Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Microsoft Surface RT i So eing Ding - WindowsFan.dk

Microsoft Surface RT i So eing Ding

| 18. marts 2013 | 41 Comments

SoEinDingSurfaceRT

For nogle dage siden begyndte snakken i forummet omkring at der ville komme et afsnit i So Ein Ding hvor Surface RT ville blive anmeldt.

Nu er afsnittet så muligt at se på nettet – Se Microsoft Surface RT i So Ein Ding.

Hvad synes i?

Rammer han plet eller har han helt misforstået konceptet?

 

Tags: , , ,

Category: Windows Nyheder

Comments (41)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Download | 11. januar 2019
 1. Erk siger:

  … og vises mandag aften på DR2 kl. 2200

 2. Jesper siger:

  Ja, jeg ejer den ikke selv, så det er svært at sige noget om den hastighed han brokker sig over.

  Men ja, det der halv desktop/halv touch, når man ikke rigtig kan bruge desktoppen fornuftigt, det fungerer bare rigtig dårligt.
  Det er super fint til Surface Pro, og alm. computere med Win 8, men det burde bare ikke være sådan der i RT. Man burde slet ikke kunne komme ud på desktoppen, eller nogle af de kontrolpaneler og settings der er derude. Det skal være 100% touch før det kommer til at være noget folk vil have som erstatning for en iPad.
  Apps er jo hvad det er. Det skal nok komme.

  Men efter hvad man også har kunnet læse, og nærmest forstå, så er RT simpelthen failet ret meget, og man kan godt forstå det.

  Som en direkte tablet, der er Win 8 RT altså langt fra i mål, det vil jeg give ham ret i. Men det er nu de hybrider, som Pro, jeg går efter, og der tror jeg bare det kommer til at sparke røv :)

 3. Søren siger:

  Jeg har købt en surface RT, og er voldsomt glad for den. Og sammenligner jeg den med IPad, så er IPaden legetøj, og surfacen kan faktisk bruges seriøst. Jeg tager mange billeder med mit spejlrefleks kamera, derfor har jeg mappet mit nas-drev på surfacen, og jeg kan derved lægge billeder direkte fra kameraet ind på nassen, ikke noget med itunes eller andet, bare billder ind på nas. Og så har jeg one-note, som er rigtig godt til dagligdags noter, samt word og excel. Det virker rigtig godt.
  Men det er ikke en PC, men det er som om den får drøje hug for netop ikke at være det. Men se den som en tablet, lige som en IPad, bare med nogle super brugbare ekstra muligheder som, office, den tilkobler til printer, uden problemer, og til NAS uden problemer. Dog medgiver jeg, Microsoft Store er noget tom, men med tiden, så skal det jo nok komme. Jeg ved Danske Bank er på trapperne med en app, når bankerne kommer med, så er den lige i øjet!

 4. Jesper siger:

  ^^
  Jeg tror mere den får hug for at være lidt en PC, når den ikke skal det.
  Igen, bare det, at man skal skifte mellem desktop og metro på en tablet, som kun er en tablet, og ikke en hybrid, det er altså ikke smart lavet. Word, Excel og Powerpoint burde laves i samme stil som deres metro OneNote app, så ville det spille. Og så at man ikke kan komme ud på desktop.

  Igen, apps skal nok komme. Det skal han heller ikke gøre til et større nummer end det er.

  Og så det med at han lige svinede dynamiske tiles, det var jo en fadæse i sig selv. Det er jo trods alt bedre lige at åbne 5-10 forskellige apps for at finde ud af det samme.
  Den var sgu lige fail imo…

