Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Windows Phone 8.1 annonceret - WindowsFan.dk

Windows Phone 8.1 annonceret

| 9. april 2014 | 15 Comments

Så blev Windows Phone 8.1 endelig fremvist! Her er de vigtigste funktioner, og info

cortona

 

Cortona

Så hoppede Microsoft med på vognen, med deres egen taleassistent. Nu har de endelig fremvist deres dårligt hemmeligholdte Cortana.

Microsoft fortæller at Cortona ikke bare er en tør tjeneste der giver dig søgeresultater, men en rigtig assistent, som har en personlighed.

Microsoft har også inddraget en del rigtige assistenter, og spurgt dem hvad de laver til hverdag, og mere.

Navnet Cortona kommer fra en figur i Halo. Cortona mener selv at det er bedre end “Microsoft Personal Assistant v1 Service Pack 2, 2014″, hviket jeg må give hende ret i.

Cortona er baseret på bing, og vil lære dig at kende, med en notesbog. I hendes notesbog vil Cortona notere ting omkring dig, fx. dine indre cirkler med andre personer, og andet. Cortona kommer først til USA som beta, derefter til England og Kina. Andre lande må vente til 2015

Nogle havde forventet en animeret spilfigur, men de bliver nok skuffede da det bare er en ring.

Du kan også skrive et spørgsmål, i stedet for at tale.

Du kan fx. sige Cortona skal finde en restaurant i nærheden, og derefter ringe til den. Eller spørge om hvor mange kalorier der er i en banan.

Du kan også få Cortona til at minde dig om at næste gang du har kontakt med en person, skal du diskutere noget med personen, eller andet.

Action Center

Som jeg tidligere skrev om, kommer Action Center også til Windows Phone.

I Action Center vil du få adgang til notifikationer, du kan vælge 4 hurtige indstillinger som fx. Bluetooth wp8.1startscreeneller WiFi. Du vil også få adgang til alle indstillingerne.

Gør startskærmen mere personlig

Med Windows Phone 8.1 kan du gøre startskærmen mere personlig, ved at tilføje en baggrund i stedet for farven på de tiles der er.

Du vil også have mulighed for at få 3 kolonner i stedte for 2, hvilket tidligere kun var tilgængeligt på større skærme.

wp8.1lockscreen

Låseskærm

Microsoft har også introduceret en app der gør at du kan gøre låseskærmen mere personlig, med effekter og animationer.

 

 

wp8.1flowkeyboard

Flow Keyboard

Med Flow Keyboard kan du skrive meget hurtigt. Faktisk så hurtigt, at Microsoft har slået en rekord i Guiness World Records. Men det er er anden ting vi må vente med i danmark.

Sammenspil mellem Windows Phone og Windows

Sammen med den nye opdatering til Windows kan man også lave apps som der både understøtter Wimdows Phone og Windows 8. Det betyder også, at hvis du køber en app på Windows Phone, har du også købt den på Windows.

Udgivelse

Windows Phone 8.1 bliver rullet ud til alle Windows Phone 8 enheder, over sommeren.

 

 

 

 

Tags: ,

Category: Windows Phone Nyheder

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Lumia Cyan på vej - WindowsFan.dk | 30. juli 2014
 1. Nick Frederiksen siger:

  Glæder man sig? Det tror jeg nok lige!Mon ikke denne opdatering kan få rykket folk fra iPhone og android, især udviklere, da man her har en unik mulighed for at lave en app til alle platforme og synkronisering af indstillinger på tværs af disse enheder… Det bliver godt!

 2. Asger siger:

  Glæde sig er en nok en underdrivelse. Der er så mange gode ting at tage fat på, og jeg syntes de efterhånden er ved at have styr på “basic’s” som jeg mener der bør være/ man bør kunne med en smartphone med styresystemet. Så er det bare at håbe det hele kommer til at spille. For det er ret meget de har taget med i en opdatering.

  Bliver spændende at få den ud, og se hvad det trækker med sig. Hele det her øko-system de er ved at sætte op med at udvikle en app. der så kan køre på Pc, tablet og telefon. Det er der squ noget fremtid i. Så er det bare lige hvor meget af det der er med i 8.1, syntes at kunne læse det stadig er under udvikling.

 3. Asger siger:

  – Så er der bare lige den med hvornår vi kan forvente at have den i DK. Håber der kommer en lidt mere global udrulning denne gange fremfor det der telefon-selskabs-styrede noget…

 4. Alen siger:

  Man forventer at et preview for developers bliver udgivet denne måned, og vi kan alle bare tilmelde os som developers og få opdateringen allerede i næste uge.

 5. SLMalling siger:

  Så er den her, men jo desværre ikke med wordflo eller cortana til os danskere… men resten det er sku lækkert

 6. Alen siger:

  Man kan bare ændre det sted man bor til USA

 7. Johnny siger:

  Hvordan gør man det? Hvordan starter man Cortana?

 8. Alen siger:

  Først skal du skifte dit område du bor i på telefonen, derefter skal du skifte dit sprog til engelsk (USA) og så genstarte din telefon. Så kan du bare trykke på søg knappen og snakke med Cortana.

 9. Søren siger:

  håber Cortana kommer på Dansksyntes det er underligt at både android og apple ikke understøtter Dansk, meb lande som Island, med langt færre beboere.androids version fungere skide godt på Engelsk, både til sms osv, men svært at bruge i Danmark

 10. Pernille siger:

  Min telefon spørger mig hele tiden om jeg vil opdatere. Ikke direkte til 8.1 men en opdatering der indeholder små ting fra 8.1 og den siger, at det vil være lettere for mig at opdatere til 8.1 efterfølgende. Men skal jeg trykke opdater? Få nogle har opkevet at efter de har gjort det, har deres telefon ikke villet virke. Pga at deres abonnement ikke er instillet til 8.1. Skal jeg opdatere eller ikke??

 11. Søren siger:

  så kom WP 8.1 endelig.
  syntes den virker god og mere flydende. man skal bare ikke forvente, at man nu har en helt ny mobil. i bund og grund er der ikke den store forskel. slet ikke når vi i DK ikke har Cortana og swipe keyboard.
  er lidt skuffet over de stadig ikke har rettet e-mail problemet, (man kan ikke ændre ind og udgående porte) og det betyder at man i mange tilfælde ikke kan bruge firma eller privat e-mail.
  det er skidt når man gerne vil promovere sig som en office mobil.

 12. Annette siger:

  Hej Søren. Godt at høre fra en, der har fået opdateret til 8,1. Venter og venter og har tvivlet på det, men den kommer vel. Hvad er det for ud- og indgående veje, du ikke kan ændre i mail opsætning?. Jeg har fået ændret til privat mail.

 13. soeren siger:

  hej Annettehavde ikke set dit svar.den sætter automatisk din email op til at bruge standard portene (25 og 141) mener jeg de hedder.men nogle emails bruger nogle helt andre porte eks. 366 eller lign. og så kan man ikke sende emails fra mobilen.på android kan man selv ændre de porte, og har altid kunnet det

 14. Tim Bak siger:

  Jeg kan ikke finde cortina.hver er hun hjælp

Leave a Reply