Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Nokia Lumia 930 på prøve #2 - WindowsFan.dk

Nokia Lumia 930 på prøve #2

| 27. juli 2014 | 24 Comments

Jeg har nu haft min Lumia 930 i noget tid, og kan allerede sige det er en rigtig god telefon. Har indtil videre kun fundet en ting der trækker lidt ned, hvilket bliver beskrevet længere nede.

Skærm

Jeg må sige at skærmkvaliteten er fantastisk, med Full HD ClearBlack Display bliver det næsten ikke bedre

Desværre er det sådan med nogen apps, at skærmopløsningen er for høj til at det kan installeres på telefonen, såsom City Lens.

Skærmen er virkelig lækker at røre. Den bliver beskyttet af Gorilla Glass 3, og er slebet i siden som set på Lumia 800

Spil som Asphalt 8 og Modern Combat 5 ser fantastisk ud på den skærm. Den kan live virkelig lys, så lys at en mørkegul kommer til at ligne den gule Lumia 1020. Men det betyder at den virker i næsten alle belysninger, jeg har gået rundt med den i skarp sol og stadig kunne se hvad der var på skærmen

WP_000361 WP_000360

Billeder af skærmen

Batteri

Jeg må sige at jeg er lidt imponeret over batteriet. Den kan holde en halvanden dag ved hårdt brug, og stadig have +20% tilbage. Ved en dags normalt brug holder den også fint, med mellem 60-80% tilbage. Jeg har ikke testet batteriet på så mange forskellige måder, men det vil jeg nok gøre til næste del

Trådløs opladning (DT-601)

Jeg må sige at jeg er lidt skuffet over den trådløse oplader. Jeg ved ikke om det bare er mig, fordi det er første jeg jeg har sådan en, men den virker ikke optimalt for mig.

Jeg ved godt det er normalt at den bliver varmt, men der stopper det ikke ved mig. Jeg oplever at når den har opladt i 20-30 minutter (10% ca.) begynder den at blinke hurtigt, hvilket skulle betyde at den er overophedet, og man skal tage telefonen af pladen, og tage stikket ud. Hvilket passer meget godt med at pladen, og opladeren er virkelig varm.

Igen, jeg ved ikke om det er min telefon, opladerpladen, eller fordi jeg har et cover på.

 

Følg dig fri til at stille spørgsmål.

 

Tags: , ,

Category: Anmeldelser

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. HD siger:

  Har du umiddelbart mulighed for at sammenligne den med en iPhone 5S i hvad man vel kunne kalde almindelig dagligdags brug.

  Jeg har selv haft både en Lumia 920, 925 og 1520 og jeg må sige, at jeg synes, at iPhone 5S bare virker laaaaaangt mere velgennemarbejdet.

  Nej, jeg er ikke Apple fan-boy.

  Eksempel: Google Maps til iPhone 5S kan sende lyden over min bils bluetooth forbindelse, forbindelsen etableres umiddelbart forud for advisering og nedlægges umiddelbart efter. Derfor virker det vældig integreret. Lumia’ernes Here Drive+ kunne ikke sende lyden over bluetooth men kun ud gennem telefonens mini-Jack stik, så enten skulle jeg have lyden fra den lille “fimsede” højttaler i telefonen eller have bilens audioanlæg på permanent AUX og en ledning mellem telefonen og bilen.

  Hvordan får man i øvrigt navigationsadviseringerne til at blive vist på en live tile som Joe Belfiore viste ved Microsofts introduktion af Windows Phone 8?

  Har du prøvet om streaming af audio/video via Miracast og/eller USB, som introduceret i Windows Phone 8.1, virker ordentligt?

  Ser du nogle fordele/ulemper ved konkret afvikling af Universal Apps, i forhold til afvikling af apps i henhold til tidligere, dvs. Windows Phone 8.0 koncept-apps, hvis du har adgang til nogen Universal Apps?

  Mvh.

