Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 820 på prøve #4 - WindowsFan.dk

Nokia Lumia 820 på prøve #4

| 21. februar 2013 | 5 Comments

IMG_6294

Jeg har nu været bruger af en Nokia Lumia 820 i godt 14 dage. Det er tid til at den skal tilbage igen, hvorfor jeg nu vil komme med min vurdering af denne telefon.
Det skal her nævnes at jeg kun har haft en anden Windows Phone 8 telefon på prøve og det var Nokia Lumia 920, hvorfor denne “vurdering” af Nokia Lumia 820 overvejende kommer til at blive en sammenligning af de to telefoner. Jeg har af gode grunde ikke andet at sammenligne med. Håber dog du kan bruge det lidt alligevel, ellers er du altid velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet i bunden af indlægget.

 

Som du nok har bemærket, så snakker jeg tit om størrelsen på de telefoner jeg prøver. Det betyder meget for mig.
Det første jeg bemærkede ved Nokia Lumia 820 var at den ligger væsentlig bedre i hånden end fx 920. Umiddelbart så ser de to telefon ikke så forskellige ud i størrelsen/form, men når man har dem i hånden er forskellen alligevel stor.

IMG_6293

IMG_6292

 

Det at  Nokia Lumia 820 er en smule lavere gør at man nemmere kan nå toppen med tommelfingeren, hvilket for mig i hvert fald har stor betydning, da det er en bevægelse jeg laver mange gange om dagen. Det er simpelthen mere behageligt for hånden at skulle op og trykke i venstre hjørne af skærmen.

En anden ting er at den version af Nokia Lumia 820 som jeg havde på prøve her, havde et Trådløst Opladnings cover på. Ved ikke om de andre covere har det, men det der var på den her havde en “gummi-agtig” overfald, i hvert fald var den mere ru end Nokia Lumia 920’s meget glatte overflade.
Dette hjælper også på at telefonen ligger bedre i hånden, da den ikke så let glider.

Så i forhold til Nokia Lumia 920, så vinder Nokia Lumia 820 når det kommer til “hånd/lomme-komfort” – for mig.

Når man så kigger lidt mere efter på fx, skærmen kan man godt se at 920 har en bedre skærm. Det er nok ikke noget man ville lægge mærke til hvis man ikke havde noget at sammenligne med, men har man det er der faktisk en relativ stor forskel.

Kameraet i Nokia Lumia 820 er helt iorden, et rimelig godt kamera, men det må naturligvis se sig slået af 920’erens helt fantastiske kamera. Så er du typen der tager mange billeder/videoer med din telefon, så skal du klart tage 920’eren. Se evt. min lille cykeltur her.

På Nokia Lumia 920 har jeg oplevet at batteriet nogle gange kan være lidt “random”. Nogle gange så spiser den simpelthen batteriet på noget der minder om 7-10 timer, hvilket jo ikke er acceptabelt. Andre gange så er der over 60% tilbage når jeg lægger den til opladning om aftenen.
Heldigvis er det ikke noget der sker særlig tit, men når det gør er det virkelig irriterende.
Desværre så har jeg oplevet det samme med Nokia Lumia 820, hvilket kan være en indikation af at det er Windows Phone 8 der har et problem et eller andet sted. Alternativ kan det være noget Nokia drivere eller ligende som går i rod en gang i mellem.
Til Windows Phones forsvar skal det siges at jeg også har oplevet ligende problemer på både iOS og Android.
Lige meget hvad, så er det i hvert fald ikke særlig rart som bruger at se batteriet forsvinde for øjnene af dig.

Håber Microsoft/Nokia får fixet det her problem i nær fremtid.

Ville jeg så skifte Nokia Lumia 920 ud med Nokia Lumia 820?

Nej. Selvom jeg meget bedre kan lide den “lille” 820 i forhold til 920, så har 920 stadigvæk sit kamera, som er virkelig vigtigt for mig. Der vil helt sikkert være andre som ikke har brug for kameraet og hvis de hellere vil have en lidt mindre telefon, så vil jeg klart anbefale Nokia Lumia 820.

Jeg har haft virkelig svært ved at “konkluderer” på den her telefon, men det har nok ikke noget med selve telefonen at gøre. Det har nok mere at gøre med at Windows Phone 8 er Windows Phone 8, lige meget hvilken telefon du så prøver det på – dette er en god ting i min verden.
Desværre gør dette det svært for sådan en som mig som skrive om den, at de store forskelle og slå ned på. Meget af det som er forskelligt er netop størrelsen og hvordan den føleles at have i hånden/lommen og dette vil være forskelligt fra person til person.
Derfor vil jeg opfordre til at I selv går ned i en butik og prøver at have en af hver (Nokia, HTC, Samsung, osv) i hånden og find ud af hvilken en der passer til dig.

 

Som en lille afslutning på denne “på prøve” af Nokia Lumia 820, har jeg optaget endnu en lille video. Denne gang er videoen dog optaget på samme tid. Jeg holdt simpelthen telefonerne over hinanden og trykkede “optag”. Det blev ikke til meget andet end en tur i haven, men det er vel også “the amazing everyday” alligevel, så det er vel fint nok – omend jeg dog hellere ville have haft 25+ grader, end det sne der ligger nu.

Jeg kom efterfølgende til at tænke på at den måde jeg holdt dem på nok ikke var helt smart i forhold til lyden. Jeg holdt nemlig (måske) min højre hånd over hen over mikrofonen på 920. Så lyden skal I lige tage med et gran salt. Den lille “klik” lyd som kommer en gang i mellem, det er ikke fordi nogen af telefonerne er defekte, men fordi de ligger lige oven på hinanden og derfor rammer hinanden og giver denne lyd.

Tags: , , ,

Category: Anmeldelser, På prøve

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lars Kraght siger:

  Hejsa
  Nu har jeg testet 2 Lumia 820 telefoner. Begge har den skavank at hvis man ryster telefonen så kan man høre batteriet rykke sig ganske lidt. Den ene telefon lider af at batteriet flytter sig så meget at det mister kontakten med terminalerne og slukker/genstarter.
  Har du oplevet det – kan du lige teste det på din egen?

  Mvh
  Lars

 2. Mads siger:

  @Lars: Det med at der er en “tung” lyd når man ryster, det har jeg i hvert fald på min 920. Havde ikke tænkt på at det skulle være batteriet, men det giver da god mening nu du siger det.
  Jeg har desværre sendt 820 tilbage (artiklen er skrevet for nogle dage siden, men først publiseret i dag) så kan ikke efterprøve det.

  Men det var ikke noget jeg umiddelbart lagde mærke til da jeg havde den.

 3. Alf Lenni siger:

  Batteriet rykke sig? Det lyder ganske unikt. Har ikke oplevet paa den jeg havde.

 4. Steffen jørgensen siger:

  Har oolevet det med to 820 som blev byttet med det samme min 3 gjorde det osse en smule men lagde et stykke papir ned i sidrn af batteriet og problemt løst

 5. Tommy Christensen siger:

  Hej

  Jeg har netop testet det på min 820, og der er ingen bevægelser eller vibrationer i telefonen, så det lyder som enkelt fejl. Kan være en fejl os producenten af batterierne, for tror næppe at det er Nokias problem…

  Som telefon synes jeg faktisk at 820’eren er rigtig fin. Jeg kommer fra en Samsung Note II, og inden da en Note I osv… Denne tlf ligger MEGET bedre i hånden. Og så er der ingen lange svartider på åbning af diverse menuer og programmer. Jeg giver den 3 ud af 5 stjerner!

Leave a Reply