 5. Søren siger:

  Desktop delen uden touch cover, det går ikke så godt, men med touch cover, der synes jeg det virker fint. Men ja, det er lidt et sjovt hop man laver, når man går fra forsiden med de dynamsike tiles, som virker rigtig godt, og så pludselig står man i det gamle windows. Omvendt, det er netop der inde jeg har mappet mit NAS, tilføjet min printer, og når jeg arbejder med de ting, word, excel, billder, print.. så bruger jeg softcover som tastetur, og har faktisk også min bluetooth mus på også, og så er den som en PC, og den har jo kun lovet at være en tablet!!
  Jeg er så fuldt klar over jeg aldrig kommer til at lægge andre programmer på, og der mangler jeg da photoshop, og pt mit netbank, men den skulle være på vej.
  Inden jeg købte, troede jeg faktisk jeg skulle have en IPad, men det stod hurtigt klart, at den ikke dækkede mit behov, så ventede jeg på Surface PRO, men da jeg så der var office (light) på RT, ja, så dækker den 95%, og når netbank kommer med, så går vi mod 100%. 100% får den når photoshop og angry birds er klar.. :-)

 6. Asger siger:

  Jeg har selv en surface, og jeg er virkeligt glad for den. Jeg kan ikke helt se hvorfor desktop-mode er et problem. Jeg syntes det er fantastisk. Hvis ikke man bryder sig om det, kan man nøjes med at bruge “tile-miljøet”. Jeg ser det som noget ekstra, og jeg finder det meget brugbart.

  Som Søren også siger. Så er Surfacen en tablet der rent faktisk kan bruges til noget. Har en iPad, men det er jo bare et stykke legetøj. Der findes masser af gode apps, men uden dem, så er den jo intet værd.

  Bare det at have et fil-system er i min verden guld værd! Ved ikke hvor mange der har prøvet at redigere en officel fil på iPad. Tror det er lettere at lande en rumfærge.

  Til sidst så tror jeg at MS har fat i den lange ende ved at ens styresystemer på PC og tablet. Kan du bruge en pc, kan du også bruge en tablet, og i princippet kan du det samme (er så ikke helt tilfældet med RT, men alligvel). Vil mene det er et godt salgs argument når man skal vælge mellem iPad og Surface/MS baserede tablets, at man ikke skal starte fra nul med hvordan skidtet virker.

 7. Oldfart siger:

  Jeg er fuldkommen enig i hans bedømmelse!
  DOG er der et stort minus som trækker ned i troværdigheden:
  Det virker som om at surfacen ikke er opdateret som han bruger i programmet, jeg oplever ikke at jeg sider og venter på at apps, skal åbne OVERHOVEDET, jo mellem 1-3 sekunder, og???

  Ellers syntes jeg den er helt fair, da jeg godt kan sorteres Sonnes sprogblomster væk. Det er trods alt mere underholdning end forbruger oplysning :-D

 8. Bengt Wendt siger:

  Jeg brugte et par timer i butikken, og blev utroligt skuffet over den, så jeg købte en Android.Jeg kan slet ikke se nogen fordel ved den, jeg har brug for noget mellem min telefon og en bærbar.

 9. Søren siger:

  Asger, du har helt ret, man føler sig hjemme igen, når man er i desktop mode, og så netop med de muligheder som det giver, så er den et perfekt redskab, til de små lettere arbejdsopgaver som budget, noter, mail etc.
  Til dig oldfart, så tror jeg også det er en ikke opdateret software, det er ca 1- 3 sekunder jeg venter mellem apps, så det er slet ikke noget problem, og internet kører også uden problemr, så ja, det var vist bare “godt tv” som han lavede der. Jeg regner med at købe en Nokia lumin 920, og der håber/forventer jeg surfacen netop bliver bindeled mellem telefon, og min gamle PC. Men det skal nok være en windows phone, før det bliver godt.

 10. Jesper siger:

  @Asger

  Altså, desktop er jo ikke et problem, hvis det kan bruges. Det er jo bl.a. derfor at Pro’eren med garanti vil være helt kanon.
  Men når det eneste man reelt set kan er at bruge Office pakken derude, og så lige tweake lidt her og der, så går man desværre bare, i tablet henseende, væk fra det brugervenlige, da langt størstedelen af de folk der vil købe sådan en her, ikke er der.