  Henrik Dahl

 2. SimonK siger:

  @HDJeg vil se hvor meget af det jeg har mulighed for. Har ikke mulighed for at sammenligne den med en iPhobe 5s lige nu, men får måske snart

 3. Henrik B. siger:

  HD.

  Der må være noget galt med din Bluetooth-forbindelse!
  Min 925 kobler fint på min bil, og annoncerer Here Drive meddelelser ud over bilens anlæg, og kobler af igen!

  M.v.h.

 4. HD siger:

  @Henrik B.

  Kan det tænkes, at din bluetooth enhed i bilen understøtter profiler ud over til håndfri telefon?

  Jeg tror nemlig ikke, at der er noget galt med min bluetooth forbindelse, men derimod, at det i forbindelse med iPhone/Google Maps er muligt at falde tilbage på profilen til håndfri telefon når der ikke er understøttelse for en mere dedikeret profil.

  I min situation kan jeg se, at bilens infrastruktur oplyser, at der er et opkald til mobiltelefonens eget nummer i forbindelse med hver advisering.

  Hvad er det for en bluetooth enhed/bilmærke du har?

  F.eks. fra BMW kan man også få en Professionel variant med understøttelse for væsentligt flere bluetooth profiler, så der f.eks. kan streames musik til bilen o.lign. Jeg antager, at Here Maps fint ville virke gennem bluetooth i den situation.

  Mvh.

  Henrik Dahl

 5. HD siger:

  Er de tre knapper for neden på skærmen fysiske/konkrete som på de ældre Lumia telefoner eller er de virtuelle som på f.eks. LG Nexus 5, da Windows Phone 8.1 skulle understøtte virtuelle knapper?

 6. SimonK siger:

  @HD
  Det er fysiske knapper.
  Virtuelle knapper bliver endnu ikke understøttet af højere skærmopløsninger.

 7. HD siger:

  @SimonK,

  OK. Det ser vældig cool ud på en LG Nexus 5, f.eks. når man roterer telefonen 90 grader roterer symbolerne på knapperne også, så de altid fremstår retvendt i forhold til skærmens indhold.

 8. Søren siger:

  Suk, det lader jo til at 930 er omtrent lige så dårlig som min 920, og mon ikke apps forbliver nogenlunde lige så ustabile og opdaterede som vi ser det i dag.. Håbede virkelig fra starten at vi her fik et super alternativ til iOS og Android, men nej, det bliver vist ikke i denne omgang.. Øv!

 9. Henrik B. siger:

  Øøøøh, ustabile apps!?
  Den må du lige forklare? Jeg oplever på ingen måde, at de apps jeg benytter er ustabile.

  M.v.h.

 10. Søren siger:

  @Henrik B, Nokia Panorama(Virker ikke) Nokia Refocus (Virker ikke, går dog ikke helt ned). HERE drive (Virker, men finder ikke hurtigste rute, og når jeg så alligevel kører hurtigste rute, så beregner den ny rute, og viser så også at min rute er hurtigere. Det skal den altså selv kunne finde ud af, den havde jo alt data!) Bing Helbred og fitness (Starter ok ud, men bliver så vanvittig langsom efter få uger, at den bliver ubrugelig.Den mangler så også vigtige funktioner som stregkodescanner) Myfitnesspal (Virker ikke efter nogle dage). Så er der flere spil som ikke virker, men det er så ligegyldigt for mig,og børnene er også ligeglade, men i princippet er det ikke ok. Så venter jeg på at Adobe photoshop touch kommer til vores system, men det har jeg ventet på i 2 år, så det sker vist heller ikke, så må nøjes med express. Og så det at laderen i bilen ikke kan følge med, jamen det det er jo helt utoligt! (tror bare der skal skrues ned for blusset på skærmen, for slukker du skærmen, så er der fint strøm nok). Jeg var fra starten helt med på der her Windows Phone, og der er også meget godt, elsker Excel på min telefon, og generelt office pakken, men der er bare for meget som halter, og det hele er ligesom gået i stå.. Synd, tror ikke rigtigt på det længer. (Er ved at blive Apple fanboy, og der er Nokia/Microsoft skyld! ;-))

 11. Lars Rasmussen siger:

  @søren – virker lidt underligt det du skriver – har en 920 og samtlige af de apps du skriver om der sutter r… spiller maks hos mig!

