Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 930 på prøve #1 - WindowsFan.dk

Nokia Lumia 930 på prøve #1

| 25. juli 2014 | 13 Comments

Så fik jeg endelig fat på en ny telefon – En Lumia 930.

Mit første indtryk er at kvaliteten er i top, hvilket man kan mærke med det samme man tager den ud af kassen. Det er dog også en unibody telefon, men Nokia valgte at sætte et farvet stykke plastik bagpå.

WIN_20140723_122053

Udpakning

Allerede på kassen kan man se at Nokia er blevet overtaget af Microsoft.

Den er ikke blå som tidligere, men hvid. Når man åbner den syntes jeg også den minder lidt om Surface kassen, bare meget lavere kvalitet.
l930kasse

Inde i kassen er der opladeren, data kabel, manual, og telefonen. Jeg syntes det er lidt ærgerligt de har droppet, at inkludere et headset.

Specifikationer

Telefonens indre minder meget om Lumia 1520’s specifikationer. Eneste forskel er næsten skærmstørrelsen.

Processor: Qualcomm Snapdragon 800, Quadcore 2.2 Ghz
Grafik: Adreno 330
Skærm: AMOLED 5″, 1920×1080 ClearBlack display med Gorilla Glass 3
Hukommelse: 32GB
RAM: 2GB
Batteri: Li-Ion 2420 mAh
Kamera: 20 MP, OIS, Carl Zeiss linse, Autofocus, Dual LED-flash
OS: Windows Phone 8.1 (Lumia Cyan)
Data: 2G, 3G, 4G
Farver: Sort, Hvid, Grøn og Orange.

Billeder

Lad os se lidt billeder af telefonen.

WIN_20140723_122026

WIN_20140723_122053WIN_20140723_122012

Jeg syntes telefonen virker meget stor, lidt for stor hvilket også giver mening da den er 5″. Syntes det er lidt ærgerligt at telefoner er så store i dag, men telefonen er stadig det værd.

Følg dig fri til at stille spørgsmål. Nu vil jeg begynde den rigtige teste.

Tags: , ,

Category: Anmeldelser

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. cmb siger:

  Har stadig min 920 og den har det med at blive utrolig varm og bruge alt batterieet hvis jeg ikke genstarter den. Er det noget du oplever på denne ?

  Er det samme materiale som 820’erens bagcover er lavet af ?

 2. SimonK siger:

  @cmb
  Den bliver meget varm lige omkring kamera knappen, og resten bliver normalt varm. Dog har jeg ikke oplevet batteriproblemer, den holder en dag med hårdt brug ved mig, og alligevel har mere strøm

  Har ikke prøvet en 820, så kan ikke svare på. Men mener det er ligesom på 800, den er ikke glat.

 3. klitgaard siger:

  Kan man dobbelttappe på skærmen for at låse skærmen op, i stedet for at trykke på powerknappen?

 4. SimonK siger:

  @klitgaard
  Ja, men man skal selv slå det til i indstillinger. Men den viser ikke klokken, når den er låst som nogle andre

 5. Asger siger:

  Jeg syntes der er synd der er ikke blev plads til glane eller “kig” som det oversættes til på dansk. Lækker detalje der lige giver ms/nokia-telefonerne lidt ekstra i forhold til konkurrenterne.

  Nå, til spørgsmålet. Syntes at have læst andre øffe lidt på nettet over den ikke er så meget hurtigere end forgængerne 920/925. Hvad kommer du fra, og hvordan føler du hastigheden på 930’eren er?

 6. SimonK siger:

  @Asger
  Jeg kommer fra den gamle HTC 7 Pro. Jeg har ikke rigtig nogen erfaring med 920, men jeg har lidt med en 925 der kører DP. Jeg syntes ikke der er så meget forskel, men alligevel kan jeg godt mærke at det hele går lidt hurtigere

 7. Lars siger:

  Har selv en 930er… Og kunne godt tænke meget at vide om du oplever lack når du kommer fra låst til brug, nogle gange skal jeg låse igen og op igen for at kunne bruge den! Og oplever også meget lange “resuming” og “loading” problemer….