  Men ja, han bruger nogle ret latterlige ting. Det med waiting apps, ahhh… Og især det med IE. Det er muligt iPad’en er hurtigere end Surfacen, men come on. Selvfølgelig er det ikke de der 20-30 sekunders forskel. Det er simpelthen for dårlig lavet.
  Altså, hvorfor dælen skulle MS rende rundt og sige at det nye IE er mega fedt og et af de hurtigste, og så samtidig tage 20-30 sekunder om at loade en webside. Det giver jo absolut ingen mening…

 11. Jesper siger:

  Og samtidig. Bare det, at han næsten siger, at keyboardet på skærmen er bedre end touchcoveret er jo også en joke. For det første tror jeg ikke helt han har fattet, at man rent faktisk kan lægge sine hænder på touchcoverets taster, uden at den skriver. Og for det andet, så er det jo også en joke, at han brokker sig over, at man rent faktisk skal “trykke” på knapperne :/

 12. Søren siger:

  Jesper, det er netop ude i desktoppen jeg har mappet mit NAS-drev, fundet min printer, og tilføjet mus, så at det ikke kan bruges, det kan jeg ikke tilslutte mig. Og office-pakken ligger skam også på forsiden, så for at tilgå dem, skal man ikke omkring desktoppen, du tilgår direkte fra forsiden. Nemt og hurtigt.
  Jeg synes der var rigtig mange ting som Sonne ikke har forstået, lidt synd han kun kan lide Appel, og de laver også lækre produkter,men hvad var det lige den sidste guitar app kunne bruges til.. ret sikker på hvis ungerne møder op i musikskolen med den, så bliver de sendt hjem igen.. :-)

 13. Oldfart siger:

  @Søren: Den der med Guitar appen ser jeg som en stor joke fra Sonnes side, hvor han bare vil vise at ja der er flere apps i æbleskuret, men er det alle kvalitets app???

  Nuvel der skal også være plads til prutteapps ;-)

 14. Søren siger:

  @Oldfart, det var helt sikker ment som en joke, og appen var da også både sjov og imponerende godt lavet. Men det viser jo igen at de to maskiner netop er forskellige. Ipad er uovertruffen til sjov og underholdning, men surfacen rækker længere, så den kan der arbejdes på, lige ud af kassen. Og der i ligger også valget, hvad skal du bruge den til, og det synes jeg helt blev undervurderet i teste.

 15. v0lum3 siger:

  Nu har jeg haft min Surface RT i godt 5 måneder.
  Sonne er, efter min mening i sin egen lille snævre verden af hvad der er den rigtige eller forkerte måde at bruge en tablet på. Fint med mig, men når han kun forholder sig til tingene ud fra, hvad han forestiller sig er, en mainstream forståelse af hvilke ting der er brugbare og hvilke der ikke er, og ikke forholder sig objektivt til tingene, har jeg afskrevet ham som anmelder.
  Jeg syns jo f.eks. Det er en fantastisk MULIGHED at bruge desktoppen og den funktionalitet der følger med, du behøver jo ikke bruge den, men det fungere da uovertruffen til at administrative opgaver og arbejde med eksterne enheder. Desuden fungere office upåklageligt med touch, har brugt min surface som min primære enhed på farten og til studiet. Og så er der bare ting der er plain wrong: jeg har f.eks. Aldrig oplevet at mail appen tog (hva jeg talte) 15 sekunder at åbne. Jeg siger ikke Surface RT er perfekt, for det er den ikke, men han kunne nemt ha highlightet en masse meget brugbare features på en meget mere positiv måde, da den jo netop tilbyder en masse features over konkurrenterne og gør det rigtigt godt på mange punkter. Og det at han (næsten) kun fokusere på det negative, er grunden til han fejler som anmelder.

 16. Søren siger:

  @v01um3, Helt enig desktoppen skal ses som en mulighed, en add on. Vedr. Sonne, så mener jeg også det er tegn på lav faglig kompetence som “journalist” at lade sine egne holdninger træde så kraftigt igennem. Dermed ikke sagt at han ikke må sige dårlge ting omkring produkter, det er ok, men jeg synes han komplet overser hvad Surface er lavet til.

 17. Michael Trolle siger:

  I skriver alle sammen at Sonne ikke fremhæver hvad den faktisk kan, men hvad kan den da? Hvis du ikke kan installere programmer på “skrivebordet” hvad kan du så bruge den til?

