Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Løber din Windows Phone nogle gange hurtig tør for strøm? - WindowsFan.dk

Løber din Windows Phone nogle gange hurtig tør for strøm?

| 16. april 2013 | 12 Comments

I dag oplevede jeg noget, som jeg desværre har oplevet et par gange. I dag gik det dog op for mig hvad problemet var. Jeg siger ikke at dette altid er problemet, men det er da hver at kontrollere.

Det der skete var at jeg vågnede i morges som normalt ved at min telefon’s alarm lyder. Som den nyheds/informations narkoman jeg er, skal jeg jo lige se hvem der er kommet mail fra, når der nu på forsiden er et fint lille 3 tal, som indikere der er kommet 3 emails siden jeg kiggede sidst.

Jeg er nok ikke helt rigtig vågen og mistænker at jeg for ramt lidt forkert i min navigation rundt mail app’en.

Jeg kommer op og kører på arbejde. Da jeg kommer frem kigger jeg på min telefon og ser at den kun har omkring 65% strøm tilbage. Jeg  har lige taget den ud af opladeren for 1 time siden…hmm. Ved at kigge lidt i min mail app, som reelt er det eneste jeg har været inde i, finder jeg ud af hvad problemet er.

Jeg er kommet til at slå synkronisering til for min “All Mail” mappe på min Gmail konto – dumt!

Normalt har man kun synkronisering slået til på sin Indbakke. Synkronisering på andre mapper er typisk ikke noget man er interesseret i, da ens mails normal lander i Indbakken jo. Det er dog muligt at slå det til. Hvis du går ind i mail app’en, åbner actionbaren der i bunden og vælger “mapper”. Her kan du se alle dine mapper på din Gmail konto (du skal måske lige trykke på “Vis alle mapper”). En af dem hedder “All Mail”. Går du ind på den, står der “synkroniser denne mappe”. Denne skal du IKKE trykke på – fordi så gør den præcis hvad den siger – og det er du ikke interesseret i.
Hvis synkronisering er slået til, kan du hive actionbaren op og vælge “synkroniser ikke denne mappe”, hvilket får den til at stoppe.

Det viste sig at dette var det problem jeg havde idag. Det som fik mig rigtig på sporet, var at jeg kl. 11 modtog en mail fra Telmore om at jeg havde brugt min data pakke for denne måned. Min Gmail er mange år gammel og fylder 2.7 GB ca. Det var de 2.7 GB den var gået igang med at synkronisere – ikke hvad man har lyst til.

Så, oplever du at din telefon pludselig bruger strøm meget hurtigere end normalt, så tænkt tilbage om du kan have kommet til at slå synkronisering til på en af de store mapper på din mail konto. Det er nemlig meget nemt at komme til at slå til, som beskrevet ovenfor.

Men ville bare lige dele min lille historie fra i dag her, i håb om at andre ville få glæde af den.

Tags: , ,

Category: Tips & Tricks

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hans siger:

  Tak tippet. Jeg prøver.

 2. Peter Nielsen siger:

  Findes der en lignende mulighed hvir man bruger outlook?

 3. Mads siger:

  @Peter: Jeg vil antage at det ser ud præcis på samme måde på en Outlook konto når du kigger på den i din mail hub på Windows Phone.
  Men ved det ikke.

 4. Oldfart siger:

  @Mads+peter.

  Det er præcis samme indstillinger det handler om, om det er outlook eller gmail i WindowsPhone.
  Jeg har sat min til kun at syncronisere i INDMAPPEN! En gang i timen tror jeg det er!
  Jeg har kun en 500 mb data til min mobil, og det højeste forbrug jeg har haft på en måned er 386 mb!

 5. Oldfart siger:

  Edit: og har rigeligt med strøm når jeg overgiver mig til Ole Lukøjes land

 6. Oldfart siger:

  Edit: og har rigeligt med strøm når jeg overgiver mig til Ole Lukøjes land

 7. Mads siger:

  @Oldfart: Ja, jeg har faktisk også efterfølgende prøvet det på en Exchange account jeg havde sat op og det er præcis samme indstilling.

 8. Peter Nielsen siger:

  De eneste to muligheder jeg har er at ændre på frekvensen “Download new content” og hvor lang tid tilbage jeg skal hente den “Download email from”

  nogen der kan spore mig nærmere ind på hvor jeg ændrer at den kun skal hente indbakken

 9. Mads siger:

  @Peter:
  Gå ind i den mail du vil gøre det på, fx klik på din tile for din Gmail på forsiden.
  – Hiv actionbaren op nede i bunden
  – Vælg mapper

  Her er en liste over de mapper som lige pt bliver synkroniseret. Der står typisk “inbox”, drafts [x] og sent items.
  Disse 3 er dem du bør have, vil jeg antage. Grunden til du skal have “sent items” med er for at dine mails kan vises “trådet” altså som en samtale.

  Nede i bunden at denne liste kan du trykke på “vis alle mapper” og her kan du så vælge hvilke andre mapper er skal synkroniseres – dette er du typisk ikke interesseret i.

  :)

 10. Tommy siger:

  Super, vil se om dette giver lidt ekstra!

  Når jeg har et par dage hvor jeg vil være helt sikker på at min 920er ikke løber tør for strøm, går jeg ind i mobildata og skifter fra 4G til 3G eller måske 2G. Det er nok der, min mobil sluger mest strøm – men så er hastigheden jo også langsommere.

 11. Kenn siger:

  @Tommy Det er lidt en skrøne, at 2G bruger mindre strøm en 3G og 4G. Der er nogle mekanismer i 3G og 4G der gør, at telefonen i langt højere grad tilpasser sin sendeeffekt til de aktuelle forhold og derfor er mere strømbesparende.

  Faktisk skulle strømforbruget være utrolig lavt ved en LTE-800 mast. Men hey, dem har vi jo ikke særlig mange af herhjemme endnu…

 12. Tommy siger:

  Hej Kenn, det er muligt at 4G måske ikke skulle bruge så meget strøm som man måske kunne frygte, men jeg har per erfaring set at min telefon holder i evigheder på 2G, så noget må der være som forskel. Det kan selvfølgelig også have noget at gøre med at alting er langsomt på 2 og 3G og jeg derfor surfer langt mindre…

Leave a Reply