Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/windowsphonefan.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Windows 10 den 29. Juli - WindowsFan.dk

Windows 10 den 29. Juli

| 1. juni 2015 | 5 Comments

Så er det endelig tid. Windows 10 bliver officielt udgivet den 29. Juli, gratis til alle Windows 7 og 8.1 brugere (læs mere længere nede), og ca. 800 kroners pris, hvis man køber licens som nu. Dog kan vi håbe på at det vil lave tilbud ligesom ved lanceringen af Windows 8, eftersom de er desperate for at brugere over på Windows 10. I siden har vi tilføjet et lille countdown til lanceringen.

Microsoft meldte ud sammen med udgivelsen af Windows 10 build 10130 at dette vil være det sidste build der inkluderer nye flere features, men at Microsoft fremover vil fokusere på at få flere features gjort færdige, og klar til udgivelsen dagen.

Microsoft fortæller også at Windows 10 bliver det sidste Windows. Det kan godt se skræmmende ud, men det er det ikke. I stedet vil det ligne Mac OS X, hvor der ind imellem kommer større opdateringer.

Denne version af Windows bliver kaldt den største. Det må jeg give dem ret i. Jeg ved godt, at enhver ny version af Windows er stor. Men denne version inkluderer en lang liste af nye features.

Cortana

cortanaCortana er den samme personlige assistent som du kender fra Windows Phone. Bare på din pc. Microsoft oplyser at “Windows 10 indeholder også den digitale assistent Cortana i de lande, hvor Cortana fungerer i dag på Windows Phone. Det inkluderer som bekendt ikke Danmark, og vi har ingen ny information om, hvornår Cortana i givet fald vil fungere på dansk.” Så den eneste måde, også på telefon at komme til at få adgang til Cortana, er ved at skifte region og sprog til et andet land, såsom USA

Microsoft Edge

I lang tid har Internet Explorer ikke været den mest foretrukne browser, selvom det stadig er den mest brugte. Det er Microsoft godt opmærksomme på, og er nu klar med en helt ny browser, nemlig Microsoft Edge. Browseren har også mange, tydelige “edges”, og ser ret simpel ud. Men den er faktisk ret brugbar. Den skulle være hurtigere end Firefox og Chrome i de fleste tilfælde, og det er også det jeg har erfaret. Cortana er også integreret i browseren, og du kan tage noter på hjemmesiden, meget simpelt

.microsoftedge

Start menuen

Hoved tilføjelsen ved Windows 10 er den nye startmenu. Efter flere års klager over startmenuen i Windows 8, har Microsoft besluttet sig for at tage den gamle tilbage. Den er blevet mindre, og passer stadig ind i “Metro UI”. Dog er der stadig plads til tiles i siden, og størrelsen kan justeres. Hvis du vil, kan du også gøre den stor, som i Windows 8

image001

Stream Xbox spil

Du kan også med den nye Xbox app streame Xbox One spil direkte til din computer, hvis de er på samme netværk. Lige meget om det er en tablet, der ikke er så kraftig, kan du stadig streame spil til den, bare at der er god nok internet forbindelse.

Tag krav på din Windows 10 licens nu

Hvis du har installeret opdateringen KB3035583 (du kan enten vente på at det kommer automatisk, eller installere opdateringen via Windows Update) til Windows 7 eller 8.1 kan du tage krav på din gratis Windows 10 opgradering. Når du har installeret denne opdatering skulle et lille ikon gerne dukke op i taskbaren.

Screen Shot 2015-06-01 at 12.57.26-1 Hvis du så trykker på Windows ikonet kommer det her vindue op.

Her trykker du  “Reserve your free upgrade” Når dagen så kommer, downloader den, og så kan du bare lade den passe sig selv lidt. Så har du Windows 10. Microsoft har også udgivet nogle videoer der viser hvor nemt det er, som du kan læse mere om her.

Screen Shot 2015-06-01 at 12.57.21-1

 

 

Tags: ,

Category: Windows Nyheder

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Asger siger:

  Det bliver en stor dag. Noget jeg ser frem til. De siger d. 29. Gælder det for alle, eller sker det i etaper? Så vi her i lille danmark først får den senere?Gælder d. 29. Også for Windows Mobile?

 2. SimonK siger:

  D. 29 gælder for alle landene Windows 10 udkommer i, så den dato gælder også i Danmark. Windows 10 mobile udkommer først senere, eftrsom de ville have Windows 10 til pc ud først. Men mobile skulle udkomme i år

 3. Klaus siger:

  Hej Windowsfan.Hvad gør jeg når nu jeg er på Windows 10 beta? Skal jeg først gå tilbage til Win 8.1 eller kan jeg bare blive hvor jeg er også stadigvæk få Windows 10 den fulde version :-)MvhKlaus

 4. Mikkel siger:

  Hej.
  jeg kan ikke få opdateret det og den viser heller ikke det lille ikon så man kan reservere det jeg har en Windows 8.1

 5. Søren siger:

  er det sikkert at installere win10 insider versionen nu selvom, man måske ikke er helt expert. ?

  læste at win10 kommer fra d. 29 så insider brugerne får først. og så kører det ud til brugerne derfra

Leave a Reply