  Jeg har en Lumia 920 og er overhovedet ikke imponereret over udvalget af apps, jeg savner så mange apps fra min iPhone, de findes ikke på Windows Phone og når jeg spørger ind til om de kommer, så får jeg et svar som jeg slet ikke havde håbet på, nemlig at de ikke kommer eller at der ikke er planer om det lige nu. Jeg savner fx, ViaPlay, DR NU, Podcast, SydEnergi og mange flere.

  Jeg har også Windows 8 på min pc og er her heller ikke imponeret over antallet af apps.

  Der er simpelthen for få apps, de fleste apps (efter min mening) er værdiløse, mange virker ikke efter hensigten, og mange apps indeholder kun funktioner som man i forvejen kan på telefonen.

  Har set flere nævner at de apps der er i App Store blot er gentagelser og at Windows Store er kvalitet og uden gentagelser, det vil jeg ikke helt give dem ret i, jeg kan fx finde de første 10 facebook apps i Windows Store uden at nogen af dem når Android eller iPhone appen til sokkeholderne.

  Jeg er vild med designet i Windows men forklar mig hvorfor jeg skal købe en Surface, for jeg kan simpelthen ikke se det?

  Pt. overvejer jeg meget kraftig at gå tilbage til iPhone og måske købe en iPad eller måske gå over til Android, der kan jeg trods alt få mine apps :)

 18. Søren siger:

  @Michael Trolle, hvis der er apps som du savner, og det bare er dem som du savner, så skal du ikke købe en Surface, men helt sikkert en IPad, for der er næsten ingen apps i MS Store endnu. Men som jeg har skrevet før, så tilgår jeg mit NAS drev direkte, uden problemer, og lægger billeder fra mit spejlrefleks kamera direkte ind på nas-drevet det kører bare. Min printer virker uden problemer, tryk print, og der printes, tryk scan, og der scannes, det er rigtig godt sammen med officepakken. SÅ kort sagt, som MINI pc, hvor der tilgåes NAS, scannes, printes, og lægges budget og lignende, der er den rigtig god. Skal der spilles og leges, så køb noget andet, nok en IPad, eller en rigtig PC alt efter hvilke spil du vil kører.

 19. Michael Trolle siger:

  @Søren, dvs. en Surface kan bruges som en bærbar pc bare med mange begrænsninger og til dyrere penge? Det virker jo logisk :) De ting du beskriver Søren synes jeg også er fint men kan, men det forventede jeg faktisk også at man kunne, det skal man bare kunne i dag :)

  Andre bud på hvad jeg kan bruge en Surface til?

  Jeg har intet behov for at spille, men jeg har behov for at gå på netbank, bruge eboks, streame film/serier/tv, følge mit elforbrug, og andre daglig dags ting, jeg mener ikke selv det er “useriøse” ting, det er helt almindelige ting og de fleste andre har også behov for de ting.

  Jeg ville jo allerhelst have noget som jeg kan bruge som tv/media streamer når jeg er på farten og “bærbar pc” når jeg er derhjemme men det har nok lange udsigter, så måske der bare bliver en bærbar derhjemme og en iPad i bilen :)

  Der er mig bare en stor gåde hvorfor der ikke er nogle der har kombineret funktionerne lidt bedre, hvorfor skal det hele være så lukket og låst, det gælder både Surface, Android og iPad.

 20. Asger siger:

  @Michael -> De ting du efterspørger kan jeg ikke se du ikke kan fru surface? Der er ikke en decideret app, men det kan gøres via IE. Kan godt se der er lidt mere blær over at have en designet app til formålet. Det er dog forkert at sige det ikke kan lade sig gøre.

  Surfacen er billigere end iPad’en, ved ikke helt om det er et argument. Just say’ing :)

  Jeg har begge dele. Vil sige at min iPad er blevet min game-boy. Bruger den udelukkende til at spille på. Så er det et underholdnings apparat, så gå efter en iPad.