 12. Søren siger:

  @Lars Rasmussen og Henrik B, Bruger I disse apps dagligt, for mange apps er jo i MS-store nu, men meget af det bliver ikke vedligeholdt. Hvis I ser på eks. Myfitnesspal, så får den een stjerne i storen, da folk netop har problemer med at den går ned, og den er ikke opdateret siden december 2013 (som jeg lige husker det).
  Hvad med Windows Phone 8.1, har I fået den opdatering til Lumia 920, eller venter I også stadig?

 13. Kim Christoffersen siger:

  City Lens er ikke længere en selvstændig app, men ligger i HERE maps. Når den viser din position, så klik på det blå radar øje…..

 14. Søren siger:

  Here Maps fik en super opdatering her før sommerferien, så det virker rigtig godt, og Here Drive virker også, den finder jo frem til målet, så hvis du har tid nok så kan det bruges, men hvis man mener at kunne en hurtigere rute, så tøv ikke, det skal nok passe den vise dig en omvej. Og så det at laderen, som er lavet til bilen, ikke kan lade med stor nok effekt, når telefonen bruges til dens hovedformål i bilen nemlig navigation, hvad er det for en virksomhed som godkender det?? Jeg synes ikke der er godt nok! (De er på vej, men langt fra målet endnu..)

 15. Peter siger:

  @Søren
  En opdatering skulle ligge klarhttp://m.wpcentral.com/myfitnesspal-update-windows-phone-now-live

 16. Søren siger:

  @Peter Jeg har opdateret og ved først indledende test, så ser det ud til at det virker, så måske er der et lille håb! Generelt ser jeg meget frem til at få 8.1 phone opdateringen, jeg her et, måske naivt, håb om at det hele bliver lidt bedre, men jeg er jo blevet skuffet før, men jeg håber

 17. HD siger:

  Jeg har prøvet, i Tyskland i nærheden af Hamburg, at der var vejarbejde og en til-/frakørsel til/fra motorvejen derfor var helt lukket i et par måneder. Here Drive+ ledte mig perfekt lige til problemet så jeg ikke kunne komme videre og fik absolut ingen fornuftig assistance fra Here Drive+, Here Drive+ var tilsyneladende helt uden fornuftig “evne” til at finde en vej udenom denne forhindring. Google Maps kunne imidlertid fint lave en helt naturlig alternativ rute omkring dette stykke. Nej, jeg er ikke Apple Fan Boy, men helt ærligt, Google Maps på iPhone 5S virker bare så overdrevet meget bedre, at man, efter min vurdering, nærmest skal være blind for ikke at se forskellen. Jeg er dog ikke klar over, om Google Maps er kommet til Windows Phone (fra Google og ikke en eller anden brand-snylter som laver en “Google Maps app”).

 18. Søren siger:

  @HD Vi stod også i Hamborg med Here Drive, og den ville bare ingenting, så der røg l..tet i bunden af bilen, og årgang 2003 Garmin kom op fra gemmerne, og så kom vi gennem Hamborg.. MEN, Here Drive er lige blevet opdateret, og efterfølgende havde vi stor glæde af systemet på ferien i Spanien, så der virker det faktisk ok. Men nej, alt det der med vejarbejde og trafikmængde etc. glem det, det får de ALDRIG til at virke med det sløve tempo som de at på i deres udviklingsafdeling. Og lidt pinligt at man er nødt til at have en backup GPS med, at man ikke stoler på hele 2 Nokia Lumia 920’er. Vi gik jo all in på det her Windows sjov, det skulle vi nok ikke have gjort :-(

 19. Søren siger:

  @HD du nævner iPhone5S, hvis man bruger GPS på den, og den sidder i laderen, ved du så om den kan holde støm eller om den også kører mod afgrunden som Nokia gør?