 8. SimonK siger:

  @Lars
  Jeg har ikke oplevet nogen problemer med det. Men “resuming” problemet har jeg også oplevet, men ikke når jeg indlæser en app fra starten

 9. HD siger:

  Jeg synes bestemt, at du skal prøve:
  *) Lumia 930.
  *) CR-201 trådløs oplader til montering i bil.
  *) Brug Here Drive+ navigation under kørsel.

  Se, om telefonen bliver opladt i ovenstående setup eller afladt. Lumia 920, sammen med CR-200, blev afladt, i.e. der kom mindre energi ind i telefonen via bilopladeren end telefonen forbrugte ved den typiske anvendelse i en bil: navigation. Der virker vel rimelig tåbeligt at optimere efter, at ovenstående almindelige anvendelse ikke skal fungere for brugeren, også fordi Nokia jo netop har anprist deres navigation og trådløse oplader i utallige forekomster.

  Det ville være meget værdifuldt, om du vil kunne oplyse, hvorvidt Nokia nu har skiftet fokus, så ovennævnte typiske anvendelse faktisk kan finde sted med anvendelse af Nokias Premium produkter.

 10. SimonK siger:

  @HD
  Jeg ville meget gerne hvis jeg kunne, men har ikke mulighed for da jeg ikke har bil i øjeblikket.

 11. HD siger:

  @SimonK
  OK. Har du en trådløs oplader, for hvis telefonen ikke kan oplade uden bevægelse kan den nok heller ikke oplade i bevægelse, da det nok kræver mere energi med de konsekvenser bevægelsen medfører mht. navigationssoftwaren?
  Det er naturligvis ikke en forudsætning, at aftestningen sker i en bil, da det naturligvis er samspillet mellem opladeren og telefonen der er kernen.

 12. Søren siger:

  Spændende om 930 retter op på ALLE de dårligdomme som jeg som 920 ejere må leve med. Apps som ikke virker, og ikke bliver opdateret (myfitnesspal mm.), oplader (cr 200)som ikke kan lade nok under navigation, telefon bliver varm og tømmer batteriet, mangler stadig opdatering til phone 8.1, Surface RT er bare uden for kategori så dårlig, ustabil, langsom er den, men dette er selvf. ikke foraet at nævne den. Hvad med I andre, har I stadig tiltro til at det bliver til noget, eller har I også mistet troen på det? (Lige nu synes jeg Sonne har ret i al kritikken!

 13. HD siger:

  Helt ærligt synes jeg, at det er noget træls af bruge både Windows Store og Windows Phone apps. Jeg synes også den view funktion f.eks. MS Word 2013 starter med når man f.eks. åbner en MS Word attachment til en mail er fuldstændig forfærdelig dårlig inkl. den fuldstændig tåbelige ide om at skulle scrolle horisontalt i en tekst som begrebsmæssigt naturligt er vertikalt orienteret.
  På ene eller anden måde synes jeg bare det virker fuldstændig træls at scrolle op og ned i en laaaang liste når man f.eks. trykker på settings.

  Efter min vurdering så er der et eller andet grundlæggende psykologisk træls ved interaktionsplatformen, uden jeg kan sætte præcis finger på problemet.

  Jeg har også haft en Surface RT og den brugte jeg stort set aldrig til noget fornuftigt. Bortset fra, at jeg oplever Apples Facetime som værende meget dårlig til at håndtere opkald ordentligt når man har flere devices med samme bruger synes jeg, at det virker langt, langt bedre end f.eks. Skype.

  Min primære maskine er en meget kraftig notebook med Windows 8.1 Update 1 og den kombination er jeg på alle måder særdeles tilfreds med og nej, jeg savner slet ikke den gamle start-menu, det gider jeg virkelig ikke gå op i. Jeg kan virke mindst lige så effektivt som tidligere og det er det væsentlige for mig.

  Jeg synes i øvrigt heller ikke rigtig jeg hører nogen der laver Windows Store apps.

  Jeg har erfaret, at en CR-201 er en rigtig udmærket holder til en iPhone 5S, måske dog teknisk set lidt veludrustet, da iPhone 5S jo ikke kan induktionsoplades, men måske det er bedre uden induktionsopladning end med malfungerende induktionsopladning.

  Det undrer mig også, at Here Drive+ ikke kan vise navigationen på en Live-tile som Microsoft ellers viste under præsentationen.

  Hvordan stemmer det overens med dine vurderinger?

Leave a Reply