  Surfacen er langt mere anvendelig til det mere seriøse arbejde. Det at kunne håndtere filer når jeg skal sende mails ser jeg som et stort plus. At kunne tilgå filer på firmaets server bruger jeg også en del.

  Når jeg er på farten syntes jeg sjældent iPad’en kan følge med, pga dårlig signal. Derfor bliver det ofte på forhånd downloadede podcast. På surfacen kan jeg ligge mine overspillede DVD ind, direkte fra min NAS.

  Det at surfacen har mulighed for at udvide pladsen med Micro SD ser jeg også som en fantastisk ting. Er lidt muggen over Apple tager så voldsomme priser for ekstra plads…

  Som et minus ved Surfacen skal det siges den ikke har mulighed for at komme på 3G/4G. Argumentet skulle være at alle telefoner idag har mulighed for internet-deling og man derfor “sparer” et abonnement ved kun at have mobilt internet på sin telefon som så deles. Det er så lidt so-so om man køber den forklaring, men der er vel en pointe med det.

 21. Søren siger:

  @Michael Trolle, du skriver du også ville forvente at den kan disse ting, men er den alligevel ikke den eneste tablet som netop kan disse ting? Jeg er ret sikkere på at du ikke kan tilslutte en printer til en I-pad, og det samme med NAS-drevet, da jeg troede jeg skulle have en I-pad, så var det netop disse ting som gjorde at jeg begyndte at kigge efter denne surface. Så det er da ret unikt at den kan. Men der fra, så er det hele op til app store hvad den skal kunne, og hvis ikke der sker noget mere der inde,og gerne snart, ja så har surfacen et stort problem, for netop som du skriver, hvad med netbank (danske bank er dog på trapperne med noget, siger min rådgiver)E-boks, og div. smarte apps, som jeg er helt enig med dig i, ikke kun er sjov og ballade. Og så er netflix jo kommet, så du kan skam streame film og serier.
  Det lyder banalt at det NAS er så vigtig for mig, men jeg har alt liggende på den,og jeg tager mange billeder, som jeg tilgår via mit tv. og det er bare nemmere lige at sætte USB-stikket i siden på surfacen, lægge billederne over, sorter og slet, og så ind på NAS-drevet. Netop hvad jeg havde brug for, og så er det ikke en stor tung og varm PC, som hele tiden skal have 230V, for at kunne nå at fuldfører opgaven.

 22. Jesper siger:

  @Søren

  Alt det du skriver med NAS, Printer osv., det kan du også sagtens inde fra Video app’en fx. Der kan du tilgå tilsluttede USB ting, netværk og hvad ved jeg. Og printere osv. kommer jo til at ligge under “Devices” inde i “PC Settings”. Så reelt set har du ikke behov for at komme ud på desktoppen på en alm. Surface.

  Og jovist er der genveje til Word osv. inde i metro UI, men de bliver alle, pånær OneNote, launched i desktop mode alligevel.

  Det korte af det lange er bare, at for en tablet, hvis primære funktion er i metro, der er det dumt at de lader folk komme ud i desktop mode, når der er så få ting der virker derude ift. alm. Win 8. Det forvirrer bare folk der allerede er forvirret over Win 8 og det hele.

 23. Michael Trolle siger:

  Vil det sige man kan køre både flash og java på en Surface, altså se DR NU, bruge nemid og bruge viaplay fra bowseren? Det kan de andre tablet nemlig ikke jo.

 24. Oldfart siger:

  Ja, man kan se nettv. Med nogen få små ninjatricks. Ser selv dr tdc tv på min.Netbank med nemid nej, ingen java (det samme som android og appple)Mobil netbank, måske hvis bankens mobilsider virker!

 25. Oldfart siger:

  Sådan tilføjer du “flash-steder” til din surface og andre ninja tricks:

  http://www.windowsfan.dk/forum/viewtopic.php?f=20&t=1177

 26. Søren siger:

  @Jesper, tak for tippet, det vil jeg prøve. Altså når jeg engang får liv i min igen, for jeg har glemt min lader hjemme hos mine forældre, som bor i den anden ende af landet, og jeg fandt så ud af at man køber ikke bare lige en ny i El-giganten eller Fona… (så en lader til bilen, det mangler de også i sortimentet..)