 20. HD siger:

  @Søren Jeg havde også en Garmin backup GPS, den virkede fint. Det var også meget hensigtsmæssigt, at der var en “omvej”-knap på den, som man blot kunne trykke på, hvis man ikke kunne komme videre og havde brug for en omvej. Man kunne synes, at det kunne være en primær funktion i forbindelse med bilnavigation, men funktionen har vist ikke fundet vej til Here Drive+ og måske heller ikke til Google Maps, eller jeg har ikke fundet den endnu.

  I forbindelse med min 920’er var den lokale BMW forhandler så flink at låne mig en BMW USB oplader. Jeg sagde nemlig til ham, at jeg havde læst, at en 920’er skulle være noget energiforslugen i forhold til andre (skal vi ikke bare kalde det iPhones) og nogle havde problem med USB opladere til 12V udtag (cigarette tænder stik i bilen) i forbindelse med 920’ere fordi de ikke blev opladt. Helt som forventet kunne den ikke drive en 920’er.

  Jeg købte derfor en Nokia DC-20, hvor jeg dog ikke brugte de to medfølgende spiral ledninger fordi jeg synes, at de er alt for “stramme” i spiralen. Jeg købte også en Nokia CR-201 fordi jeg synes, at den mekanisk fungerer rigtig godt. iPhone 5S har jo ikke induktionsopladning så opladefunktionen i CR-201 kan ikke bruges her, men den koster jo ikke meget mere end mange passive holdere og der er et hul i holderen som stikket til iPhone 5S fint kan gå igennem, det er nærmest som om, den er lavet til det. Samme ene DC-20 kan både oplade en iPhone 5S mens den afvikler Google Maps navigation og samtidig holde en iPad Air med strøm mens den viser video, men her går opladningen rimeligt langsom, men den bliver dog opladt. iPhone 5S kan også f.eks. afspille video mens navigationen kører i baggrunden. Her får man navigationsoplysninger svarende til “dong”-signal og annoncering i TV-Sporten. I den situation bliver iPhone 5S også nydeligt opladt.

  Kan den opdaterede Here Drive+ så endlig vise navigationsoplysningerne på en Live Tile som Joe Belfiore viste på Microsofts live præsentation af Windows Phone 8?

 21. HD siger:

  @SimonK.

  Du skrev “Virtuelle knapper bliver endnu ikke understøttet af højere skærmopløsninger.”. Det er imidlertid ikke korrekt, for HTC One M8 for Windows har virtuelle knapper.

  Mvh.

  Henrik

 22. SimonK siger:

  @HD
  Da jeg skrev det mener jeg ikke GDR1 var udkommet, men du har ret i det bliver understøttet nu.

 23. Kim Wulff siger:

  Ja efter den sidst opdaterin ( til 8,1 ) så virke deling af Twitter ikke mere ,alt andet virker fint, jeg kan ikke forstå hvorfor alt andet end MS eget skrammel virker fin fin, men 3 part ikke gør, nå men sådan har det altid været med MS så det burde ikke komme bag på mig, men som Søren længer oppe havde jeg forventet noget mere og bedre. Og når det nu virkede uporklageligt i her 8. såååå Så hvis det ikke bliver fixet så er det mon sidte winphone desværre for den er ellers en fed telefon

 24. Henrik B. siger:

  Øh, jeg kan da tilføje at på min Lumia 925 med WP8.1, kan jeg tilføje twitter-notifikationer, til mine person-notifikationer.

  Er du sikker på, at du ikke blot skal tilføje din twitter konto?

  M.v.h.

Leave a Reply