: Programmet hedder “Windows demo experience” og er noget Microsoft har lavet.

 7. Asger siger:

  Godt indlæg, og jeg kan kun være enig.

  Min kæreste, der læser kommunikations, hørte et foredrag om Apple, og deres markedsføring. Det var ret så interessant, og imponerende målrettet. Det var ikke en fra Apple der forelæste, men en der var ret godt inde i sagerne. Det der var det interessante var at Apple’s interesse ofte ikke var at sælge et produkt, men en følelse. Der bliver lagt stor vægt på man har det godt med sit produkt, man gerne vil vise det frem, men vigtigst af alt – man vil købe et igen. Der havde han en masse gode eksempler, som jeg vil skåne jer for. Pointen er at samme følelse prøver de at frembringe allerede ved købet af deres produkter. De skal præsenteres som noget eksklusivt, det er ikke bare en del af alt det andet elektronik der kan købes i butikken. Det har sin egen udstilling, hvor det er opstillet i bedste Apple stil. Fremfor resten af butikken hvor andre produkter er opstillet på ens hylder/reoler.

  Der vil jeg give mads ret i at et “windows område” på samme måde ville fremhæve windows produkter på en hel anden måde.

 8. Mehran siger:

  Fantastisk artikel. Kan godt lide når du går i dybden med tingene.Men vi må håbe Microsoft læser det her, og gøre noget ved det.Fortsæt god dag

 9. Mehran siger:

  Fantastisk artikel. Kan godt lide når du går i dybden med tingene.Men vi må håbe Microsoft læser det her, og gøre noget ved det.Fortsæt god dag

 10. Alf Lenni siger:

  Nu er det jo ogsaa Apple reps der bestemmer retningslinierne for Apples stand i Fona, hvorimod MS og de andre producenter siger ikke til alle Fona hvordan osv. At saa Fona selv er helt fucked, det er en anden sag.

  Jeg kan give et eksempel. Jeg havde en ven der ville koebe Acer W700. Vi gaar i Fona for at proeve den. Den er laast. Vi venter og spoerger om den kan bliver laast op. Det tager laaang tid. 15-20 minutter. Vi gik foerst op og kiggede dvd’er og fangede en medarbejder paa vej ud.

  Den bliver laast op hvorefter at maskinen slet ikke er koert ind. Og de har haft en i en uge mindste paa dette tidspunkt. Anyhow…. Vi kigger lidt paa W510 istedet og gaar vores vej.

  3 dage senere moedes vi igen og jeg siger, sa jeg er ivrig for at faa ham paa denne maskine (han har lige solgt hans macbook for at koebe noget godt men billigt).

  Vi kommer ind… Same deal. Maskinen er laast. Jeg gaar hen og finder en dood med det samme. Han er flink og laaser den op. Men to my big surprise…. kun en haandfuld ikoner paa fronten og ingen apps installeret. Der er intet internet og det ligner lort.

  Jeg er i chok og gaar til ekspedienten og spoerger hvad der sker for dem, at jeg ikke kan forstaa de ikke goer noget for at pushe deres W8 touch produkter som de i forvejen har for lidt af. (selvom fisketorvet havde udsolgt af stort set alle deres fra dag 1).

  Han siger: Vi saelger ikke nok af det, saa vi tager ikk saa meget hjem pt. Men det kommer til foraar. Hvor jeg siger, men det er jo nyt, hvordan kan i vide hvad der saelger naar det lige er kommet og i ikke har det. Hvorefter han siger: Naah ja, men der er mange der ikke kan lide Windows 8.

  Holy!!!! What!!!! Ja paa laptops maaske. Men derfor skal touch igang for dilen da! Det maa de da ku se. At ekspedienten saa er 23 og fatter nada, ikke engang kan stave til ipad eller what not. Det er en anden sag.

  Men Fona burde vaere up-to-speed med dette, hvad laver de ellers paa deres arbejde. Jeg ville da vaere stolt over at gaa og fikse W8 maskiner til kunderne. For det er et sygt godt produkt. Men man skal have den rette introduktion.

  Elgiganten er en helt anden sag…. De er endnu vaerre. Rusland anno 1988.

  Men tag lige en tur til Tyskland eller Sverige og se. De kan finde ud af af det.

  PS: Min buddy koebet en W700 i Sverige istedet, der var den ogsaa 300kr billiger og…. tastatur fulgte med, hvilket det ikke goer i Fona.

 11. Thomas Ebling siger:

  @Alf Hmm Sverige, lyder som en interessant mulighed, den vil jeg tjekke ud, tak :-)

  Mht. hvem synderen er her, ligner det i mine øjne mest noget der lander mellem alle stole.

  INGEN tager ansvaret. Meget mærkeligt at MS og hardware producenterne intet foretager sig, de skal jo trods alt sælge noget.

  Well, det er bare så trist, når man nu kan se at Win8 og WP8 er så smæk super lækkert, det duer bare ikke at pakke det gyldne produkt så grimt ind som tilfældet er.

 12. Mads siger:

  Dejligt at høre jeg ikke er den eneste der tænker det her :)

 13. Alf Lenni siger:

  @Thomas: Tyskland er virkelig the shit over alle. Jeg blev helt vild af at se alle de nye maskiner staa under W8 parolerne… De nye stationaere Lenovo, Asus…. Ahhh jeg skal have mig en saan naar de kommer til gode penge. Men foerst Surface Pro. :)

  PS: skal ned og staa in line i Berlin til Surface, helt klart!

Leave a Reply