  På mobilsiden.dk, der er den også blevet teste, og det er med noget andre øje. Der får den det ros som jeg mener den fortjener!

 27. Jesper siger:

  ^^
  Jamen, uden tvivl den er fed, selvom jeg dog stadig hellere ville have Pro’eren.

  Dog skriver han også på mobilsiden:
  “Men det er noget rod at Microsoft har beholdt skrivebordet (desktop) på Surface RT, da det forvirrer. Det giver ingen mening, at vise et skrivebord der ligner det fra computeren, når det langt fra er det samme. Du kan nemlig ikke afvikle almindelige Windows programmer på Surface RT, men kun de særlige Windows 8-flise (tiles) apps.”

  Og det er også det jeg mener. Hybriddelen er så god og rimelig godt gennemtænkt når det kan bruges, men hvis ikke, jamen så er og bliver det bare forvirrende, og endda også lidt grimt.

 28. v0lum3 siger:

  @oldfart
  Det trick er ikke nødvendigt mere. Den tidligere White-list er blevet lavet til en Black-list i den seneste opdatering til Windows RT og 8. Det betyder at alle sider har som standart Flash aktiveret.

  Så ingen Ninja tricks mere. Alle sider har flash på din Surface, med undtagelse af de få sider der er blacklisted! :)

  http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2013/03/11/flash-in-windows-8.aspx

 29. Oldfart siger:

  Hey v0lum3

  1000 tak for input, den havde jeg ikke lige set komme :-) det bliver fjernet :-D

 30. Anders siger:

  Jeg er helt enig med v0lum3. Sonne er desværre ikke en seriøs anmelder.

  Jeg har haft min Surface i ca. 4-5 måneder efter at have haft iPad og den kører upåklageligt og ganske hurtigt. Følgende ser jeg som dens store styrker:

  1. USB port, SD-kortlæser, HDMI-udgang.
  2. Bedre skærm end iPad 1/2 med færrer reflekser.
  3. Komplet Office-pakke med mulighed for at hente/gemme direkte på
  Skydrive.
  4. Meget hurtigere opladning end iPad.
  5. Læsning af filer fra USB-stick eller SD-kort, f.eks Word, PDF eller
  billeder.
  6. Rigtig gode features med søg og deling i de apps der tilbyder
  det.
  7. Live tiles med notificationer selvom app’en ikke kører.
  8. En meget mere moderne brugeflade end den noget bedagede brugerflade
  på f.eks iPad.
  9. Sammme brugerflade på alle devices: desktop, tablet og mobil.

 31. Anders siger:

  Jeg glemte en meget vigtig detalje:

  10. Surface kan vises Flash på langt de fleste sites.

  Det var mildest talt r..irriterende, at man ikke kunne vise Flash på iPad.

 32. Oldfart siger:

  @ anders 1

 33. oldfart siger:

  Lige en lille tilføjelse:
  Har lige været i Expert og hentet et hdmi kabel.
  Nu er min RT tilsluttet mit tv, som ikke er et smarttv, så nu netflixwer jeg youtuber osv på mit tv.

  Men det kan ipad……. NOOOOOT

 34. Alf Lenni siger:

  Han er en komplet idiot og fudlstaendig ulidelig klaphat. PPI 300% stoerre paa ipad? Ehhh, der er vist der ikke har en regnehat :)

  Har slet ikke de ventetider paa min overhovedet. Altsaa der skal ikke vaere nogen tvivl om at den ryger videre til Maj naar min Pro kommer, men den kaere Hr Ding synes jeg personligt fudlstaendig kold og hamrende usympatisk og anti-objektiv.

 35. Henrik siger:

  Han rammer plet, rt/8 er noget lort, de vil så gerne ramme noget der er som ipad, opgiv det app store sjov, og det rodet windows8 skidt, apple og android er mile foran, det er en kamp windows aldrig kan vinde! Har altid været fan af Microsoft men efter 8 er jeg desværre endt hos æblet, tror desværre den platform bliver et flop?

 36. Jesper siger:

  ^^
  Du mener simpelthen at Win 8 er et flop blot ca. en uge efter at det er blevet annonceret at Apple med stor sandsynlighed skal til at lave deres design mere minimalistisk, som Win 8, og alt hvad Google har af produkter også her inden for de sidste par måneder OGSÅ er blevet mega minimaliseret ?
  Og efter at Win 8 designet har vundet flere design priser det sidste års tid end noget andet OS ?

  Det er nok ikke designet af Win 8 der fejler det store, men derimod mennesket. Men det er måske en okay måde at sortere de knap så tilpasningsdygtige fra. Evolution, you know…

 37. Dan Grusgaard siger:

  Nu da Jobs er død prøver MS at overtage hans lede forretningskoncept med at slavebinde kunderne til deres “store”- den hjemmeside hvor microsoft tvinger dig til at installere din software fra. De tager din frihed fra dig for at få et mersalg. De smider et kødben til dig som tak for at være deres slave i form af office på tablet’en og gratis gps
  på den afskyelige lumia mobil tlf.
  udviklingen går i retning af at Tablet’s bliver mere alsidige og lige så stærke som pc’er. Microsoft prøver desværre at lave en “apple” på forbrugerne med deres tablet. Det er på tide at folket kræver frihed for tablet’en. Vi vil selv have lov til at bestemme hvad og hvorfra vi vil installere vores programmer. Vi vil have kompatibilitet ikke begrænsninger bare for at ms kan få et mersalg. Vis MS at det de har gjort ikke holder i længden. Sig nej til RT med dets nuværende begrænsninger.

 38. MLumholdt siger:

  Jeg har haft en iPad og ejer nu en Surface 2. Mit problem med iPad’en var mest, at den ikke havde officepakken. Der findes adskillige programmer i apple’s app-store, som kan bruges til dokumentskrivning men de er mildest talt elendige. Man kan fx ikke åbne docx filer fra mailprogrammet, redigere lidt i teksten og sende det videre, uden at layoutet bliver fuldstændig ændret eller billederne i dokumentet bliver kastet andre steder hen på siden eller andet. Det kan man gøre uden problemer på en Surface. Man kan rent faktisk bruge den som et seriøst arbejdsredskab! De personer, som udtaler sig omkring desktop-funktionen har helt sikkert ikke prøvet surface’en i længere tid. Da jeg fik den synes jeg også at det var tåbeligt, at have en desktop-funktion når man ikke kan bruge den til andet end adope-pdf, internettet og officeprogrammer. Men et par gange har jeg haft behov for at have 2, 3 eller 4 internetsider og dokumenter åbent på samme tid. Det kan man ikke i metromode og slet ikke på en iPad. Man kan åbne to apps på samme tid i metromode, men det er bare meget rigidt mulighederne får personlig tilpasning er ikke eksisterende. I desktopmode kan jeg fx have 2 dokumenter, et slideshow og youtube åbent på samme tid. Med musefeltet på tastaturet kan jeg hurtigt zoome ind og ud på vinduerne, så man stadig kan se teksten. Surface har oceaner af muligheder. Søg lidt på youtube, så finder man hurtigt ud af hvor brugbar surface’en er!

  Kort sagt, køb surface hvis du mangler: Officepakken, USB, kort opladningstid, mulighed for at arrangere vinduer som du har lyst til, funktionelt skydrive og mappeinddeling, generelt bare har tænkt dig at bruge din tablet til arbejde.

  Køb iPad hvis du gerne vil have: Flere apps, bedre spilmuligheder, bedre multimediemuligheder, generelt flere underholdningsmuligheder.

 39. Camilla siger:

  Hej

  Jeg kan ikke aktivere redigering, når jeg åbner en doc.fil fra nettet. Nogen der har en løsning?

 40. sklep golfowy siger:

  Excellent post. I used to be checking constantly this blog and I am impressed!
  Extremely helpful information particularly the closing part :)
  I take care of such info a lot. I was looking for this particular info for a very lengthy time.
  Thank you and best of luck.

Leave a Reply